Gå til innhold

Chris Avellone fjernet fra Dying Light 2-teamet etter anklager om seksuell trakassering


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

@CommanderKeen

Øyet som ser. I og med du ikke var i situasjonen tror jeg du skal være forsiktig med å dømme.
 Det burde alle være. Hele offerstrategien til en del damer har spunnet fullstendig ut av kontroll. Om man ikke innser at en del damer skaffer seg gratis PR med en eller annen grinehistorie tror jeg en bør tenke seg om en gang til. Det værste er at de tar oppmerksomhet og troverdighet fra damer som virkelig HAR blitt utsatt for dritt.

I alle menneskelige interaksjoner finnes potensialet for ubehag, og de blir mer sannsynlige når man tar med kjønn og alkohol. Om en ikke vil havne i ubehagelige situasjoner så får en prøve å ta smartere valg. Det gjelder for damene like mye som menn. Om man føler noen går over en grense skal man si fra. Det gjorde hun, og ble respektert for det. Det må være enden på visa.

Jeg synes det er fullstendig urimelig å forvente at alle skal kunne vite hvor alle andre sine grenser er til enhver tid. Om alle visste det hadde ikke ordet grensesetting eksistert i ordboken siden vi ikke hadde trengt det. Slik jeg ser situasjonen satte dama grensa si. Og ble tatt på ordet. Jeg fatter ikke hvordan noen kan synes det er trakassering. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
12 hours ago, BeThomas said:

Tja. Den uthevede delen er det vel bare Chris som kan uttale seg om. Intensjonen er det han som har og kan svare for. Kursiven er det dama som kan si noe om. Problemet er bare at kursiven er 100% subjektiv. Det er vanskelig å håndheve og forholde seg til. Litt som om politiet skulle tatt fartskontroll på øyemål. Jeg tipper vi kan si at formålet med denne loven var å beskytte folk i svake situasjoner. For eksempel sekretæren som blir tafsa på rumpa av sjefen hver morgen og som ikke kan si noe for da ryker jobben. Her trengs vern. Jeg tror ikke loven ble skrevet med tanke på dårlige sjekkeforsøk i situasjoner der folk befinner seg av 100% fri vilje. Sekretæren hadde før kanskje ikke turt å si nei. Nå kan hun det. Det kan dama på hotellet også, og det gjorde hun. Og det ble respektert. Det høres ikke veldig trakkaserende ut på meg.

 

Den uthevede delen sier formål eller virkning. Så intensjonen til Chris Avellone er ikke relevant, da resultatet(virkningen) var å være krenkende, skremmende, fiendtlig, nedverdigende, ydmykende eller plagsom.

§2 "Loven gjelder på alle samfunnsområder."

§3 "Loven gjelder i hele riket, herunder på Svalbard og Jan Mayen. Loven gjelder også på faste og flyttbare installasjoner i virksomhet på norsk kontinentalsokkel, og på norske skip og norske luftfartøyer, uansett hvor de befinner seg."

 

Loven er klar på hva og hvor det gjelder.

 

To mennesker er ett par mennesker, ord kan brukes i flere meninger. Du får Avellone til å fremstå som ett rovdyr på jakt. DET er en helt annen situasjon.

 

To mennesker er et par mennesker, men to mennesker er ikke uten videre et par. Du har jo selv sagt at han var ute etter å få seg, så rovdyrbetegnelsen er ikke helt helt ute på jordet. Jeg lenker igjen til twittertråden: https://twitter.com/SJBsMama/status/1274175397337411586

Folk kan ha sex uten å være ett tradisjonelt par, tro det eller ei.

 

Stråmann igjen, da dette ikke er et argument jeg har ført eller er relevant for diskusjonen.

 

En kan forvente å ikke bli seksuelt trakassert. Det kan vi være enige om. Samtidig insisterer jeg på at oppførsel ikke er den samme overalt, og at en ikke kan ha samme forventninger overalt. Om jeg møter opp på speidern forventer jeg at folk ikke er dritings. Om jeg møter opp på puben er forventningene mine litt annerledes. Ditto til hvordan folk sjekker, eller snakker sammen. Jeg passer språket mitt når jeg er på besøk hos bestemor. Av respekt. Når jeg og kompisene sitter rundt bordet har praten en noe annen tone. Jeg kan fistbumpe en kompis, det gjør jeg ikke med bestemor.

