Gå til innhold

Diskusjon.no kjøpes av Mediehuset VG


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

5 hours ago, Gavekort said:

Å bli mer mainstream er dessverre et naturlig tiltak for å overleve i denne industrien. Hva dere produserer av innhold er jo opp til dere selv. Jeg for min del skulle gjerne likt å sett f.eks. hovedkort-tester av @Nizzen :)

Eller av N O R E N G. Virker stødig ut han der.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
42 minutes ago, Larzen_91 said:

Jeg blåser i hva en mod fra VGD vil eller ikke, jeg sier bare hva slags prosedyre vi har her. Og ja, du pleier pessimismen din lidenskapelig har jeg skjønt.

Jeg er jo ikke pessimist i alle sammenhenger da. Men, kanskje en grundig pessimist når en først havner i det pessimistiske sporet?

Håper jeg framstår grundig i andre mer positive sammenhenger også da, og ikke blir sett på som han der pessimisten. Man blir litt lei av å være COVID-19 pessimisten til slutt. Så var på tide at det fikk bryne seg på noe nytt ;)

Må si jeg ble lettere skremt av Schibsted-nyheten. Dere har gitt en del gode svar det skal dere ha. Men, det er fortsatt noe nytt og "skremmende". At man er blitt glad i forumet må vel innrømmes det også.

Endret av G
Lenke til kommentar
4 minutes ago, Larzen_91 said:

Tror det skulle være komikk, men det er noe av det kleineste jeg har sett. Stakkars den som sitter i bakgrunnen der og får hans blikk som fisker etter latter og konfirmasjon/aksept av sin (i sitt hode) hysterisk morsomme karakter.

Jeg liker den. Kleint kanskje. Men den tar jo sannheter på kornet. Det er jo slik mennesket ofte handler han beskriver der da.

Lenke til kommentar

Joda, no hard feelings, vi tar det mest som et kompliment at folk liker det vi holder på med og ikke vil at det skal forsvinne. Alt vi kan si er at slik vi ser det så fortsetter ting i praksis som før mest sannsynlig, vi på laget skal i hvert fall gjøre vårt for å levere samme jobben som ellers.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
On 6/21/2020 at 1:14 PM, Taurean said:

Finnes ikke noe noe annet diskusjonsforum såvidt jeg vet om. Det er freak.no men det er akkurat sånn som folk frykter det skal bli her... nazimoderatorer.. har fått 4 separate brukere banna i tur og orden. Aldri vært frekk mot folk, bare vært åpen og ærlig, ikke brukt banneord. De skryter av å være "norges mest åpne forum", men når man prøver å diskutere åpent og fritt, åpne temaer opp, så blir man utestengt. Verste forumet som finnes.

Ok, takk for tipset. Mulig man må til engelskspråklige forum da sånn hvis det blir helt krise. Dersom, hvis-atte de i det hele tatt er bedre i så måte (tema man diskuterer med frykt her nå).

Lenke til kommentar
6 hours ago, Gavekort said:

Å bli mer mainstream er dessverre et naturlig tiltak for å overleve i denne industrien. Hva dere produserer av innhold er jo opp til dere selv. Jeg for min del skulle gjerne likt å sett f.eks. hovedkort-tester av @Nizzen :)

:)

har 3 stk z490 liggende, så mulig det blir.

Msi unifi itx z490

Asus Z490 Formula

Asus z490 Apex xii 

 

Ps: Det overklokkingstreff her oppe på nordvestlandet i sommer/tidelig høst, så kanskje VG må inviteres ?

Endret av Nizzen
  • Liker 3
Lenke til kommentar
On 6/21/2020 at 8:27 PM, iStereo said:

Se nå vekk i fra min tittel på forumet. Jeg er også en vanlig bruker her inne! Jeg synes nå ærlig talt i de siste sidene så er det rimelig mye paranoia ute å går. Hva er nå egentlig problemet at Schibsted finner ut hvem du er? Forventer du å få en telefon i fra de midt om natten? Jeg tror at de hverken har kapasitet eller interesserer seg på random brukere på diskusjon.no eller VGD. 

