Gå til innhold

Fjellandet Norge kan gå tom for god sand og grus


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Kan man ikke heller distribuere kontorarbeidsplassene ut over by og land, slik at man kan fjerne brorparten av meningsløs tid og ressursbruk på destruktive arbeidsreiser? Tenk om man kunne gå eller sykle til jobb på ditt lokale kontorfellesskap (som en nasjonal infrastruktur) så ville behov for milliarder i veibygging opphøre, sentralisering bli meningsløst, høykompetente personer bli tilgjengelig i langt større radius enn de typiske 45 minutter reisevei til jobb. Barn færre timer barnehage og familier kan bosette seg i hus og store billigere boliger lenger unna byene og likevel jobbe i byen, bare langt færre dager hvor man er nødt til å reise helt inn på hovedkontoret.

Håndverkere og transportkjøretøy slipper å stå i endeløse køer med matpakkekjører og kollektivtransporten ha langt mer romslig med færre reisende.

Da hadde vi bygget nasjonalt konkurransekraft, bygget lokalsamfunn og befolket distriktene igjen. Norge kan aldri skape nasjonalt konkurransekraft med å bygge større byer. Om hele nasjonen hadd bodd i Oslo, så hadde det fortsatt vært en liten by internasjonalt...

Endret av N8591NB4
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...