 

Du kan forvente at speiderlederen din ikke stikker hånden ned i buksen din. Du kan forvente at dørvakten ikke stikker hånden ned i buksen din. Du kan forvente at kompisene dine ikke stikker hånden ned i buksen din. Du kan forvente at bestemor ikke stikker hånden ned i buksen din. Hvorfor? Fordi norsk lov om likestilling og forbud mot diskriminering sier at det ikke er lov til å gi uønsket seksuell oppmerksomhet som har som formål eller virkning å være krenkende, skremmende, fiendtlig, nedverdigende, ydmykende eller plagsom.

 

Personlig har jeg alltid sjekket edru, da har man de beste samtalene, men jeg har da sett nok av livet til å vite hvordan det funker.

 

Livet forandrer seg. Ting som gikk under teppet før er ikke greit lenger.

 

Om en har sittet i puben en hel kveld, drukket sammen og ender opp på samme hotellrom, da er det ikke kjempeurimelig å forvente at det kan bli litt action.

 

Å anta er rimelig. Å forvente er ikke rimelig. Du kan ikke forvente å få deg noe fordi du mener at hendelsesforløpet tilsier det, men du kan anta det.

 

Det kan vi være 100% enige om. Noen tar sjansen på et kyss. I andre situasjoner kan man tillate seg å være mer frampå. Noen damer liker det godt. Det vet man ikke før man prøver. Om man får et nei, så er saken biff. Det fikk Chris, og der sluttet saken. Når hun sa i fra om hva hun ville, ble det respektert. Selv etter en hel kveld med "oppvarming".

 

Noen liker det, noen liker det ikke. Noen har ikke et problem med å bli kysset ut av ingensteds, noen har det. "Oppvarming" er irrelevant, det løper ikke rente på investeringer du gjør for å få deg et ligg.

Problemet ligger i å forvente at gråsonen betyr "ja" helt til det foreligger et klart "nei". Louis CK, godt kjent for å ha seksuelt trakassert kvinner, sa vel "You think i'm just gonna rape you on the off chance that hopefully you're into that shit?". Det er en potensielt farlig forventning.

 

Høres ut som en ålreit fyr spør du meg. Jeg liker en fyr som kan ta ett nei for ett nei, selv i fylla.

 

Hvis han var en ålreit fyr ville han ikke ha hatt flere anklager om seksuell trakassering mot seg. Han er ikke Justin Bieber. Anklagene har ikke materialisert seg ut av den massive fanskaren hans.

Hvis han hadde vært en ålreit fyr, så hadde han forlatt rommet sammen med de andre to som hjalp henne dit.

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Alle som prøver å få seg er ikke rovdyr. De prøver å få seg samleie, kvinner og menn. Vi bør ikke generalisere slik. Er ikke rart mange ikke tørr å delta i slike debatter(meg selv inkludert) om det ikke skal mer til å bli stempla som rovdyr.

Har spurt en kvinne om å lov til kyss før. Da fikk jeg høre at det hadde hun ikke hørt siden barneskolen. Fikk kyss men ingen flere dates og fikk også beskjed det var turn off. Det var sånn ho var. Det er ok.

Det har vært seksuell trakassering mot kvinner altfor mye og altfor lenge. Men å risikere å bli sikta for seksuell trakassering fordi man prøver å kysse noen er ikke greit mener jeg. Jeg tenker ikke på han det er snakk om i artiklen her men sikter lovgivning du postet. Selvfølgelig skal man bruke fornuft og lese signaler. Men det er også lov å feil en sjelden gang.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
22 minutes ago, Peteguy said:

Alle som prøver å få seg er ikke rovdyr. De prøver å få seg samleie, kvinner og menn. Vi bør ikke generalisere slik. Er ikke rart mange ikke tørr å delta i slike debatter(meg selv inkludert) om det ikke skal mer til å bli stempla som rovdyr.

