Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Problemer med med at pcen fryser helt daglig


Anbefalte innlegg

Hei folkens. Har en eldre stasjonær pc som har begynt å gi meg en del problemer i det siste med at alt fryser seg minst en gang om dagen. Det eneste jeg kan gjøre da er å slå maskinen av og på manuelt. Har lagt merka til temperatur på både CPU og hovedkort er unormalt høyt, selv når jeg ikke gjør noe ressurskrevende som spilling/video editering osv. 

Specsa er som følger: 

bc5eb18de2e8fd07987de9a15d311f52.png

Har sjekket minnebrikkene og ikke funnet noe problem her, tror dere det er temperaturen på cpu/hovedkort som er problemet? Har tenkt å bytte kjølepasta og bytta ut stock cooler ganske så snart også i håp om at det hjelper. 

Ser det kanskje er på tide med en ny build ettersom denne begynner å dra å åra...Mulig jeg kommer til å lage en ny tråd på det ganske snart. 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Cipher Panda skrev (Akkurat nå):

Stans bruk umiddelbart, snart har du ikke lenger en brukbar PC. Bytt kjølepasta ASAP, her har du også mest sannsynlig et støvproblem i tillegg.

Oh shit såpass ja, takk for kjapt svar! Har tatt av begge sidepanelene og støvsuget inni, men er fortsatt det samme. I tillegg har jeg tilbakestilt til default i bios mtp jeg gjort overclocka den littegrann men har ikke hjulpet noe. Da kommer jeg til å gjøre som du sier og satse på at bytting av kjølepastaen hjelper litt i det minste... 

Lenke til kommentar

Gått ned til litt rundt 60 grader nå etter at  jeg lukket den ene spillklienten jeg hadde åpen, men det er snakk om oldschool rs liksom... @Cipher Panda Skjønner ikke hvordan PCen plutselig blir så varm bare av det? Men tipper at det er som du sier kjølepasten/stock kjøleren som er problemet. 

40193a9e66b128228b721808e195f9b0.png

Endret av Iterion
Lenke til kommentar
Cipher Panda skrev (På 3.7.2020 den 23.20):

En aldrende maskin trenger også vedlikehold, det er godt mulig at kjølepastaen er smuldrende og hard. ? Hjelper også veldig at du kan en del om PC!

Obs obs: Støvsuger er frarådet grunnet oppbygging av statisk elektrisitet; trykkluft/gas duster eller kompressor er foretrukket. 

Du hadde helt rett angående kjølepastaen. Gjorde under å sette på ny pasta også bytta jeg til en mye bedre kjøler i tillegg. Virka som det var cpu throttlinga som forårsaket frysinga, ikke veldig overraskende når kjølepastaen var helt ødelagt og temperaturen lå så høyt. Stakkars cpu  :( Uansett, virker som at problemet er løst da ja, takker for hjelpen :) 

 8e86a9d4d9750dfebea27c83d952f24e.png

 

Endret av Iterion
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...