Jump to content
Martin Braathen Røise

På to uker var Roys Microsoft-konto tappet for 13.000 kroner: – Helt horribelt! [Ekstra]

Recommended Posts

Ja micro trasnsactoins er et problem, men Roy har også rt hvist annsvar sjøl,lignende problemer har vært kanskemye ommral det siste året så det å ha et aktivt kort/ ev en bsnk konto koblet til etjeneste er unger/undom også spiler spill bøt ha vært vurtert og muligens droppa for lengst, eller ser jeg dette problemet fra en it boble der det kanskje har væt rapportertveldig mye. Er enn i generell media?

Share this post


Link to post

Jeg har selv satt på sperrer slik at det krever passord (som ungene ikke kjenner) for å kjøpe noe fra de enheter som de disponerer. Jeg får også e-post hver gang det foretas et kjøp, så det er vanskelig å se hvordan dette kunne fly under radaren i flere uker. Jeg er forsåvidt enig i at Microsoft gjerne kunne hatt en form for automatisk sperre, men man også lar ungen spille på en voksenkonto blir dette også en avveining mot om man skal nekte voksne å bruke egne penger. Uansett virker det som at han selv ikke har fulgt med særlig godt her, og at han med relativt enkle grep kunne ha unngått situasjonen.

  • Like 1

Share this post


Link to post

... og hvis man hadde lagt barnet under Microsoft Family med forbrukskontroll så hadde dette heller ikke skjedd. Da kan man i tillegg styre hvor mye Roblox guttungen kan spille.

  • Like 3

Share this post


Link to post

Ville ikke vært urimelig om Microsoft krevde godkjenning etter x-antall kroner/transaksjoner. Altså om man bruker > 1500 innen 7 dager så må du oppgi passordet ditt f.eks.

Men samtidig - om du gir kredittkortet ditt til guttungen så må du forvente at han bruker det...

Share this post


Link to post

Har ikke lest artikkelen, men generelt så vil jeg si det en bør ikke å ha kredittkort/bankkort på tjenester som barna kan bruke uten passord som de ikke kjenner. Men jeg tror dette er vanskelig for mange å holde styr på, en har kanskje både Microsoft konto, Google konto og div spill kontoer. Også har en kanskje oversett at barna har tilgang til noe av det når de bruker pc, mobil, xbox eller playstation.

Edited by Svein M
  • Like 2

Share this post


Link to post

Slike saker har man jo lest i det uendelige om Apple og Android-kontoer også. 

Nesten rart at folk ikke våkner opp litt. Alt av spill i dag har jo haugevis av mikrotransaksjoner, dessverre.

Share this post


Link to post

Microsoft Family settings er lurt å ta i bruk. Å "dele" sin egen konto med barn er generelt ikke noen god idé. Med Family Settings (som gjelder både på Xbox og Windows-kontoer knyttet til samme Microsoft Account) kan man begrense blant annet kjøp.

Share this post


Link to post

Jeg må bruke fingern for å betale på min egen mobil som unger ikke har tilgang til (Fingeravtrykkleser godkjenning)
Dette kan man bruke på enhetene ungene har tilgang på, og da må de ha fingeren til far/mor for å kjøpe noe

Brukte litt mye en dag, og da kom det melding fra kortselskapet med forbruket og jeg måtte svare "ja" på meldingen for å fortsatt ha tilgang

  • Like 1

Share this post


Link to post

Denne artikkelen bør endres til å opplyse om famileoppsett med forbrukskontroll istedenfor å skylde på Microsoft for at ungen bruker penger. Microsoft har jo lagt til rette for at foreldrene skal ha kontroll, men man må sette seg litt inn i hvordan det fungerer.

  • Like 2

Share this post


Link to post

Jeg tenker det blir for enkelt å la Microsoft fraskrive seg alt ansvar. Vi har eksempler med bruk av teletorg-tjenester der Telenor ble tvunget til å dekke hele tapet, fordi mindreårige ikke kan stifte gjeld. (Omtrentlig sitat fra forbrukerombudet)

Jeg ville benyttet meg av muligheten til å ikke vedkjenne meg transaksjonen i henhold til ordningene fra Visa og Mastercard. Du er i utgangspunktet kun ansvarlig for transaksjoner du selv har gjennomført, og lignende tilfeller har tidligere blitt akseptert innenfor ordningen.

Ettersom VM har tilnærmet null kost for leverandøren, burde det i prinsippet være uproblematisk å refundere slike utilsiktede kjøp.

Share this post


Link to post

Nå betalte Microsoft penge tilbake til meg, noe jeg er veldig glad for. Jeg har lært leksen min, noe jeg også var svært tydelig på både mot journalisten og Microsoft. Saken er at uhellet skjer fort når du som spiller plutselig får barn og lar barna benytte seg av xboxen. Ikke alle tenker over at 6-åringen eller 8-åringen må ha en egen konto for å spille på xboxen til familien. Microsoft tok vell imot mitt forslag med å kunne sette opp en beløpsperre på kontoene slik et mobilselskap har da de forstod situasjonen min. Det er også et viktig aspekt at spillselskapene ikke ser sitt ansvar med å begrense hvor mye se skal la en spiller bruke pr.mnd. De frenstår som kapitalister som utnytter sin posisjon istedet for å fokusere på å skape gode spillopplevelser for spillerne sine.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...