Gå til innhold

Norsk uran og plutonium kan havne i Frankrike. Næringsministeren avviser ikke eksport av avfall [Ekstra]


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Samme tanken har slått meg, men tror dette handler om politisk mumbo jumbo. Vi vil fortsatt måtte etablere egnet langtidslagring, though.

Fordelen med den franske løsningen, om man skal se på det, er at her kan man bruke avfallet som en resurs inn i eksisterende reaktorer. Den svenske løsningen er kun en stabiliserings prosess. Men skulle jeg selv foretrekke en løsning hadde det blitt den svenske av moralske årsaker, .. Eller sakt på en annen måte, Svensk løsning på Norsk jord.

Jeg savner handlings-vilje og evne til å se fremover. Man må kunne erkjenne gamle feil bunnet i våte militære drømmer, og samtidig se forover mot nye og bedre løsninger (og faktisk bakover til gamle drømmer uten mulighet for militær bruk og uten mengder av farlig avfall --> Breeder). Jeg har jo tro på fusjon om ikke alt for lang tid, men frem til da har vi allerede løsninger som kan brukes med bedre sikkerhet enn lagring. Om ikke alt avfall kan gjenbrukens vil det allikevel redusere mengden betraktelig og i tillegg så får du ren miljøvennlig kraft.

 

http://liquidfluoridethoriumreactor.glerner.com/

https://www.britannica.com/technology/breeder-reactor

https://lppfusion.com/fusion-faq/

 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...