Gå til innhold

Regjeringen vil ha lenger lagring av IP-adresser


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Sitat

– Vi vet at dette også er et personvernspørsmål for mange, men vi må veie avverging og kriminalitetshensynet mot personvern i disse sakene og finne det gode balansepunktet, sa hun videre.

Hvilket balansepunkt kan man finne i å lagre IP-addresser lengre? Enten så gjør de dette overtrampet av våres rett til privatliv, eller så gjør de ikke det.

Ser ut som regjeringen har blitt litt mer tørste på masseovervåkning etter at de fikk gjennom endringene i e-loven.

  • Liker 7
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Enig, det å logge IP-adressene i lang tid er svært sterkt overvåkningsmiddel då ein kan lese svært mykje informasjon ut av dette. 

Det analoge motstykket vil være at biblioteket ikkje berre fører liste over kva bøker du låner, men også kva bøker du har sett på eller har bladd i, samt når du var på biblioteket og kven andre som var der samtidig.

Eg tenker at det bør være eit prinsipp at ein ikkje driv med digital overvåkning der det hadde vært uhørt å overvåke analogt. Det at elektronisk overvåkning er lettvint burde ikkje være eit vektig argument.
Eg meiner også at der ein fyrst bestemmer seg for å overvåke så bør ikkje analoge alternativ være unntatt, det må være likeheit for lova uavhengig av medium.
Skal staten kunne lese epost så må det også være greit at staten les papirpost. Skal ein overvåke kva ein person les/ser på internett så må ein også logge kva personen les/ser på i andre medium. Og skal ein overvåke telefonsamtalar så bør det også være lov å overvåke private samtalar i private rom også.

Eg kan ikkje sjå ein einaste god grunn til at ditt privatliv på nett skal ha dårlegare vern enn ditt fysiske privatliv.

  • Liker 7
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

https://www.nrk.no/trondelag/sjefredaktor-john-arne-moen-skal-lede-ny-personvernkommisjon-1.15065006
 

De må jo være helt skutt i hodet! 
 

Fase 1: godkjenn totalovervåkning av befolkningen, under påskudd av etteretning mot fremmede fiender. 
 

Fase 2: la sivile myndigheter få bruke deler av totalovervåkningen, og sett ned en kommisjon (med ukvalifiserte medlemmer) til å konkludere med at personvernet er ivaretatt fra myndighetenes side. 
 

Fase 3: ...

Endret av Memento scientiam
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Påskudd av rettsvern for barn er helt latterlig grunn eller kriminalitet generelt.

De som er såpass interessert i drive med sånt da mener jeg aktive nedlastere av ulovlig ting som VG hadde sak om eller selgere av narkotika/våpen osv proft bruker nok

-Dedikert pc / mobil som kastes etter hvis tid brukt

-Ikke sitt eget nett, åpne nett, hacker seg inn til enkle nett, åpne gjest nett osv

-De bruker VPN + Tor /Tails

-Wickr / Telegram / Signal osv

-Uregistrert SIM kort

-Encro/ kryptert dedikert telefoner for kriminelle brukes av alle store nettverk rundt om i Europa, Russiske sim kort som ikke er sporbare brukes også og kan lett bestilles på nett, alt dette burde Norsk politi vite.

Så med andre ord bruker de påskuddet rettsvern for barn for å overvåke oss, noe de har gjort siste 20årene med alle lover som går imot personvern og folk svelger det hver jævla gang, terror funket litt, pandemi funket for så vidt ganske bra for den agendaen, men ikke noe funker så bra som ordet "barn" og " beskytte".

Hadde de bare vært ærlig om hvorfor, de ønsker mer kontroll ferdig basta THE END.

 

 

 

Endret av DaniNichi
  • Liker 4
Lenke til kommentar
1 hour ago, Memento scientiam said:

@oppat Veldig bra gjennomgang. Tor-Aksel Busch har vært en av de med krass kritikk mot e-loven. 

Han representerer dog påtalemyndigheten og er ikke forsvarsadvokat.  Hans pensjon er opptjent som følge av at han har arbeidet for påtalemyndigheten, så hånden som mater er den samme som har bestilt resultatet https://no.wikipedia.org/wiki/Tor-Aksel_Busch.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

De som er kriminelle vil uansett ta steg for å komme seg rundt slike sperrer, mens de som "ikke har noe å skjule" sitter igjen i garnet.

Dette er et race som stort sett ikke hindrer kriminelle, men går ut over normale innbyggere. De som går inn i det med gode hensikter, får lite igjen.

Den store risikoen er at en fiendtlig makt (eller eventuell okkupasjonsmakt) kan tilegne seg disse dataene, og målrette tiltak for å skaffe seg kontroll.

Summa summarum: Ikke gjør det.

Mvh

Per Gunnar Hansø

  • Liker 4
Lenke til kommentar
4 hours ago, pergh said:

De som er kriminelle vil uansett ta steg for å komme seg rundt slike sperrer, mens de som "ikke har noe å skjule" sitter igjen i garnet.

Dette er et race som stort sett ikke hindrer kriminelle, men går ut over normale innbyggere. De som går inn i det med gode hensikter, får lite igjen.

Den store risikoen er at en fiendtlig makt (eller eventuell okkupasjonsmakt) kan tilegne seg disse dataene, og målrette tiltak for å skaffe seg kontroll.

Summa summarum: Ikke gjør det.

Mvh

Per Gunnar Hansø

En risiko er at kriminelle elementer innen etterretning, politiet og myndigheter i Norge får strategisk kontroll over landet gjennom å sitte på data som utnyttes gjennom psyops for å kontrollere massene og skittpakker for å kontrollere eliten.

Noen få korrupte tjenestemenn i militæret og politiet i samarbeid med industriaktører under dekke av et politisk parti vil kunne ta kontroll over Norge i løpet av en periode på 5-10 år.

Putin kom til makten gjennom den teknikken, fra innsiden.  Det finnes tusenvis av mennesker i Norge som gitt sjansen lett vil gi seg selv fordeler på bekostning av demokratiet vårt når sjansen byr seg.

På overordnet plan er den store risikoen at vi bygger ned demokratiet vårt.  Demokratiet er avhengig av at det finnes institusjoner som kontrollerer hverandre.  Vi bygger nå verktøyene som gjør at politiet og militæret blir så dominerende at alle andre institusjoner blir marionetter.  Det betyr i neste steg slutten for demokratiet.

Risikoen fra utenlandske aktører ser jeg som minimal i forhold.  Slike aktører vil kunne sette noe infrastruktur ut av drift i Norge uten at vi vet hvem som gjorde det, men det overlever vi helt fint.  Det blir et stort nederlag for politiet og militæret, men det er ingenting i forhold til de virkelig store truslene mot vårt demokrati.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
The Avatar skrev (22 timer siden):

Ja sjølvsagt vil dei det.

Det er heller ikkje akkurat betryggande at dataane skal lagrast for å kunne møte den uspesifiserte "morgendagens kriminalitet" kva enn no det skulle være.

Det burde være ganske uproblematisk med lengre lagring av bare IP-adresser. Det var jo dette som ble etterspurt av kritikerne da Datalagringsdirektivet ble foreslått i sin tid.

Endret av hekomo
Lenke til kommentar

Jeg synes alle skal overvåkes hele tiden. Overalt! Vi er en nasjon av kriminelle som hele tiden prøver å finne nye måter å undergrave den norske stat på.

Egentlig burde alle verdensborgere få en chip operert inn i kroppen ved fødsel sånn at alt kan logges og dokumenteres.

Lykke til med overvåkningen! Jeg heier på dere! :-)

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...