Gå til innhold

Diskusjon.no kjøpes av Mediehuset VG


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Ernie skrev (7 timer siden):

Det er nok godt mulig. Derimot er det også et klasseeksempel på hva som skjer når gutteromsprosjektet selges. På tek.no kan man «lese historien om hvordan Norges største teknologinettverk ble startet fra gutterommet.». Vi som har vært med en stund her veit inderlig godt at det ikke er noe som helst igjen av dette. I grunn er det pinlig lesing. Det vi har i dag er totalt ugjenkjennelig for faste lesere 10+ år tilbake. Antall sidevisninger har helt sikkert økt, men det er på bekostning av faglig kvalitet og yrkesstolthet. Man har ganske enkelt solgt sjela si her. Sikkert fint og flott for de som eier dette, men for et norsk datamiljø er det naturlig nok fullstendig katastrofe. Før kunne man holde seg relativt oppdatert med rent norske nyheter. Den muligheten har blitt helt borte på veien hit. Det synes jeg er direkte skammelig, men slik er det nå når man lar rent kommersielle krefter styre.

Dette bør du vel strengt talt ta opp med beboerne av gutterommet som solgte det (og vel dro på jordomseiling) for over 15 år siden. Det er vel mer sannsynlig at det var en illusjon at ikke kommersielt tankesett var både drivkraft og motivasjon for "gutteromsprosjektet" (som er tilfellet de fleste gutteromsprosjekt). Det får du eventuelt spørre de om. Om svaret er "ja" så fikk du det du likte takket være nettopp kommersielle krefter (og mistet det). 

Med unntak av Wikipedia skal det godt gjøres å finne populære og gode brukergenererte tilbud som ikke har en kommersiell motivasjon. Det være seg dating-apps, sosiale medier eller diskusjonsfora. 

 

BadCat skrev (42 minutter siden):

Forumet startet å lekke entusiastiske og dedikerte brukere som ei som ei sil i 2008 og innen 2-3 år var det nesten tomt. Før var det hundrevis av brukere på nivå med Nizzen, tar meg friheten til å bruke han som eksempel og hvor mange er det nå, fem eller ti stykker?

Fra 2007 og fremover overtok Facebook, Twitter, apps til smarttelefoner og kjernegruppen av brukere - som var i alderen 14-25 år, ble voksne og fikk annet tidkrevende arbeid. De nye unge ble fanget opp av Snapchat og andre nye "kule" aktører.

Det skal nok litt til for å legge skylden over på salg av et nettverk i 2005. Under alle eierskifter har forumbrukere også vært del av ledelsen (og rekrutteringen har skjedd der), men siden forumet alltid har vært under andres vinger og ikke et eget selskap har det nok vært vanskelig å dyrke egenarten. Selv ledet jeg et team på 40 personer på en 30% stillingsprosent for et forum som dro inn massiv trafikk, der andre jobbet fulltid, fikk overtid og ledet 3-4 personer. Sleng inn en drapstrussel her og der, krevende redaksjonelle avgjørelser og mange sene nattestimer så var realiteten at forumets drift ble avhengig av økte inntekter og bedre økonomisk fokus.  

Du og øvrige brukere har i alle de årene hatt en rekke andre som har stått på like mye - om ikke enda mer (kroneksempelet er Preben/TSP). Spør deg selv om du ikke unner de muligheten til å ha en bedre arbeidshverdag, bedre økonomi og muligheten til endelig å utvikle forumet og se om det er mulig å få til? Teamet er der for deg, stått på gjennom eierskifte etter eierskifte og får nå endelig stå mer fritt enn noensinne tidligere. 

Så får vi se hvilke redaksjonelle sider som knyttes til forumet og hvilke vilkår og annet som tilbys for å friste brukere til å velge Diskusjon.no foran andre aktører. 

Men tenk og reflekter gjerne over at den kritikken man fyrer løs rammer nettopp de som - mer drevet av idealisme enn noe annet - står på for deg. Det har de gjort i 20 år. :)

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Mange av kjernebrukere hang på IRC og det var ganske mange som var pissed på hw-nettverket allerede i første halvdel av 2000-tallet.  Alt som ble skrevet et logget, så det er fullt mulig å gå tilbake og se. Det er ikke trivelig lesning. Lassevis av kaktuser, pepper og salt i såret nok til å engasjere samtlige lastebilsjåfører i Europa for å få det kjørt bort. Dette er ingen glanshistorie. Det har ødelagt data og spillmiljøet i Norge. Folk er spredt for alle vinder. 

