Gå til innhold

Tidligere Google-toppsjef langer ut mot Huawei


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Pentagon-ansatte som hadde uttalt at Huawei driver rent spill ville nok blitt truet til å tie eller sparket på hodet ut derfra. Det hadde hverken blitt akseptert internt eller som offentlig uttalelse. Slik skapes ekkokammere. Eric Schmidt (ikke Schimdt som det står i bildeteksten) er programforpliktet til å uttale seg negativt om Huawei.

Det sagt, så kan det godt hende Huawei har svin på skogen, men Eric Schmidt er som sagt absolutt ingen nøytral stemme.

Apropos etteretning på nett, her kaster Pentagon stein i glasshus. Det har Edward Snowden vist en hel verden. De bør vurdere å feie for egen dør før de begynner å kritisere andre.

Og ennå mer: Eric Schmidt sier det ikke er tvil om at Huawei deltar i aktivitet som truer vesten. Han må gjerne legge fram sine beviser, i og med at han absolutt ikke er noen nøytral part. Vi vet jo alle hvordan det gikk med de ondsinnede ryktene om "weapons of mass distruction". Pentagon har ikke akkurat det reneste rullebladet når det kommer til ærlighet..

  • Liker 6
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Forskjellen på USA og Kina er at USA er fundert på frihet, og det er nettopp det som gjorde at Snowden avslørte myndighetenes maktmissbruk. I Kina er ikke frihet en slik essensiell verdi, hverken i kulturen eller for myndighetene. Det vil overraske meg hvis en fra det kinesiske fastland kommer fram med slike avsløringer som Snowden gjorde. Både fordi det ikke er kultur for å la makten «miste ansikt» på det vises, og fordi det ikke er noen fri presse. I Kina har har myndigheten kontroll over sine innbyggere på et vis vi vanskelig kan forstå. I Kina må innbyggerne be om lov fra staten i USA må staten be om lov fra innbyggerne.

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+987123849734

Du lever i en illusjon om du tror at det er forskjell på dette i USA og Kina. USA er et privat eid regime og folk har ingen frihet av betydning. Det å kunne velge hvilken av 1000 tv kanaler du ser på har ingen betydning når det er samme eier av alle.

Våre demokratiske friheter er så meningsløse. Det blir som å si at vi er frie fordi vi kan bestemme hvilken av de 5 kiwi butikkene i byen vi handler på

Lenke til kommentar
3 hours ago, mittvisningsnavn said:

Du lever i en illusjon om du tror at det er forskjell på dette i USA og Kina.

Hvis du tror på dette så foreslår jeg at du stiller deg opp med en plakat utenfor det hvite hus, med "Fuck Donald Trump". Etter at det har gått bra drar du til Bejing og gjør det samme på himmelske freds plass med "Fuck Xi Jinping". Men ta farvell med venner og familie først.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
6 hours ago, Simen1 said:

Og ennå mer: Eric Schmidt sier det ikke er tvil om at Huawei deltar i aktivitet som truer vesten. Han må gjerne legge fram sine beviser,

Blir litt som å høre en flat earther rope på bevis. Du klarer nok å slå opp Huawei på wikipedia hvis du virkelig er interessert.

Uansett blir bevisgnålet fra fascistlakeiene en avsporing. Hvis en tvilsom type ringer på døra di og vil inn så er det ikke opp til deg å bevise at han ikke har rent mel i posen, du kan bare be han pelle seg vekk. Du trenger ikke engang å gi noen begrunnelse.

Lenke til kommentar

Jeg kan ikke dette godt nok, men her er noen spørsmål: Ville ikke det være mulig og til og med enkelt å detektere hvis huawei utstyr har "phone home" funksjonalitet? Hvor ligger denne logikken? Er det i software eller direkte i hardware?

Og hvis ikke det er mulig å detektere ved inspeksjon, kunne man ikke begrenset utstyret fra å kommunisere med alt fortsett fra hvitelistede tjenester?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...