I dagens samfunn så er man definitivt ikke anonym, hvis du da ikke har; FB-konto, Instagram, Snapchat, Google-konto, TikTok, Google Chrome nettleser, mobiltelefon, bombrikke, bankkort, smartklokker, beveger deg i områder som har overvåkningskameraer eller er på Internett mv. 

Du blir sporet over alt, alltid!

 

My two cents.. ? 

Det er ikke lurt å benytte samme passord på flere steder eksempelvis (eller at de likner for mye på hverandre). Det er jo mantraet man hører stadig. Så hvorfor ville det være lurt å være medlem av alt det du nevner da?

Lenke til kommentar
2 hours ago, G said:

Gidder en mod. fra VGD å gå ned i "stillingstype" da for å bli godkjent? Jaja, det der er litt interne greier dere har på dere da. Så er det også synset litt om ;)

Viktig å pleie pessimismen ordentlig i våre dager..

Det er ingenting som tyder på at 'VGD-moderator' er en stillingstype eller så mye som en bifunksjon i andre stillinger innenfor VG-huset. Knapt nok utenfor. De av dere som ikke har vært der før bør ta seg en tur til VGD og sjekke ut noen av politikkforumene for eksempel. Dere vil bli skremt. Det er ingen kontroll overhodet, ingenting som tyder på eksistensen av en fungerende moderering. 

Synergier i slike prosesser er spennende ting. Best case scenariet er at modereringen av VGD tar opp i seg det dere gjør her på forumet. Blir det tilfellet så kan det muligens hende at VGD gjenoppstår som noe annet enn et møtested for troll og gjørmebrytere i tiden som kommer. Det omvendte alternativet, at diskusjon.no vil bli behandlet slik VGD har blitt behandlet frem til nå - det bør dere helst ikke tenke på hvis middagen skal holde seg rolig på plass...  

Lenke til kommentar
10 hours ago, Dotten said:

Dette bør du vel strengt talt ta opp med beboerne av gutterommet som solgte det (og vel dro på jordomseiling) for over 15 år siden. Det er vel mer sannsynlig at det var en illusjon at ikke kommersielt tankesett var både drivkraft og motivasjon for "gutteromsprosjektet" (som er tilfellet de fleste gutteromsprosjekt). Det får du eventuelt spørre de om. Om svaret er "ja" så fikk du det du likte takket være nettopp kommersielle krefter (og mistet det). 

Med unntak av Wikipedia skal det godt gjøres å finne populære og gode brukergenererte tilbud som ikke har en kommersiell motivasjon. Det være seg dating-apps, sosiale medier eller diskusjonsfora.

Jeg tror du kanskje misforsto meg litt. Problemet er ikke at ting ble kommersialisert, det er nå ganske naturlig når man går fra gutterommet til å lage jobb ut av det. Problemet er eierne som tok over og ga blaffen i kvalitet og raserte det produktet de tok over. Med tanke på at det er «Mediehuset VG» som tar over nå Diskusjon.no, så kan vi vel forvente litt den samme ruta videre med kommersiell destruksjon av kvalitet og fult fokus på sidevisninger og penger inn. Godt nytt for de som håver inn penger på toppen, dårlig nytt for alle oss andre.

  • Liker 6
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Ernie skrev (1 time siden):

Med tanke på at det er «Mediehuset VG» som tar over nå Diskusjon.no, så kan vi vel forvente litt den samme ruta videre med kommersiell destruksjon av kvalitet og fult fokus på sidevisninger og penger inn. Godt nytt for de som håver inn penger på toppen, dårlig nytt for alle oss andre.

Det er heldigvis ikke sidevisninger som vil sikre inntekt og kommersiell verdi på et forum. Det er kontraproduktivt.Tidligere eiere løste ikke dette tross mange villige og dyktige folk som ville forumets beste, så får vi se om Mediehuset VG finner ut av det. 