Endret av BadCat
  • Liker 1
Lenke til kommentar
BadCat skrev (11 minutter siden):

Mange av kjernebrukere hang på IRC og det var ganske mange som var pissed på hw-nettverket allerede i første halvdel av 2000-tallet.  Alt som ble skrevet et logget, så det er fullt mulig å gå tilbake og se. Det er ikke trivelig lesning. Lassevis av kaktuser, pepper og salt i såret nok til å engasjere samtlige lastebilsjåfører i Europa for å få det kjørt bort. Dette er ingen glanshistorie. 

Likevel har forumet holdt på sin identitet som best kan - uten noe som helst innflytelse på nettverket over seg. De folkene som titulerer seg med admin- og moderator-tittel er klin gærne alle som en - det mener jeg som et kompliment. Jeg savner virkelig å oppleve de klikkebygene når noe gikk på tvers av integriteten. 

For første gang har de nå en eier som gir de et ratt og egen bil, fremfor å be de henge desperat bakpå toget på et skateboard med tre hjul mens de må rope høyt for at lokføreren skal høre på de. 

Hvorvidt de finner en flott motorvei eller kjører fartøyet i grøften får tiden vise. Men det var da på høy tid noen ga de lappen og tilliten. Mediehuset VG er der førstemann som har gjort nettopp det. Jeg håper de får det til. For vi trenger virkelig at nettdebatten tar neste steg. 

Forumet er blitt myndig. Etter 20 år. 

 

llsrvOK.gif

Endret av Dotten
  • Liker 5
Lenke til kommentar

Jeg tror min frustrasjon ligger i at noe som egentlig er ferdig blir solgt videre og skal utvikles.

For eksempel er det en del folk som er irritert over at Mixer legges ned, men den blir i det minste lagt ned selv om deler av det blir absorbert av Facebook Gaming. 

En stor svakhet jeg har er at jeg er veldig lojal mot produkter og og tjenester som går skeis. De som kjenner til spillet Realm Royale vet at satsningen er stanset alt bortsett tre utviklere er tatt av prosjektet, kanskje færre nå. Hvorfor avinstalerer jeg ikke og later som om spillet aldri har eksistert. Hvorfor fjernes ikke spillet fra steam og konsoller men folk blir levende i håpet om at en dag...

Det er sjelden det blir sagt noe av verdi på NRK, men for noen dager siden ble det nevnt noe fornuftig. "Permitter ikke folk i bransjer uten fremtid. Si de opp og gi de muligheten til å komme videre."

Dette gjelder så mye. Legg ned Diablo, ikke lag nye og dårlige utgaver med nye utviklere. Lag i det minste ikke et mobilspill. Legg ned id Software, 21 år siden siste gode spill. Selv skitstøvelen Willits har kastet inn håndkleet. "Men vi har verdier i merkevaren, vi vil tjene gode penger ved å bruke det vi tidligere stod for som en eneste stor septiktank som vi kan veksle inn i penger. "

Jeg skal gi meg nå, skal heller ta en rant på Twitch eller YouTube.

Endret av BadCat
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Diskusjon.no bør få lov å prøve seg først. :)

Både sett med journalist-briller og kommersielle briller er dette det smarteste og dristige kjøpet innen mediaverdenen jeg har sett på lang tid. Gjøres det riktig vil både brukere og eiere bli godt fornøyd. 

Er veldig spent på om denne nøtten knekkes. Jeg skal kose meg på Statler og Waldorf-plassen min. 

Lenke til kommentar
12 hours ago, Merko said:

Men vi er på diskusjon.no nå ikke VGD. VGD er irrelevant for oss :)

Er du så sikker på det? Hva om moderator fra VGD følger med på lasset. Håper admin og andre mods på diskusjon.no står klar til å gi reprimande dersom vedkommende sensurerer etter andre standarder enn hva som er ønskelig på diskusjon.no da.

Lenke til kommentar

Om det skal ansettes en ny moderator her i huset vil vedkommende først bli satt som veileder, da har de ikke like stor tilgang til å moderere som en moderator. Og de som får veilederrolle har administratorene allerede sjekket opp og gått god for. Det er ikke slik at vi bare åpner dørene for en vilt fremmed som vi ikke har noe formening om integriteten til. Dommedag kommer ikke enda, beklager å måtte skuffe.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Gidder en mod. fra VGD å gå ned i "stillingstype" da for å bli godkjent? Jaja, det der er litt interne greier dere har på dere da. Så er det også synset litt om ;)

Viktig å pleie pessimismen ordentlig i våre dager..

