Gå til innhold

Hvordan ble du veganer? Og hvorfor er du forblitt det?


Anbefalte innlegg

Cruzhernandez21 skrev (1 minutt siden):

Liker ikke godteri. Får aldri cravings for det liksom. Altså om noen gir meg et eller annet godteri så kan jeg sikkert spise det og det kommer  sikkert til å smake godt. Men jeg tenker aldri på det når jeg tenker på "noe godt". Har litt sans for mørk sjokolade i form av trøffel f.eks. men igjen ikke sant, en sånn eske kan bli liggende i en måned i kjøleskapet.  Drikker alkohol som er et veldig unødvendig "næringsmiddel" av og til spiser jeg vegan burgers som smaker helt jævlig.  Men ellers går det mye i gryter og salater   

Ok, veldig interessant.

Høres ekstremt kjedelig ut :) Spesielt når man er i selskap, eller ser film eller gjør andre ting hvor man bare skal "kose seg".

Jeg kan jo også ha godteri lenge i skapet, men så plutselig får man lyst på en godbit. :D 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Cruzhernandez21 skrev (36 minutter siden):

 

Jeg lurer ikke på noenting, jeg poengterer kun at du ikke forstår enkel fysiologi, som kan forklare hvorfor vegansk (ikke vegatriansk) kosthold ikke  kan være skadelig på sikt.

Hvorfor du nevner indere som lever uten kjøtt forstår jeg ikke, da jeg aldri har kommentert noe negativt om vegetariansk. Det jeg kritiserer er vegansk diett, og her etterspør jeg kilde på at det er bærekraftig for kroppen.

Du finter, unnlater og svarer ikke på noe av det jeg spør om konkret, men kommer kun med spørsmål. Hvorfor klarer du ikke å svare på de enkle spørsmålene jeg stiller?

- Hvordan mener du at et vegansk kosthold (over flere år) er bærekraftig, sett fra et fysiologisk perspektiv.

- Omega 3 og omega 6 fettsyrer bygger ikke opp fettceller i kroppen, og det er uunværelig at fettprosenten er lav hos veganere. Hvordan mener du, med en så lav fettprosent at fettløselige vitaminer skal kunne bli brutt ned i kroppen. Chia- og linfrø blir ikke omdannet og brutt ned som fett, så hvor mener du man skal få dette fra? 

Når ble faktaopplysninger, (slik som at 300 indere lever på vegetar) allmennkunnskap. Du vet allmennkunnskap er et samlebegrep for elimentær og grunnleggende kunnskap som man lærer i ulike fag på skolen, det handler ikke om tilfeldige faktaopplysninger. Uansett, det var du som kom spyttende ut med denne feilaktige påstanden, da kan du ikke bare kalle det for allmennkunnskap og be meg søke det opp. Du kommer med en upresis og ukorrekt påstand, da er det din jobb å backe det opp med kilde. Nå må vi ikke glemme at du først omtalte det som 300 millioner som har levd vegansk, men at du snudde på helen når jeg tok på dette, og fikk det til å være 300 millioner vegetarianere. Det sier nok om at dette ikke er fakta, men noe du kun har funnet på.

Jeg forstår nå at det er håpløst å diskutere med deg. Det er ganske tydelig at du verken vet hva du snakker om, forstår eller har kunnskap om kroppen. Da har vi ingenting å diskutere er jeg redd, jeg gidder ikke å bruke tid på diskusjon med noen som baserer seg på følelser og alternative tilnærminger. Heldigvis er ernæring og helse blitt et kompetansemål som er kommet inn med nye læreplanen.

Det er helt greit for meg at du lever vegansk, men jeg mener det er skadelig når man helt uten kunnskap kan ha så sterke meninger. I værstefall kan andre lese innleggene dine, og faktisk tro på noe av det du skriver.

Endret av Emile the rat
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Emile the rat skrev (42 minutter siden):

Jeg lurer ikke på noenting, jeg poengterer kun at du ikke forstår enkel fysiologi, som kan forklare hvorfor vegansk (ikke vegatriansk) kosthold kan være farlig.

