Gå til innhold

Hva burde stillingstittelen min være?


Gjest 1ea1f...4e8

Anbefalte innlegg

Gjest 1ea1f...4e8

Jeg ble ansatt i nåværende stilling for seks år siden. I løpet av årene som har gått har innholdet i stillingen endret seg en del, så jeg har litt lyst til å kalle meg noe annet. Ikke at det spiller så stor rolle i det daglige, men det er på en måte greit at epostsignaturen min (og CV, heh) gjenspeiler det jeg faktisk driver med. 

Lurte på om dere kanskje kunne hjelpe med innspill til passende tittel? 

Dette er hva jeg bedriver dagene med:

- vi er en IT bedrift, vi leverer webløsninger.

- jeg har hovedansvaret for support til selskapets kunder i Skandinavia. Vi er et team på support, vi hjelper hverandre ved behov (ferier osv), men i all hovedsak er det jeg som dekker Skandinavia. Svarer på spørsmål over mail og telefon. 

- som del av support så gjør jeg en del feilretting av websider. Hvis jeg må skrive kode er det stort sett CSS det går i. Som regel ikke noe avanserte greier, men legger til noen linjer her og redigerer noen linjer der. 

- jeg holder kurs på systemene våre. 

- hvis kundeansvarlig er nedsnødd i arbeid, eller borte, så tar jeg utviklingsprosjekter. Skaffer kravspesifikasjon fra kunde, sender til produksjon hos utviklerteamet og holder kontakt mellom tek og kunde til jobben er levert. 

- hvis det er enkle bestillinger så gjør jeg jobben også. Setter opp det som trengs i systemene våre, kanskje skrive litt HTML eller CSS. Funksjonalitet kunder bestiller finnes ofte i plattformen vår fra før, da kan jeg bidra. 

- jeg kan plattformen vår ut og inn nå, og er ofte sparringpartner for kundeansvarlige ift hvordan vi skal foreslå å løse en bestilling. 

- jeg sender ut nyhetsbrev. 

- jeg bestiller kaffe og kontorrekvisita. 

 

Tror det var alt. 

 

Hva syns du jeg skal hete? Selskapet er internasjonalt så tittelen bør være på engelsk. :)

Jeg har bevisst ikke nevnt nåværende stillingstittel. Jeg syns ikke den passer lenger, og vil ikke gi at den skal legge noen føringer. 

Men hvis dere nå foreslår den så er den kanskje ikke så dum likevel. 

Anonymous poster hash: 1ea1f...4e8

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Vil det i det heile tatt være rom for å endre stillingstittel? Dei fleste store seldkap, og særleg store internasjonale selskap har vanlegvis standariserte stillingstitlar slik at ein ikkje får forskjellige personar i forskjellige land som har ulik stillingstittel til tross for at dei har like arbeidsoppgåver. 

Slik som du lister opp arbeidsoppgåvene dine så virker det som at det er support som et hovedjobben, pluss diverse strøoppgåver. Då er nok den mest beskrivande stillingstittelen eit eller anna med support eller kundebehandlar i tittelen, men eg får litt inntrykk av at det ikkje er slik tittel du vil ha. 

Med tanke på framtidig CV så er det stillingsbeskrivelsen som er viktig, ikkje stillingstittelen. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Gjest 1ea1f...4e8

Ja, du har rett i at jeg "heter" noe med support. Og det er selvfølgelig helt greit, det er jo det som i utgangspunktet er hovedoppgaven min. Men, jeg lurer på om noen hadde innspill til noe som kunne dekke både det og det andre jeg driver med. For, tiden min er vel egentlig delt 50/50 mellom support og alt mulig annet. Til tider er det faktisk mest annet og minst support. 

Det er antakelig mulig å bytte, sjefen min har nevnt det flere ganger at den tittelen er upresis, og så har vi ledd det bort. For ikke å snakke om stillingsbeskrivelsen min. Synd at "potato" ikke kommer til å slå an i utlandet. :wee:

 

Anonymous poster hash: 1ea1f...4e8

Lenke til kommentar

Senior Solutions Consultant Evangelist 
/sarkasme

Men seriøst, ikke heng deg opp i stillingstittelen. Stillingstitler har blitt så flåsete og intetsigende de senere årene at det er omtrent meningsløst. Det er basically bare pynt på visittkortet, og har ingenting å si i forhold til CV og fremtidige jobber.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...