 

 

Det er jeg enig i, derfor "ikke helt på jordet" i stedet for "det er det han er".

Har spurt en kvinne om å lov til kyss før. Da fikk jeg høre at det hadde hun ikke hørt siden barneskolen. Fikk kyss men ingen flere dates og fikk også beskjed det var turn off. Det var sånn ho var. Det er ok.

 

Hvorfor valgte du å spørre henne om å få kysse henne fremfor å bare ta sjansen?

 

Det har vært seksuell trakassering mot kvinner altfor mye og altfor lenge. Men å risikere å bli sikta for seksuell trakassering fordi man prøver å kysse noen er ikke greit mener jeg. Jeg tenker ikke på han det er snakk om i artiklen her men sikter lovgivning du postet. Selvfølgelig skal man bruke fornuft og lese signaler. Men det er også lov å feil en sjelden gang.

 

Denne svarer jeg på separat fra artikkelen som diskuteres, bare for å gjøre det klart. Dette omhandler ikke Chris Avellone.

 

Kontekst er viktig. Er du på slutten av en date som har gått bra er det ikke unaturlig. Prøver du å kysse en tilfeldig dame på Torgallmenningen er det ikke naturlig.

 

Eller forenklet; Hvis du ikke har et problem med det, og jeg ikke har et problem med det, så er det ikke et problem. Hvis en av oss har et problem med det, så er det et problem. Hvis begge har et problem med det, så er det et problem.

 

Det er ingen som blir siktet for seksuell trakassering for å ha prøvd å kysse noen én gang, nettopp fordi alle tråkker i salaten en gang iblant. Det er de som gjør det gang på gang som nå begynnerå se konsekvenser av det, som Trond Giske, Harvey Weinstein(dog et mye større synder enn førstnevnte) osv.

 

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Det har egentlig vært uakseptabelt med slik oppførsel i mange tiår nå. Men jeg mistenker at en del av de som prøver å bagatellisere slike grove overgrep, gjør det av den enkle grunn at hver gang slike ting skjer og det blir offentlig, kommer det masse radikale aktivister på banen som prøver å pushe sensur og forbud overalt. Vi ser det med Georg Floyd-hendelsen, det tar helt av. Kjendiser mister jobbene fordi folk med mye fritid graver frem 10 år gamle tweets, Elmer Midd får ikke lenger bruke jaktgevær, media pusher en motkampanje mot fremstilling av politifolk som snille i populærkultur, Shyamalan-filmen Split har fått en underskriftkampanje for å bli fjerna fra Netflix fordi (hold dere fast) den tilsynelatende gir folk med personlighetsforstyrrelse et dårlig rykte, det er helt sinnsykt.

Og produksjonsselskaper legger seg flate, stofer som "vi lever i nåværende årstall" (føkk den setningen der) har blitt kunst/underholdningsbransjens svar på "would you kindly" fra Bioshock. I realiteten trenger de egentlig ikke å bry seg om de sinte twitter-aktivistene.

Og jeg lurer på om noen av de som bagatelliserer slike overgrep som Avellone har blitt beskylt for, gjør det fordi hvis de klarer å lage en kollektiv overbevisning om at han egentlig ikke gjorde noe galt, kan de snu narrativet slik at underholdningsbransjen ikke trenger å ta frem sensursaksa hver gang slike ting skjer. Ikke at det noen gang har hjulpet heller...

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Likte den ordlyden bedre. Jeg spurte fordi jeg synes hun(og mange damer) var vanskelig å lese etter middag og film. Det hadde godt bedre enn jeg antok og det å spørre var totalt unødvendig. Var passe flau på vei til bilen ? For å kysse etter man har veksla de orda jeg nevnte blir ikke helt det samme.

Edit: Hun var nok ute etter noe annet enn meg også. Det var tross alt tinder så burde kanskje skjønt det ?