Hvorfor du nevner indere som lever uten kjøtt forstår jeg ikke, da jeg aldri har kommentert noe negativt om vegar. Det jeg kritiserer er vegansk diett, og her etterspør jeg kilde på at det er bærekraftig for kroppen.

Du finter, unnlater og svarer ikke på noe av det jeg spør om, men kommer kun med spørsmål. Hvorfor klarer du ikke å svare på de enkle spørsmålene jeg stiller?

- Hvordan mener du at et vegansk kosthold (over flere år) er bærekraftig, sett fra et fysiologisk perspektiv.

Jeg skjønner at du er forvirret. Men hva er det du lurer på? Det må være noe spesifikt ved kostholdet som gjør at du mener ikke er bærekraftig for kroppen. Det er mye forskning der ute og jeg har ikke lest alt men en god del. Så hvis du sier at vegansk kosthold (for eksempel) øker risiko for diabetes så vet jeg hva du lurer på. Ikke sant. Det blir for generelt og for åpen spørsmål. Jeg kan jo plassere deg i samme hjørnet. 

- Hvordan mener du at et vegansk kosthold (over flere år) IKKE er bærekraftig, sett fra et fysiologisk perspektiv.

- Omega 3 og omega 6 fettsyrer bygger ikke opp fettceller i kroppen, og det er uunværelig at fettprosenten er lav hos veganere. Hvordan mener du, med en så lav fettprosent at fettløselige vitaminer skal kunne bli brutt ned i kroppen. Chia- og linfrø blir ikke omdannet og brutt ned som fett, så hvor mener du man skal få dette fra?  

Ja jeg er klar over at man må få de to fettsyrene gjennom kostholdet. Det finnes masse gode og smakfulle plantebaserte kilder som inneholder både omega 6 og omega 3 :)Chia og linfrø består av omega 3 typen ALA som må konverteres av kroppen til EPA og DHA. De to sistnevnte er allerede i fisken (som for øvrig får det gjennom planter). Men det finnes ingen gode studier (som jeg har sett hvertfall) som sier at dersom man har lave omega 6 inntak i kroppen samt tar en dose omega 3 gjennom frø har helsemessige ulemper i forhold til de som spiser fisk direkte.  

Når ble faktaopplysninger, (slik som at 300 indere lever på vegetar) allmennkunnskap. Du vet allmennkunnskap er et samlebegrep for elimentær og grunnleggende kunnskap som man lærer i ulike fag på skolen, det handler ikke om tilfeldige faktaopplysninger. Uansett, det var du som kom spyttende ut med denne feilaktige påstanden, da kan du ikke bare kalle det for allmennkunnskap og be meg søke det opp. Du kommer med upresis og ukorrekt påstand, da er det din jobb å backe det opp med kilde.

Så du vet ikke at det finnes vegetarianere (av religiøs årsaker) i India? Bare si det så jeg skjønner at du faktisk lurer på det. Finner gjerne  kilder til deg :)

Jeg forstår nå at det er håpløst å diskutere med deg. Det er ganske tydelig at du verken vet hva du snakker om, forstår eller har kunnskap om kroppen. Da er vi ingenting å diskutere er jeg redd, jeg gidder ikke å bruke tid på diskusjon med noen som baserer seg på følelser og alternative tilnærminger. Heldigvis er ernæring og helse blitt et kompetansemål som er kommet inn med nye læreplanen.

Det er helt greit for meg at du lever vegansk, men jeg mener det er skadelig når man helt uten kunnskap kan ha så sterke meninger. I værstefall kan andre lese innleggene dine, og faktisk tro på noe av det du skriver.

Jeg spiser en variert vegansk kosthold som består av grønnsaker, frukt, belgfrukter, nøtter, fullkorn produkter og frø. Fikk testet meg etter noen måneder etter jeg startet med det og alt var tipp topp. Føler meg veldig bra til den dag idag. Kunnskapen jeg har er basert på det jeg har lest av studier og forskning på området samt egen erfaring og erfaringer til folk som har inspirert meg. Målet med tråden er for å dele erfaringer blant veganere. Jeg håper ikke at folk endrer kostholdet sitt basert på det jeg mener har fungert bra for meg. De ska for den saks skyld ikke høre på deg heller. Man må rett og slett høre på egen kropp og tenke sunn fornuft. 

