Gå til innhold

Disse fortrinnene gjør Norge til en maritim supermakt


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

"Både arbeidsgivere, ansatte og myndigheter jobber godt sammen og finner løsninger i fellesskap, for fellesskapet, påpeker Rysst."

Idar Ulstein var en unik næringslivsleder, men jeg savner en ærligere tilnærming til dette stoffet. Det blir fort slik at all fokus er på det som går bra og det som går dårlig feies under teppet. Jeg tror vi har mer å lære dersom vi prøver å få frem hele bildet.

I praksis er det ofte slik at folk som Idar Ulstein ser muligheter og satser for å finne ut om det kan skape arbeidsplasser og inntekter, og i Idar Ulstein sitt tilfelle ble inntektene større enn utgiftene.

Samtidig satset han også på industriideer som viste seg å være bomskudd, som en bemannet gravemaskin for graving under vann. Han hadde lenge stor tro på hurtiggående båter, og investerte rundt 60 mil. i et samarbeid med Brødrene Aa.

Vi var ikke gode nok på "finish", i Norge. Et problem vi sliter med fortsatt, når vi skal fra forsyningsskip til cruise. Skutesiden kan ikke se ut som et vaskebrett skal vi lykkes på dette markedet.

Idar Ulstein kastet "Janteloven" på sjøen i sin tid, men jeg tror ikke kofferten sakk.

Idar Ulstein var også den eneste fra næringslivet som viste interesse for bølgekraftverket jeg hadde en artikkel om i Sunnmørsposten på 70-tallet.

Skal det bli fart i nyskapingen av næringslivet er vi avhengige av næringslivsledere som Idar Ulstein, men også myndighetene må føle et større økonomisk ansvar.

Det er tross alt der mesteparten av pengene havner, i et land hvor alle som jobber i eksportnæringene betaler 60% av lønnen sin tilbake til staten i form av skatter og avgifter.

Endret av aanundo
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...