Gå til innhold

FEATURE: 6 ting du bør vite før du spiller The Last of Us Part II


Gjest

Her har det vært mye persondiskusjon og uhøfligheter. Diskuter spillet, og holdt det saklig og rolig. 

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
bubba477 skrev (1 time siden):

Et trist og politisk spill jeg håper det ikke kommer flere av. 

ADVARSEL EN PERSON SPOILER SPILLET I KOMMENTARFELTET!

 

Hvorfor håper du det ikke kommer flere av det?

Det er mange som elsker serien, og det er ingen som tvinger deg til å spille den.

Endret av Iki
  • Liker 4
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+5132
53 minutes ago, bubba477 said:

Et trist og politisk spill jeg håper det ikke kommer flere av. Alle nåtidens problemer og mer til bakt in i en post akopalyptisk setting. Deprimerende.

I dag lærte jeg at så snart et spill representerer andre legninger eller kjønnsidentiteter blir spillet politisk. Med andre ord, portrett av mennesker og hvordan de lever sine liv er politisk.

Spill med krig er kanskje ikke politisk så lenge det er barske, heterofile menn? 

Lenke til kommentar
Espen Jansen skrev (16 minutter siden):

Ikke er det særlig politisk heller. Dette er nok desverre en del av hatkampanjen som reagerer på at Ellie er tiltrukket av det samme kjønn og lekkasjene de har tatt til seg uten kontekst. Det er nemlig slik at hverken spillet eller Ellie (eller noe menneske for den saks skyld) defineres helt og holdent av kjønn og legning. Men det er selvfølgelig noe det er vanskelig å forstå for de mest konservative og snusfornuftige internettnissene som lar seg true av slikt.

Dette er et  spill laget for en bestemt gruppe fans. Jeg er ikke en av dem. Det er ok.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Sitat

"Jeg vil ikke utdype hvorvidt lekkasjene stemmer eller om haterne har rett i sine mistanker – den slags usmakelig diskurs prøver jeg å holde meg for god til"

Det er uklart for meg hvorfor det ville være "usmakelig diskurs" å bekrefte hvorvidt lekkasjene stemmer, men uansett: Er denne tilbakeholdenheten selvvalgt eller er det en betingelse fra Naughty Dog for å få en kopi av spillet?

Ifølge Forbes artikkel gjelder følgende retningslinjer:

Sitat

First off, the review embargo itself is quite strict. While most video game embargoes contain some kind of restrictions on what you can talk about or use in video footage, this one forbids any discussion of the second half of the game and limits video footage to just three scenes.

Er det stilt noen betingelser fra Naughty Dog overfor Gamer.no i anledning anmeldelsen?

  • Liker 4
Lenke til kommentar
59 minutes ago, Iki said:

Hvorfor håper du det ikke kommer flere av det?

Det er mange som elsker serien, og det er ingen som tvinger deg til å spille den.

 

Feil. Det er mange som elsker det originale spillet med sin fantastiske historie og de originale karakterene, og som nå er forbannet på Neil Druckmann for å kjøre serien(og kanskje studioet) i grøfta med dette kvalme oppgulpet av et spill.

Etter at "kjøpt og betalt" sites som Gamer har hatt monopol på reviews de siste 2 ukene, kan man nå endelig se hva fansen(som faktisk betaler for spillet) faktisk synest om det. For øyeblikket blir spillet slakta på Metacritic med en score på 3.4

  • Liker 5
Lenke til kommentar

De fleste normale mennesker bryr seg ikke om karakteren sin seksuelle legning så lenge det ikke stjeler fokus fra story og er gjort på en veloverveid måte som ærer karakterene og historien. Hvorfor skal det alltid tyes at de som ikke er enige er kvinnehatere, rasister eller homofober fordi de ikke liker spille eller en historie?

Det er så grunnleggende lav intelligens kommentar når man bare kaller folk “XXX” som ikke liker noe fordi man ikke deler samme oppfatning. Det er greit å være uenig, eller mener du kanskje at alle som ikke deler din oppfatning skal holde kjeft?

  • Liker 6
Lenke til kommentar
TMfrantic skrev (Akkurat nå):

 

Feil. Det er mange som elsker det originale spillet med sin fantastiske historie og de originale karakterene, og som nå er forbannet på Neil Druckmann for å kjøre serien(og kanskje studioet) i grøfta med dette kvalme oppgulpet av et spill.

Må være folk som ikke likte det originale spillet.

Lenke til kommentar
FranzJeger skrev (1 minutt siden):

De fleste normale mennesker bryr seg ikke om karakteren sin seksuelle legning så lenge det ikke stjeler fokus fra story og er gjort på en veloverveid måte som ærer karakterene og historien. 

Så da skal de ikke ha noe problem med dette spillet.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Sitat

6 ting du bør vite før du spiller The Last of Us Part II

Spoilers/historien er ikke en av de 6 tingene. De innleggene er fjernet.
Videre avsløringer angående historien premieres med en advarsel. 

Tilbakemeldinger tas på PM eller i tilbakemeldinger-kategorien. Dette innlegget skal ikke kommenteres.
 

  • Liker 6
Lenke til kommentar

Siden moderator misbruker sin makt ved å slette flere av mine innlegg selv om de ikke bryter rettningslinjer for gamer.no blir mitt 2.svar følgende:

Hvis du har spillt TLOU 1(noe det ikke virker som er tilfellet) og har fått med deg TLOU 2 historien så vet du selv at spillet ikke ærer karakterene fra det første spillet. Dette er åpenbar informasjon du finner lett tilgjengelig online. Det er ikke noen nytt fra deg at du bruker kvinnehater/homofob/rasist kortet når du diskuterer med andre både på gamer.no, tek og IT-avisen.

Mitt spørsmål til deg Ike er hvorfor du ikke greier deg uten disse argumentene når du er uenig med andre på diskusjonsforum?

  • Liker 6
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Det er selvfølgelig helt greit å ikke like spillet. Mitt poeng er bare det at det er – som jeg også skriver i artikkelen – for tidlig å si noe om historien uten å ha sett og helst også spilt gjennom den på egenhånd. Og det er det svært få som har gjort foreløpig. Spillet har vært ute i mindre enn et døgn, og det er ingen som runder detter på under 20 timer ved første gjennomspilling (med mindre man hopper over mye av innmaten). Og da sier det seg selv at brukersnittet på metacritic kun er myntet på fordommer og lekkasjene.

Jeg sier ikke at dette automatisk er drittfolk som hater ulike kjønn eller legningen, men det er i hvert fall er en gjeng ureflekterte og fordomsfulle nisser som ikke sitter på all informasjonen de utgir seg for å ha. Det har derimot de rundt hundre uavhengige og profesjonelle spillanmelderne som også har delt sine meninger om spillet. Det er ingen av disse som er kjøpt og betalt, og den som tror det er bare ute etter å skape kvalm fordi de ikke liker deler av et spill de ikke engang har spilt ferdig. Der ligger poenget.

Naughty Dog ba oss om å unngå å avsløre konkrete ting fra historien i alle saker vi skrev før lansering, men nå som spillet er ute kan vi diskutere hva det måtte være helt fritt. Jeg velger selv å ikke snakke direkte om historien i denne artikkelen fordi vi ikke har for vane å avsløre slike ting med mindre det helt konkret er det saken handler om (og spesielt ikke på dagen spillet kom ut), men jeg tar gjerne en mer voksen diskusjon med de som har spilt spillet ferdig en gang i fremtiden.

  • Liker 5
Lenke til kommentar
  • Uderzo låste denne emne
  • Uderzo gjenåpnet denne emne

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...