 

Endret av Cruzhernandez21
Lenke til kommentar
Emile the rat skrev (2 timer siden):

 

 Du sa ikke helt hvorfor du mener vegansk kosthold ikke er godt nok for kroppen over lengre periode. Så jeg har funnet en del studier som tar for seg ulike temaer.   

Altså jeg skal ikke påstå at forskningsmetodene brukt i noen av de studiene er best i bevis-hierarkiet. Men både disse studiene og andre studier viser at vegansk kosthold overhodet ikke er farlig i forhold til risikoene ved å spise "anbefalt" kosthold som inkluderer animalske produkter. 

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25680825/

https://jamanetwork.com/journals/jama/fullarticle/196970

https://www.ahajournals.org/doi/full/10.1161/CIRCULATIONAHA.117.030088

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16864756/

https://www.medicosadventistas.org/wp-content/uploads/2018/09/ehy799.pdf

https://academic.oup.com/ajcn/article/100/2/548/4576488

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19339401/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25222490/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29844096/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/17890496/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25532675/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18926128/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25592014/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28604251/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30571591/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/9863851/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/1973470/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24524383/

  •  
Endret av Cruzhernandez21
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Har bare ett spørsmål angående melk: Den blir pasteurisert og homogenisert. Homogenisering betyr at den varmes opp til 72 grader i en viss tid, vanligvis 15 sekunder (fra wikipedia), for å drepe ellers skadelige organismer. Dreper eller fjerner ikke dette også en del av hormoner og stoffer vi ikke trenger? Så tilsettes det kanskje næringsstoffer etterpå?

Vil også legge til at jeg husker å ha lest artikler som sier at homogenisering, som betyr å presse melken gjennom en smal dyse for å gjøre fettet, som består av små fettklumper, mindre, så det ikke klumper seg så lett, kan være en årsak til økt hjerte- og karsykdommer, fordi disse da enda mindre fettkulene lettere finner veien til små blodårer og levrer seg der.

Lenke til kommentar
Emile the rat skrev (4 timer siden):

Når ble faktaopplysninger, (slik som at 300 indere lever på vegetar) allmennkunnskap. Du vet allmennkunnskap er et samlebegrep for elimentær og grunnleggende kunnskap som man lærer i ulike fag på skolen, det handler ikke om tilfeldige faktaopplysninger. Uansett, det var du som kom spyttende ut med denne feilaktige påstanden, da kan du ikke bare kalle det for allmennkunnskap og be meg søke det opp. Du kommer med en upresis og ukorrekt påstand, da er det din jobb å backe det opp med kilde. Nå må vi ikke glemme at du først omtalte det som 300 millioner som har levd vegansk, men at du snudde på helen når jeg tok på dette, og fikk det til å være 300 millioner vegetarianere. Det sier nok om at dette ikke er fakta, men noe du kun har funnet på.

Du endrer svaret ditt. Hvis du ser nede så har jeg kommentert når du sa at jeg skulle bevise at det fantes 300 millioner vegetarianere i India (ja og ikke veganere). Det sa jeg helt i starten til deg. Sjekk forrige side også. Har ikke sagt at 300 millioner indere var veganere men vegetarianere (som ikke spiser kjøtt men drikker melk). Hvis du nå hevder her at jeg har sagt det, så er det kun for at du søkte opp fakta om vegetarianere i India og derfor rettet opp svaret ditt her.  Slik at jeg skal plutselig bli hengt ut for å ha påstått at jeg sa at det var 300 millioner veganere which I never said. 

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Taurean skrev (11 minutter siden):

Har bare ett spørsmål angående melk: Den blir pasteurisert og homogenisert. Homogenisering betyr at den varmes opp til 72 grader i en viss tid, vanligvis 15 sekunder (fra wikipedia), for å drepe ellers skadelige organismer. Dreper eller fjerner ikke dette også en del av hormoner og stoffer vi ikke trenger? Så tilsettes det kanskje næringsstoffer etterpå?