Endret av Peteguy
Lenke til kommentar
BeThomas skrev (22 timer siden):

@CommanderKeen

Øyet som ser. I og med du ikke var i situasjonen tror jeg du skal være forsiktig med å dømme.
 Det burde alle være. Hele offerstrategien til en del damer har spunnet fullstendig ut av kontroll. Om man ikke innser at en del damer skaffer seg gratis PR med en eller annen grinehistorie tror jeg en bør tenke seg om en gang til. Det værste er at de tar oppmerksomhet og troverdighet fra damer som virkelig HAR blitt utsatt for dritt.

I alle menneskelige interaksjoner finnes potensialet for ubehag, og de blir mer sannsynlige når man tar med kjønn og alkohol. Om en ikke vil havne i ubehagelige situasjoner så får en prøve å ta smartere valg. Det gjelder for damene like mye som menn. Om man føler noen går over en grense skal man si fra. Det gjorde hun, og ble respektert for det. Det må være enden på visa.

Jeg synes det er fullstendig urimelig å forvente at alle skal kunne vite hvor alle andre sine grenser er til enhver tid. Om alle visste det hadde ikke ordet grensesetting eksistert i ordboken siden vi ikke hadde trengt det. Slik jeg ser situasjonen satte dama grensa si. Og ble tatt på ordet. Jeg fatter ikke hvordan noen kan synes det er trakassering. 

Du sier man skal være forsiktig med å uttale seg før man vet hele historien, før du på direkten retter åpenbar kritikk mot kvinnen som ble utsatt for dette og kraftig insinuerer at det er oppspinn for å «bli berømt».

Ja, for det er alle damers store drøm å være kjent for å være et offer. Kom an. Og for å spille videre på den, hva heter denne dama?

«Om en ikke vil havne i ubehagelige situasjoner får man prøve å ta smartere valg» sier du. Et eksempel på et slikt smart valg vil jo være å ikke prøve å ha sex med en kvinne som er black out drunk. For meg høres det jo ut som Avellone har satt seg selv i denne situasjonen, og argumentasjonsrekken din bør jo egentlig tilsi at du er enig med meg. Eller gjelder det bare for kvinner?

Du synes det er urimelig å vite hvor grensa går. Vel, grensa går lenge før en kvinne er så full at hun ikke engang klarer å stable seg på beina og gå hjem på egenhånd. Så fint at jeg kunne oppklare det for deg. Dersom det er mer du lurer på er det bare å spørre, så skal jeg lære deg mer. 

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Jeg lurer på hvordan du klarer å si dette:

22 hours ago, BeThomas said:

Øyet som ser. I og med du ikke var i situasjonen tror jeg du skal være forsiktig med å dømme. Det burde alle være.

Samtidig som du i neste setning gjør det stikk motsatte:

22 hours ago, BeThomas said:

Hele offerstrategien til en del damer har spunnet fullstendig ut av kontroll. Om man ikke innser at en del damer skaffer seg gratis PR med en eller annen grinehistorie tror jeg en bør tenke seg om en gang til.

 

Nei, damer skaffer seg ikke "gratis PR med en eller annen grinehistorie". Det er en enorm belastning å gå ut med slike beskyldninger og ingen PR veier opp for det.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
1 hour ago, ism_InnleggNO said:

Jeg lurer på hvordan du klarer å si dette:

Samtidig som du i neste setning gjør det stikk motsatte:

 

Nei, damer skaffer seg ikke "gratis PR med en eller annen grinehistorie". Det er en enorm belastning å gå ut med slike beskyldninger og ingen PR veier opp for det.

Det har du heilt rett i, damer generellt oppfører seg. Du må dog følge betre med og lese det som blir skrive. Ein del damer kjører grinehistorie og offerstrategi fordi det ikkje koster di ein einaste kalori å gå ut med falske påstander. Det skjer og blir bare benekta av aktivister som har eit dårlig forhold til fakta og sannhet.

Lenke til kommentar
1 hour ago, Maabren said:

(…)fordi det ikkje koster di ein einaste kalori å gå ut med falske påstander. (…)

Riiight ?

Og hva er det som får deg til å tro at den belastningen det er å gå ut med alvorlige beskyldninger om et annet menneske "ikkje koster di ein einaste kalori"? Du aner faktisk ikke hva du snakker om. ?‍♀️

Lenke til kommentar

Her er litt mer info om saken som jeg fant.

