Gå til innhold

K2 Black Panther: Koreanerne tilbyr å bygge nye stridsvogner i Norge


Anbefalte innlegg

5 hours ago, Xantippe said:

Hva har USA av stridsvogner for salg? Er det ingen av dem som kan være med i en konkurranse om innkjøp? Med tanke på alle pengene de skyter inn i forsvaret, skulle man tro de har stridsvogner som slår ut det meste.

 

Det er en del filosofiforskjeller mellom amerikansk og norsk hærmateriell som gjør det lite aktuelt. De har en modell bygd mer rundt ekspedisjonskorps med et helt annet støtteapparat enn det den norske hæren kan drømme om.

M1 Abrams er velutstyrt og en kan vel si ganske grundig testet, men den er dyr i drift og krever mye vedlikehold og opplæring. Motoren er i praksis en helikoptermotor og har noen rekkeviddeutfordringer. Og litt som leoparden er den klattet på siden 80-tallet. Når det er sagt er vel en god del av disse plassert i diverse fjellhaller her til lands.

Den koreanske vognen og leoparden er bygd langt mer i tråd med norske behov og forhold. Spesielt viktig at den er bygd for vernepliktige og er lett å bruke (Abrams har noen utfordringer der).

  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Amerikanerene har en eksportkontroll som gjør at de ikke selger noe annet enn en nedgradert eksportmodell, selv til såkalte allierte. Denne har betraktelig svakere beskyttelse enn originalen. Dette har bidratt til betydelig tap av stridsvogner blant land som Irak, og Saudi Arabia som har brukt de i Yemen.

Irak valgte forøvrig å gå til innkjøp av russiske T90S stridsvogner i 2016, hvordan man enn vil tolke det.

Lenke til kommentar
  • 1 år senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...