Gå til innhold

Korona banet vei for hjemmekontoret – men du har godt av å møte på jobb også


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

"Utfordringen vi får når vi alle sitter på hjemmekontor, er som Markussen er inne på, at blant annet møtene ved kaffemaskinen eller i korridoren forsvinner."

Ser ofte dette og er det behov for kaffemaskin møter så er min påstand at da er informasjonsflyten gjennom vanlige møter, informasjonsskriv eller andre kommunikasjons kanaler sviktende eller fraværende.

Klarte fint å ha "småprat" med kollegaer når vi var på hjemmekontor. Videosamtale på Teams, småprat via chat og en liten telefonsamtale tok seg av det.

Forstår at ekstroverte har behov for å sosialisere seg og ha minimøter ved kaffemaskinen, men slik er det ikke for alle.

Jada, det er fornuftig å samles på kontoret i enkelte tilfeller, eksempelvis om man har ett workshop møte, kjører kursing og lignende. Mesteparten av det som skjer på kontoret er derimot at vi sitter på hver sin kontorplass og gjør jobben på en PC, og informasjon som er nødvendig og som skal nå ut til alle skal ikke komme via-via-via fra ett møte ved kaffemaskinen men heller sendes ut som infoskriv eller legges ut for hele gruppen på Teams eller lignende slik at alle får samme informasjon.

Kaffemaskinmøter som en nødvendighet for at en arbeidsplass skal fungere er ikke mange skritt unna en falliterklæring når det gjelder kommunikasjonsflyt.

Lenke til kommentar

Enig med _Nils_.

Det er utrolig hvordan en liten tilfeldig kaffesamtale kan føre til utveksling av ideer og inputs. -Ikke bare om en spesifikk utfordring, men ting som overhodet ikke var et tema.

Jeg vil tro det er en god grunn til at kreative mennesker elsker å være sosiale. -De får inspirasjon og nye inntrykk. Skal du skrive bok? Gå i pubben. Musikk? -Det samme. Programmere? -Det samme. Arbeider man som sosialarbeider med unge/eldre/misbrukere? -Det samme. Alminnelig skolelærer? -Det samme.

Jeg er meget for hjemmearbeide, men å stirre på en skjerm er ikke bra for hjernen. Den må ha f2f for å holde seg våken.

/Datamaskinavhengig siden 1984.

Lenke til kommentar

Kontoret og kaffesamtalene er viktige, det er jeg helt enig i. Det er derimot på tide at vi opparbeider oss et mer avslappet forhold til hjemmekontor der det ikke blir uglesett om man f.eks. tar 2 dager i uken hjemme.

Jeg vil også nevne at det er mulig å skape et casual miljø over VoIP/chat også, der man diskuterer faglig og ikke så faglig innhold som om det var en kaffesamtale. Jeg er en del av forumledelsen til Karriere360 sitt kommentarfelt (diskusjon.no), og vi er 21 stykker som prater sosialt og faglig hver dag, litt som IRC for de som husker slikt.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...