 

https://gamezo.co.uk/chris-avellone-accused-of-abuse-following-ign-interview/

 

Kan se ut som fyren har oppført seg ganske dårlig over mange år. Også mot samarbeidspartnere og ansatte. Alkohol ser ut til å gå igjen.

Om disse beskyldningene er dråpen som fikk begret til å renne over for de han jobbet hos, kan jeg forstå ham får fyken om han allerede var en person som allerede "burde" ha fått fyken for sin oppførsel.

Men igjen bare på helt generelt grunnlag, så synes jeg folk er veldig raske til å fovåndsdømme. Det har gått så langt at man begynner å få motreaksjoner og vi har også grupper som av prinsipp forsvarer slike mennesker bare for å stå i opposiajon til de som skriger først og høyest når noen får beskyldninger mot seg. Dette har igjen effekten av steile fronter, konfrontasjoner og økt diskriminering og trakassering av kvinner i gaming miljø.

Hvorfor er det så mange som ikke klarer å ta ett skritt tilbake, la prosessen gå si gang. La arbeidsgivere og eventuelt påtalemyndigheter gjøre jobben sin? 

Det er helt på sin plass å kreve at slike saker blir grundig gått i sømmene og etterforsket. Selv Brevik fikk muligheten til en rettferdig rettsak. Om et slik monster fortjener det, gjør også alle andre det.

Hat og trakasering hører ingen sted hjemme, prøv også å huske det i saker som dette. Selv om han er 100% skyldig. Bak etthvert menneske finnes det venner, familie, ektefeller og barn som er skadelidende. Enten man er offer for sexuell trakasering, skyldig i samme handling eller uskyldig anklaget. 

I kjølevannet av m2, ER det uskyldige som har blitt anklaget og skyldige som har blitt dømt. 

Man skal være glad for man bor i en rettstat. Beklager digresjonen. For noen år siden hørte jeg på en forelesning i forbindelse med at jeg jobbet med flyktninger. Eksemplet vi ble fortalt var enn sann historie. Hvor en bussjåfør her i landet hadde kjørt på et barn. Inn på kontoret til lederen for asylmottaket kom det løpende inn en gruppe asylsøkere som var svært oppjaget, de ropte at de ansatte måtte forte seg å hjelpe til med å gjemme bussjåføren før han ble drept av folkemengden som var rundt ulykkestedet. Dette var det logiske utfallet ut i fra de erfaringene fra landene de kom fra, ingen av de var vandt til og hadde erfaring med en rettstat som både tar vare på offer, men også "gjerningsmann". I vår del av verden er det helt utenkelige at noe  ville drept bussjåføren, han også fortjente at ulykken ble grundig etterforsket før man tok stilling til et eventuelt skyldspørsmål.

(Flyulykke i tyskland hvor en fly leder var ansvarlig for at et fraktefly og et russisk passasjer fly kræsjet, flyet var fult av skolebarn. Flylederen ble senere drept av en av fedrene til ett av barna. Er ett tragisk unntak i nyere europeisk historie)

Så igjen. Fint tar tydelig avstand fra trakasering, men INGEN fortjener å bli forhåndsdømt.

Takk for meg.

  • Liker 5
Lenke til kommentar
9 hours ago, ism_InnleggNO said:

Riiight ?

Og hva er det som får deg til å tro at den belastningen det er å gå ut med alvorlige beskyldninger om et annet menneske "ikkje koster di ein einaste kalori"? Du aner faktisk ikke hva du snakker om. ?‍♀️

Du blander korta og forandrer på konteksten som vanlig. Viss vi tek for oss heile setninga: "Ein del damer kjører grinehistorie og offerstrategi fordi det ikkje koster di ein einaste kalori å gå ut med falske påstander." burde du innsjå at det er "å gå ut med falske påstander" som "ikkje koster di ein einaste kalori". Hovedgrunnen er at metoo og cansel culture ikkje bryr seg med fakta og sannhet da føleri og subjektiv opplevelse er blitt den nye religionen. Skulle derimot desse damene som går ut med falske påstander bli busta kan det godt være at nokon av di vil føle at løgna blir ein belastning. Men av det eg har sett på nett synast di å være klar for neste grinehistorie om at di ikkje blir trudd samt at di er blitt offer for hvite sinte menn. Først når alt av løgn og bedrag er avslørt vil konsekvensane synke inn og belastninga være reell, men den belastninga er di vel unt.