Vil også legge til at jeg husker å ha lest artikler som sier at homogenisering, som betyr å presse melken gjennom en smal dyse for å gjøre fettet, som består av små fettklumper, mindre, så det ikke klumper seg så lett, kan være en årsak til økt hjerte- og karsykdommer, fordi disse da enda mindre fettkulene lettere finner veien til små blodårer og levrer seg der.

Skal ikke uttale meg om hvilken prosess melken går gjennom fra pupp til kiwi. Jeg baserer meg på forskning som har sett på rutinemessig inntak av melk og meieriprodukter og effekten det har på helsen. Det er mange studier. Noen sier at melk er farlig. Andre sier at det ikke farlig. Hvis noe er sunt. Hvorfor skal det stilles spørsmål ved det i utgangspunktet? Beside that.. hvis vi tenker sunn fornuft.

Hvis melken virkelig er så sunt for mennesker. Hvorfor skal 75% av verdensbefolkningen være laktose intolerante? 

Endret av Cruzhernandez21
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Cruzhernandez21 skrev (10 timer siden):

Noen sier at melk er farlig. Andre sier at det ikke farlig. Hvis noe er sunt. Hvorfor skal det stilles spørsmål ved det i utgangspunktet? Beside that.. hvis vi tenker sunn fornuft

Alt er usunt i mengder, variert kosthold er det man må sikte seg inn på :)

Cruzhernandez21 skrev (10 timer siden):

Hvis melken virkelig er så sunt for mennesker. Hvorfor skal 75% av verdensbefolkningen være laktose intolerante? 

Hvor har du det ifra? Gjerne post kilde at 75% er laktose intolerante. 

 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Merko skrev (31 minutter siden):

Alt er usunt i mengder, variert kosthold er det man må sikte seg inn på :)

Så klart :) men melk er i utrolig mange matvarer rundt oss som vi ikke tenker over. Så hva er moderat inntak? Det vet jeg ikke.   

Hvor har du det ifra? Gjerne post kilde at 75% er laktose intolerante. 

Jeg skjønner at du reagerer da det ikke er så høyt i Norge (rundt 2-5%). Meni verdensbildet så er tallet mellom 65-75% 

USAs versjon av helsenorge kan du si 

https://ghr.nlm.nih.gov/condition/lactose-intolerance#statistics

Eller denne

https://www.thelancet.com/journals/langas/article/PIIS2468-1253(17)30154-1/fulltext#seccestitle120

(Her er litt eldre studie) 

https://academic.oup.com/ajcn/article-abstract/48/4/1142/4716179?redirectedFrom=fulltext 

 

https://milk.procon.org/lactose-intolerance-by-country/

Har ikke sett på underliggende kilde her men den er morsom. Her kan man se land for land i % 

Endret av Cruzhernandez21
  • Liker 1
Lenke til kommentar

graph_cancer_milk.jpg

Sammenheng mellom prostatakreft og inntak av melk etter land.  Det er veldig mange andre faktorer spiller inn.  Men allikevel. Veldig skremmende figur. En søk på google viser flere studier som har sett på linken mellom melk og brystkreft. https://www.google.com/search?client=safari&rls=en&q=brystkreft+og+melk&ie=UTF-8&oe=UTF-8

Jeg sier ikke at bare fordi det står at melk er kreftfremkallende i en eller annen arikkel i vg eller nrk så er det fakta. Men jeg synes at det gir rom for bekymring. og jeg gjentar det. Hvis noe er så sunt som melk som vi blir bombadert med i reklamer HVER ENESTE DAG, hvorfor er det forbundet med noe så alvorlig som kreft? Kjenner at jeg blir kvalm av å lese hvordan "melk.no" og kreftforeningen beskriver forholdet mellom kreft og melk. De har sett på type 1 studie og konkludert dermed med at melk er sunt da den er full av kalsium. Uten å se på flere studier

Endret av Cruzhernandez21
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Når alt kommer til alt, så er det meste usunt på en eller annen måte.

Ja, brus, godteri osv, er usunt, men betyr jo ikke at folk vil slutte med det. Vil man leve "et godt liv" så må man ta noen usunne valg. Det er det absolutt verdt for mange.

