Gå til innhold

Søknadsprosess hos konsulenthusene


Anbefalte innlegg

Kjører de fleste konsulenthusene (Bouvet, Sopra Steria,  Accenture, etc) samme prosess for ansettelse av utviklere og hva er som regel denne? Teknisk case, egnethetsintervju, bakgrunnssjekk? Pleier det være flere tekniske runder eller bare én? Hva pleier være tema i intervjuene? 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Min erfaring
Sende søknad -> Førstegangs intervju (bli-kjent) -> Andregangsintervju (teknisk) -> tilbud om jobb eller evt tredjegangsintervju. 

Tekniske delen kan være alt fra å gå igjennom et prosjekt du har utført tidligere, kode en løsning/utfordring på sparket foran intervjuerne (litt leetcode-aktig), eller lage en løsning til en case og presentere den et par dager senere. 

Som regel så forteller de en del om bedriften, og så vil de bli kjent med deg, og så blir det noen spørsmål der du kan 'selge deg' og kunnskapen/erfaringen din inn.

Lenke til kommentar

Jeg har brukt en del år på å kartlegge hva som finnes der ute, og har derfor vært gjennom ekstremt mange intervjuer med IT-konsulenthus. De fleste konsulenthusene kjører to intervjurunder, og en tredje hvis de er i tvil og trenger mer informasjon. Vanligvis kommer man gjerne inn via en rekrutterer, men hvis selskapet rekrutterer direkte er det gjerne et lite innledende telefonintervju.

Det er faktisk sjeldent man trenger å gjøre noen tekniske oppgaver. Unntaket er intervjuer av nyutdannede, hvor jeg vet at det er vanlig å inkludere noen enkle tester. Noen konsulenthus har obligatorisk teknisk testing av seniorer også, men dette er ikke så vanlig hos de store. De fleste baserer seg primært på CV, referanser og helhetsinntrykk på intervju når de skal ansette.

Tema på intervjuer er rimelig standard. Hva har du jobbet med. Hva har du studert. Hva ønsker du å jobbe med. Hvor lang oppsigelsestid har du. Hva forventer du i lønn. Etc. etc. Rimelig ordinære spørsmål. Kan ikke huske at jeg noen gang har fått et overraskende spørsmål på intervju hos et IT-konsulenthus.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...