Fasiten på det er alt gitt av forsking og erfaring, men der skal jeg selv være såpass kommersiell av meg at den kunnskapen ikke gis bort gratis ? 

Lenke til kommentar

Det er en sosial arena.

Dette er ikke tørr skriving / deling av informasjon som med f.eks. Wikipedia. Man får aktiv respons fra andre forummedlemmer. Det å skape trivsel, det vil jeg påstå er et forums viktigste leveregel. Har jeg rett? :wee:

Er bare å se til Facebook, Snapchat, IRC i gamledager om du vil..

Lenke til kommentar

Som mange andre er jeg skeptisk til dette. Jeg begynt først å henge på forumet da det var en del av hardware.no. Trenden har vært en økene fokus på fortjeneste, som har gått på bekostning av kvalitet. Ta for eksempel forum oppgraderingen, da var vi så heldige at vi fikk reklame mellom innlegg og flere nyttige funksjoner forsvant. Forumet ble kanskje mer mobil og reklame vennlig, men var det virkelig nødvendig?

VG er et firma jeg har null respekt for. At de i dag lover at ingen ting skal endres, at ting skal bil bedre og spår en positiv fremtid for forumet er null verdt. Det er vel ingen av oss som er så naive at vi ikke forstår hvordan et konsern som VG fungerer. Hvis noen skulle lure: Penger, penger og atter penger. At @Øystein forsøker å berolige er også null verdt, du tjener jo selv på dette. Du får en fancy tittel og bedre lønn, jeg stoler ikke på at du kan være objektiv i en slik sammenheng. Jeg kjenner deg ikke og har ikke hatt kontakt meg det på forumet, du er sikkert en fin fyr, men spar meg. Hva annet kunne du sagt? Jeg håper at du har rett, men jeg har mine tvil. Enda mindre stoler jeg på @Gard Steiro. At en redeaktør fra VG forsøker å berolige meg når det kommer til dette forumets fremtid skremmer meg mer enn det roer meg. VG er jo akkurat det jeg ikke vil at diskusjon.no skal bli til. Uff.

Jeg blir med videre, men jeg tror nok jeg vil forsvinne fra forumet om ikke så alt for lenge. La oss håpe at jeg tar feil.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Flin skrev (5 minutter siden):

Forumet ble kanskje mer mobil og reklame vennlig, men var det virkelig nødvendig?

Oppgraderingen av forumet er sterkt nødvendig. IPB er programvare som har sårbarheter og support slik som alle andre programmer. Google har krav til nettsider for å opprettholde ranking i søkeresultatene. Og enten du tror det eller ei så har du ikke lyst på et forum med web design låst fast i en annen tidsalder. *host kremt* VGD *host*

Lenke til kommentar
Gavekort skrev (23 minutter siden):

Google har krav til nettsider

Jepp, så kjekt når alt skal sentreres rundt Google, hæ? Koselig med privat internettmonopol. Hvor hørte jeg sist om dette? https://meta.stackexchange.com/a/331962 Nei, men sånn alvorlig sett (dog er jo Googles nestenmonopol ganske alvorlig); hvor viktig er det egentlig å komme høyt i søkeresultatene? Så lange man først er bruker, er det totalt urelevant. Nå er det jo selvfølgelig relevant om man vil ha nye brukere, men det å skulle dukke høyest opp i søkeresultatene, kan ha noen ekle konsekvenser i form av spam, og personer som gjerne ikke egner seg så bra her. Nå er jo TUM en vei inn til Diskusjon (der jeg kom gjennom), og når VG også blir en vei inn her, trenger man da å rangeres høyt i søkeresultatene? Hva med andre aviser/nettsider? - eller er man da redd for at artikkelkommentering skal overskygge resten av det forumet tilbyr? Sånn angående dette; skal VG fortsette med VGD-kommentarfelt, eller skal de bytte til Diskusjon?