At en mikroskopisk del av befolkningen kanskje kan få kreft pga inntak av melk er også så forsvinnende liten at det kan like gjerne være andre faktorer som spiller inn som øker sannsynligheten.

Men de som spiser kun blader, må jo gjerne gjøre det så lenge de trives med det. Men blir litt som religion, så lenge de ikke prakker på oss andre "alt etende", så er det jo helt fint det. :)

Lenke til kommentar
Merko skrev (25 minutter siden):

Når alt kommer til alt, så er det meste usunt på en eller annen måte.

Ja, brus, godteri osv, er usunt, men betyr jo ikke at folk vil slutte med det. Vil man leve "et godt liv" så må man ta noen usunne valg. Det er det absolutt verdt for mange.

At en mikroskopisk del av befolkningen kanskje kan få kreft pga inntak av melk er også så forsvinnende liten at det kan like gjerne være andre faktorer som spiller inn som øker sannsynligheten.

Men de som spiser kun blader, må jo gjerne gjøre det så lenge de trives med det. Men blir litt som religion, så lenge de ikke prakker på oss andre "alt etende", så er det jo helt fint det. :)

Helt enig i det meste av dine synspunkter :) men det er ingen som sier at godteri er sunt. 

btw, ingen kan leve på kun blader ;)

Endret av Cruzhernandez21
  • Liker 1
Lenke til kommentar
1 hour ago, Cruzhernandez21 said:

Sammenheng mellom brystkreft og inntak av melk etter land.

Det morsomme er at grafen også kan indikere livsglede og hvor godt det er å bo i de enkelte lande.  Ergo er der sammenheng mellem inntak av melk og livsglede i de enkelte land...  

Jeg registrerer også at deler man inn grafen i 4 like store kvadrater, er der kun ett land utenfor kvadraten vi befinder oss i som jeg kunne ha akseptert å leve i. 

Endret av tigerdyr
  • Liker 2
Lenke til kommentar
tigerdyr skrev (14 minutter siden):

Det morsomme er at grafen også kan indikere livsglede og hvor godt det er å bo i de enkelte lande.  Ergo er der sammenheng mellem inntak av melk og livsglede i de enkelte land...  

Jeg registrerer også at deler man inn grafen i 4 like store kvadrater, er der kun ett land utenfor kvadraten vi befinder oss i som jeg kunne ha akseptert å leve i. 

Det er klart at det spiller også inn. Vi har et fantastisk velferdsstat. En av de beste landene med tanke på lav kriminalitet, bra med mangfold og likestilling. Det er mye Norge gjør riktig. Sånn at det ikke er rart at man bør/er lykkelig her oppe.  Men du kan også tenke deg at de landene øverst til høyre er også de med høyest inntekt per person. Slik at de som har mest råd også drikker mest. Så å prøve å linke grafen til hvilken som helst forhold blir litt bias

Endret av Cruzhernandez21
  • Liker 1
Lenke til kommentar
23 hours ago, Emile the rat said:

Problemet med vegansk kosthold er at det ikke eliminerer kun kjøtt, men også meieriproduktet og alle andre animalske produkter som kroppen trenger for å lagre fett. Helsedirektoratet omtaler kun vegarisme, fordi det ikke er like ekstremt. En vegatarianer kan fint få i se de fettsyrene kroppen trenger, det kan man ikke dersom man konsekvent skal følge et vegansk kosthold.

Jeg mener ikke helsedirektoratet er lite opplyste, heller ikke leger. Det er de menneskene som velger å leve vegansk, uten å forstå hvordan ulike mekanismer i kroppen fungerer, som er uopplyste. Med injeksjoner sikter jeg til B12 sprøyter, noe som ikke er til å unngå om man skal gå på et vegansk kosthold fast, og har gjort det over lang tid.