 

Den siste navarsete-strofa di er så nær så nær, priceless. :)

Lenke til kommentar
1 hour ago, Maabren said:

Du blander korta og forandrer på konteksten som vanlig. Viss vi tek for oss heile setninga: "Ein del damer kjører grinehistorie og offerstrategi fordi det ikkje koster di ein einaste kalori å gå ut med falske påstander." burde du innsjå at det er "å gå ut med falske påstander" som "ikkje koster di ein einaste kalori". Hovedgrunnen er at metoo og cansel culture ikkje bryr seg med fakta og sannhet da føleri og subjektiv opplevelse er blitt den nye religionen. Skulle derimot desse damene som går ut med falske påstander bli busta kan det godt være at nokon av di vil føle at løgna blir ein belastning. Men av det eg har sett på nett synast di å være klar for neste grinehistorie om at di ikkje blir trudd samt at di er blitt offer for hvite sinte menn. Først når alt av løgn og bedrag er avslørt vil konsekvensane synke inn og belastninga være reell, men den belastninga er di vel unt.

 

Den siste navarsete-strofa di er så nær så nær, priceless. :)

For noe incel-babbel. Hvilke damer er det som går ut med falske anklager mener du? Disse må det jo være mange av om en skal tro deg. Og dette er det altså mange som gjør og det får ingen konsekvenser? Jeg tror du bør henge litt mindre på 4chan… ?

  • Liker 2
Lenke til kommentar

En av disse enkelt-hendelse hadde kanskje gått på en tabbekvote. Jeg kan ikke se noe sted i artikelen som sier at dama er så full at hun ikke kan gå selv.

Hun sier han kysset henne(uten at hun sa nei), før en stund senere at han prøvde seg med å kneppe opp tøyet, hvor hun sa nei, og han respekterte det.

Antakeligvis var hun veldig full, og hun husker ikke hendelsene ordentlig.

Dette går på tabbekvote som enkelthandling.

Men det er jo mange som klager her - det er et mønster med alkoholsjenking(på jobbens regning), og forsøk. Det er å ta hånda på rumpa uten å spørre, på kvinner med kjæreste/mann...

Da er det ikke tabbekvote etter min mening, da er det problematisk oppførsel

Lenke til kommentar
Maabren skrev (2 timer siden):

Du blander korta og forandrer på konteksten som vanlig. Viss vi tek for oss heile setninga: "Ein del damer kjører grinehistorie og offerstrategi fordi det ikkje koster di ein einaste kalori å gå ut med falske påstander." burde du innsjå at det er "å gå ut med falske påstander" som "ikkje koster di ein einaste kalori". Hovedgrunnen er at metoo og cansel culture ikkje bryr seg med fakta og sannhet da føleri og subjektiv opplevelse er blitt den nye religionen. Skulle derimot desse damene som går ut med falske påstander bli busta kan det godt være at nokon av di vil føle at løgna blir ein belastning. Men av det eg har sett på nett synast di å være klar for neste grinehistorie om at di ikkje blir trudd samt at di er blitt offer for hvite sinte menn. Først når alt av løgn og bedrag er avslørt vil konsekvensane synke inn og belastninga være reell, men den belastninga er di vel unt.

 

Den siste navarsete-strofa di er så nær så nær, priceless. :)

Lurer på kor du finner "ein del damer" som er slik du påstår dei er? Har gått mesteparten av livet mitt, møtt jenter og damer, som er stikk motsatt av det bildet du prøver å male.. Det er ein toveis kommunikasjon dette her.. Ein må kunne klare å lese kroppspråket for å få hint om viljen til den andre personen, før ein turer frampå... 

Dette i sterk konstrast til der ein ikkje har toveis kommunikasjon, i form av om motparten er så beruset at ein rett og slett ikkje klarer å kommunisere på ein god måte.. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...