Gå til innhold

Har en teori om måker


Taurean

Anbefalte innlegg

Jeg tror at grunnen til at måker driver og hyler og skriker så høyt, er fordi det har gått gradvis i arv, at de skriker så høyt når unga klekkes, at unga blir døvere og døvere, og nå er de blitt helt døve, så de skriker bare høyere og høyere. En ond sirkel som har nådd bunnen fullstendig ^^

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

For det første, høres dette for godt ut til å være sant. For det andre, slikt er kjempe vanskelig å finne ut av.

Ps: Jeg personlig syns måker er veldig fasinerende. Svært skjeldent at jeg syns dem er irriterende.

 

Slik Odd Børretzen sier:

Jeg harer måker... ikke hele tiden, naturligvis. Når de flagrer på himmelen som hvitt papir, eller flyter stille på det blanke vann og ligner vakre badedyr av plastik, da er de en naturlig del av sommerens bilde og man tenker ikke mye på dem, hverken med hat eller kjærlighet, men når de åpner kjeften og skriker som syke sjeler, kan du se helt ned i deres blodige, skamløse innvoler. Hvis en måke har fått tak på et fiskehode eller en tarm eller noe annet svineri og flyr av gårde med dette i nebbet, da kaster de andre måkene seg over henne og skal ha skal ha skal ha skal ha og resultatet blir jo at gørret detter i vannet og synker og ingen av dem får noe glede av griseriet. Måker eier ikke samfunnsånd skal ha skal ha skal ha jeg tør ikke tenke på hvilken parti de ville ha stemt på hvis de hadde hatt stemmerett.

Under sånne forhold sier jeg til meg selv: "Jeg er glad jeg ikke kjenner en måke personlig sånn at jeg måtte oppføre meg noenlunde høflig mot vedkommende."

 

Det er bare en liten avsnitt fra teksten hans: Jeg hater måker.

 

Endret av TheDarkSapling - SCM
  • Liker 2
Lenke til kommentar
TheDarkSapling - SCM skrev (6 timer siden):

Jeg personlig syns måker er veldig fasinerende. Svært skjeldent at jeg syns dem er irriterende.

Husker det var et program om måker og der enkelte type farger virker å være mer populær/tiltrekkende å bæsje på, spesielt blant biler og båter som fikk kjørt seg rikelig. Tror det var fargen blå eller oransje der ble spesielt godt likt av måkene, og der en grinete bileier måtte til slutt gi opp og finne ei ny farge til bilen sin, for hver bidige morgen hadde fuglene re-dekorert hele panseret med møkk, mens naboens bil (annen farge) fikk alltid stå i fred.

Klart, det ble jo også nevnt i samme program at enkelte fugler har et meget godt minne, og de som har gjort dem galt, kan vente seg seg en skikkelig bedriten overraskelse i vente, og der et ektepar (ene elsket fugler, andre hatet fugler) og de hadde hver sin bil, og gjett hvem sin bil der fikk stå i fred for all fuglemøkka?

Klart, akkurat i disse dager (regner med at det er hekketider) kan måkene, spesielt være litt "usjarmerende", der det er konstant skriking til langt på natt, og på dagtid nærmest torpederes uante mennesker på gatene, og der fuglene angriper som ville Kamikaze flygere, og er vel et forsøk i å beskytte reiret sitt fra rovdyr, og disse er jo nå oftest lagt til steder med mye mennesker, så det blir nok en del uenigheter fremover mellom fugl og menneske.

Men de har jo sin jobb i naturen de også, selv om de kanskje ikke er like sjarmerende eller søte (i både utseende og lyd) som en del andre fuglearter. Men kjenner vel også litt på irritasjonen, når en skal være snill og mate ei andemor med småttiser, og plutselig blir man nærmest gruppevoldatt av ei hær med griske måker fra alle kanter, og må til slutt bare løpe i panikk, for å ikke drukne i fjær og fugleskit fra oven.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+5132
6 hours ago, TheDarkSapling - SCM said:

For det andre, slikt er kjempe vanskelig å finne ut av.

Ville det ikke vært enkelt å lage et eksperiment som kunne antyde noe slikt da? En kontrollgruppe med måkeunger som vokser opp på vanlig måte, og så en som er skjermet for støy (enten uten måkeforeldre, eller med hørselsvern, eller med måkeforeldre som ikke har stemmebånd, eller..). Så ser en ved eksperimentets slutt hva som skjer.

Lenke til kommentar
On 6/20/2020 at 3:02 AM, Taurean said:

Jeg tror at grunnen til at måker driver og hyler og skriker så høyt, er fordi det har gått gradvis i arv, at de skriker så høyt når unga klekkes, at unga blir døvere og døvere, og nå er de blitt helt døve, så de skriker bare høyere og høyere. En ond sirkel som har nådd bunnen fullstendig ^^

Uhm... Det er ikke helt sånn evolusjon fungerer. For at det skal ha gått i arv måtte de ungene som ble født med dårlig hørsel og de måkene som skriker høyest ha en høyere sjanse for å forplante seg (bringe genene videre). Dvs. at de pga "døvhet" og skriking får en høyere sjanse for å overleve.

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Taurean skrev (6 timer siden):

Det var naturligvis ment som delvis spøk. Jeg bare lurer på hvorfor de må skrike så høyt ^^ Heeeele tiden ... skal i kontakt med kommunen for å forhindre at de slår seg ned på takene rundt her neste vår. Det er jo et forferdelig støynivå.

Merkelig, det samme gjelder mange brukere på dette forumet.

Lenke til kommentar
oddeh skrev (7 timer siden):

Hvorfor tror du det? Du stigmatiserer måker også ber du meg ikke stigmatisere?

Njææh bare en vag antagelse. Det er ofte mye å be om å få tvilen til gode på nettforum, folk tar ting ofte ekstremt bokstavelig.

Det var, som skrevet, ment delvis som spøk. Og for meg er det en viss forskjell på dyr og mennesker.

Endret av Taurean
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...