Jeg kjenner dette ikke er noe som opptar meg veldig, men om du leser på siden der, er alt samlet under en header som påstår det angår veganisme og vegetarianisme.
Ingen av oss kan vel vite nøyaktig hvorfor de deretter nøyer seg med å bare nevne vegetarianisme, men det virker sannsynlig at hensikten er at det skal dreie seg om begge deler.
Også har jeg fått like mange B12-sprøyter, som jeg har tatt hasjsprøyter.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Atib Azzad skrev (10 minutter siden):

Jeg kjenner dette ikke er noe som opptar meg veldig, men om du leser på siden der, er alt samlet under en header som påstår det angår veganisme og vegetarianisme.
Ingen av oss kan vel vite nøyaktig hvorfor de deretter nøyer seg med å bare nevne vegetarianisme, men det virker sannsynlig at hensikten er at det skal dreie seg om begge deler.
Også har jeg fått like mange B12-sprøyter, som jeg har tatt hasjsprøyter.

Emile "the Rat" tror ikke at det finnes fett i vegansk kosthold. Han har ikke sett ingredisener listen for nøtter, avokado, oliven, og frø. Dette mennesket er en av de som forestiller seg at veganere spiser en fattig isbergsalat med noen tomater 3 ganger om dagen.

Endret av Cruzhernandez21
  • Liker 1
Lenke til kommentar
On 6/29/2020 at 10:04 PM, Cruzhernandez21 said:

 Så poenget ditt er at vi er designet for å spise kjøtt? Hvorfor klarer vi ikke da å bruke hendende våre og kraften vår til å drepe en ku slik som en løve ville gjort. By the way kjøttetere som løver har akkurat en slik tannsett som gjør den egnet til å drepe dyr og spise det rått. 

Er argumentet at om mennesker ikke klarer å drepe en ku med tennene så er det ikke meningen at vi skal spise kjøtt? 
Hva med åtseletere, de dreper jo sjelden eller aldri, bare spiser dyr som allerede er døde. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Cruzhernandez21 skrev (På 29.6.2020 den 14.57):

Jeg kunne ikke brydd meg mer. Så please.. opplys meg om hvorfor jeg tar feil

Kva med aminosyrer i kjøttet? Altså, nødvendige syrer for kroppen vår, som kroppen greier ikkje å danne selv, men får kun gjennom kosthold. Om du trekker frå melk/egg, så er det meget begrenset med val av mat for å dekke heile behovet til kroppen? 

Eg spiser kjøtt (melk, ost++) fordi det er fantastisk godt. Ekstremt skjelden eg møter på noe virkelig god vegansk mat. Indisk fungerer fint for meg. Noen typer wok kan også fungere. Ulike krem-supper funker bra. Men det blir alt for begrenset og kjedelig i lengde.

Endret av aomt
Lenke til kommentar
debattklovn skrev (10 minutter siden):

Er argumentet at om mennesker ikke klarer å drepe en ku med tennene så er det ikke meningen at vi skal spise kjøtt? 
Hva med åtseletere, de dreper jo sjelden eller aldri, bare spiser dyr som allerede er døde. 

Nei det er ikke argument for det. Jeg innrømmer at vi mennesker har spist kjøtt i flere tusen år. Mange sivilisasjoner ville neppe ha klart seg om det ikke hadde vært for kjøtt. Alltough.Vi er fortsatt ikke designet for  å spise kun kjøtt. Kanskje et par ganger i måneden. Men ikke mer. Hadde vi vært så ville vi klart å spise hunder, slanger, kyllinger og alle slags insekter helt rå sånn som de er. Greit nok at vi koker de. Det gjør vi også med bønner. Men vi i Norge spiser ikke hunder og slanger fordi det er noe med hjernen som ikke aksepterer det. Det er nettopp det som gjør meg i tvil om vi i utgangspunktet kan spise dyr. Uansett så er situasjonen idag helt annerledes. IDAG. trenger vi ikke å spise kjøtt. Vi får den næringen vi trenger fra planter. Det er unødvendig å påføre dyrene, skoger, og hele verden så mye lidelse bare fordi vi ønsker å spise mat som smaker bedre. Det er ikke mulig å rettferdiggjøre det moralsk. Det er heller ikke mulig å kunne mette 8 milliarder mennesker på kloden på denne måten. Forestill deg hvordan det blir når vi blir 10, 15 og 20 milliarder. Galskapen må ta slutt. Jo snarere jo bedre!

Endret av Cruzhernandez21
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...