 

Gavekort skrev (23 minutter siden):

enten du tror det eller ei så har du ikke lyst på et forum med web design låst fast i en annen tidsalder. *host kremt* VGD *host*

Jeg tror deg. Diskusjon trenger nok et mørkt (og litt nytt) utseende, og en bedre skriveboks (fungerer ikke særlig bra på telefon). 

 

Gavekort skrev (23 minutter siden):

IPB er programvare som har sårbarheter og support slik som alle andre problemer,

IPB? Uansett; jada, programvare må vedlikeholdes og videreutvikles, spesielt med tanke på ikke bare personvern, men også sikkerhet (ikke noe personvern med ingen sikkerhet). Forstår det. 

Endret av Memento scientiam
Lenke til kommentar
Gavekort skrev (14 minutter siden):

Oppgraderingen av forumet er sterkt nødvendig. IPB er programvare som har sårbarheter og support slik som alle andre programmer. Google har krav til nettsider for å opprettholde ranking i søkeresultatene. Og enten du tror det eller ei så har du ikke lyst på et forum med web design låst fast i en annen tidsalder. *host kremt* VGD *host*

Selvfølgelig har jeg ikke lyst på et forum som aldri blir oppdatert, men måten det ble gjort på hos diskusjon.no denne gangen var jeg ikke fornøyd med heller. Jeg husker mange andre endringer og oppgraderinger av forumet, jeg har vært positiv til de aller fleste. Hva google krever er helt feil fokus å ha, selv om jeg skjønner at det er viktig. Det burde vært mulig å oppgradere uten å nedgradere for eksempel tekst-editoren. Selvfølgelig må man oppdatere i ny og ne, men det burde vært gjort bedre denne gangen. Mer reklame og bedre rateing hos google, greit å vite hva som er viktig. Var det nødvendig med reklame mellom innleggene? 

@aklla Jeg er bekymret for at det skal bli en økt fokus på fortjeneste og at VGs redaksjonelle vaner skal smitte over til forumet. Jeg er bekymret for at kvaliteten skal synke til det kvalitetsnivået som VG har. Jeg er optimist, men også skeptisk. Som enkelte andre er jeg også litt bekymret for personvernhensyn, men det har jeg gitt litt opp.



 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Flin skrev (4 minutter siden):

Hva google krever er helt feil fokus å ha, selv om jeg skjønner at det er viktig. Det burde vært mulig å oppgradere uten å nedgradere for eksempel tekst-editoren. Selvfølgelig må man oppdatere i ny og ne, men det burde vært gjort bedre denne gangen. Mer reklame og bedre rateing hos google, greit å vite hva som er viktig. Var det nødvendig med reklame mellom innleggene? 

At oppgraderinger medfører mindre brukbarhet er ikke intensjonen våres. Hva som angår ranking er forskjellen på liv og død for forumet, så vil ikke trivialisere det. Forumet er ikke gratis å drive, og vi lever ikke lukrativt på de reklamene vi har her.

Lenke til kommentar

Det er også viktig å opprettholde et kvalitets-forum som nye og gamle brukere ønsker å benytte seg av. Det blir litt bakvendt å oppgradere for google, men nedgradere for brukerne. At det ikke var deres intensjoner at kvaliteten skulle gå ned kan jeg tro på, men det kan ikke ha vært en prioritering heller. Var det ingen som testa ut den nye versjonen før dere oppgraderte? Det er kommet en masse nye funksjoner som fungerer veldig fint og bringer med seg mye positivt, men handler ikke et forum om å skrive innlegg? Det med reklamen mellom innlegg er også ganske åpenbart ikke noe som er gjort for forumets kvalitet. 

Hvor lukrativt det er vet jeg ikke, der må man stole på det du sier. Det er nok ingen av dere som vil gå ut med tall om hvor mye det koster å drifte dette forumet og hvor mye det drar inn fra reklame. Jeg skjønner at det er et behov for reklame, men mellom innleggene? På mobil er det vel greit nok, men ikke i fullversjonen.  Forumet er et produkt og det kommer til å bli enda mer fokus på det med de nye eierne.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...