Gå til innhold

Bedre løsning enn SATA power splitter kabel?


Anbefalte innlegg

Finnes det en SATA adapterledning som kan gi meg ekstra strømkontakter til ekstra SATA enheter?

Jeg har så langt brukt en såkalt "SATA power splitter" (eller "Y splitter") kabel som vist her:
DZ0098g04.jpg

Ulempen med denne er at for data-delen av kabelen forsvinner (det er ikke plass til å plugge inn en vanlig 7-pins SATA kabel ved siden av adapteren), så jeg må ta strekke en ny datakabel fra kilden til dette.
Jeg lurer da på om det finnes en SATA adapterkabel som går mellom kabelen fra maskinen og den enheten (HDD, SSD osv.) man skal koble til, men at man får "tappet" et par strømkontakter ut fra denne? Har ikke funnet noe slikt i de vanlige nettbutikkene, men kanskje jeg bare ikke vet hva jeg skal søke etter.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Den ser kanskje ut til å løse problemet mitt om jeg har forstått det riktig.

95609-626267-full.jpg

Er det slik å forstå at denne har en full (data+strøm) SATA kontakt i tillegg til ekstra strømkontakter?
La meg prøve å forklare hva jeg ønsker (med en mer eller mindre kunstnerisk illustrasjon):

171946657_sataadapter.thumb.png.0156b60eaa2f0d5c5ea9d1e491018a9c.png

 

Slik jeg har det nå (med en SATA power Y adapter) så får jeg ikke brukt data-delen fra hovedkortets SATA ledning. Jeg får kun hentet ut strøm til den eksisterende SSDen og til en annen enhet og må strekke en ny 7-pins SATA dataledning for SSDen. Jeg vil unngå dette og håper dermed at det finnes en gjennomgående adapterkontakt som kun "tapper" strøm til flere nye enheter (så fungerer ledningen fra hovedkortet til SSDen som før).

Er det slik den adapteren du forelso fra Startech fungerer, eller er den lik den Y-adapteren jeg allerede har, bare med flere strømkontakter?

 

Endret av minimax
Lenke til kommentar

Aha, så du har strøm + data i samme kontakt fra hovedkortet? Er det sånn på hovedkort-siden også? Det er vanlig sata, ikke micro-sata eller noe slikt? - Det har jeg bare sett på SAS-kabler, og hvis du har den samme i hovedkort-enden så tror jeg ikke det finnes SATA-splittere til dette - da er nok heller løsningen å kjøpe en vanlig kabel og splitte den.

 

 

Lenke til kommentar

Det stemmer. Vanlig SATAkontakt som går inn til SSDen.

Men en tanke streifet meg etter å ha lest svaret ditt: kanskje ikke data+strøm faktisk går fra en og samme plass på hovedkortet, men at de ender opp sammen (altså den enden som plugges inn i SSD/HDD). Ja, når jeg tenker over det så har jeg visst trukket en ny kabel (7 pins SATA) fra en kontakt på hovedkortet, og det er jo bare data. Strøm kommer antageligvis rett fra strømforsyningen.

Så da kjøper jeg en veldig kort SATA kabel som går mellom den eksistrende data+strømkontakten (den som vanligvis plugges inn i SSDen) og til selve SSDen, så stripper jeg litt av de 4 strømledningene som jeg deretter lodder på nye strømkontakter (så mange jeg trenger)?

Er det en kort SATA strøm+data hann til hunn ledning jeg skal se etter? Jeg fant noe som het "SATA data+power extension":
2463637_4380aaaf9b3e.jpg

Endret av minimax
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...