Endret av G
Lenke til kommentar
G skrev (Akkurat nå):

Gidder en mod. fra VGD å gå ned i "stillingstype" da for å bli godkjent? Jaja, det der er litt interne greier dere har på dere da. Så er det også synset litt om ;)

Har han noe valg? Det er admins og Øystein som bestemmer hvem som skal moderere diskusjon.no

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Sitat

Gidder en mod. fra VGD å gå ned i "stillingstype" da for å bli godkjent? Jaja, det der er litt interne greier dere har på dere da. Så er det også synset litt om ;)

Viktig å pleie pessimismen ordentlig i våre dager..

Jeg blåser i hva en mod fra VGD vil eller ikke, jeg sier bare hva slags prosedyre vi har her. Og ja, du pleier pessimismen din lidenskapelig har jeg skjønt.

Endret av Larzen_91
  • Liker 2
Lenke til kommentar
G skrev (4 minutter siden):

Gidder en mod. fra VGD å gå ned i "stillingstype" da for å bli godkjent? Jaja, det der er litt interne greier dere har på dere da. Så er det også synset litt om ;)

Viktig å pleie pessimismen ordentlig i våre dager..

Selv om en eller annen kar jobber i Coop Extra, betyr det ikke at han bare kan sette seg ned i kassa hos Coop Prix, selv om begge butikkene har samme eiere. ? 

2 forskjellige avdelinger, så de får bare innrette seg :)

Lenke til kommentar
12 hours ago, Ernie said:

Det er nok godt mulig. Derimot er det også et klasseeksempel på hva som skjer når gutteromsprosjektet selges. På tek.no kan man «lese historien om hvordan Norges største teknologinettverk ble startet fra gutterommet.». Vi som har vært med en stund her veit inderlig godt at det ikke er noe som helst igjen av dette. I grunn er det pinlig lesing. Det vi har i dag er totalt ugjenkjennelig for faste lesere 10+ år tilbake. Antall sidevisninger har helt sikkert økt, men det er på bekostning av faglig kvalitet og yrkesstolthet. Man har ganske enkelt solgt sjela si her. Sikkert fint og flott for de som eier dette, men for et norsk datamiljø er det naturlig nok fullstendig katastrofe. Før kunne man holde seg relativt oppdatert med rent norske nyheter. Den muligheten har blitt helt borte på veien hit. Det synes jeg er direkte skammelig, men slik er det nå når man lar rent kommersielle krefter styre.

Itavisen er verre rent reklamemessig. Men, de har bedre datanyheter enn det Tek.no har. Det er sikkert. Finnes jo Digi.no da, men det er jo et annet fokus enn hva Itavisen holder.

Ellers må en til utlandet. Det har vært litt tørke på lesning av datanyheter en stund pga. Tek.no

Nå har jeg nesten forlatt Tek.no

Sjelden jeg bruker det som side å sjekke opp ting. I 2019 - 2020 så er det viktigere for meg å lese det fra folk som er nærmere kildene enn det nordmenn klarer. Eksempler:

 

https://www.guru3d.com/news

https://wccftech.com/category/news/

https://www.youtube.com/user/bryaneasy/videos

https://www.youtube.com/user/GamersNexus/videos

Kanskje disse to også. De forsøker ihvertfall å underholde da:

https://www.youtube.com/user/Jayztwocents/videos

https://www.youtube.com/user/LinusTechTips/videos

Endret av G
Lenke til kommentar
G skrev (1 minutt siden):

Poteitoh potatoh?

 

Absolutt ikke.

Jobber selv i selskap hvor "morselskapet" eier mange selskaper. 
Betyr ikke at vi i selskap X har full tilgang på ting som skjer i selskap Y.

Gir heller ingen mening at de skal ha tilgang på ting der, det samme antar jeg vil være i dette tilfellet.
Men det kan jo jeg ikke vite, men virker veldig rart i så fall :)

Lenke til kommentar
5 hours ago, Elgen-Hansi said:

Når en nisjeside for teknologi ender opp med å skrive mest om elbiler, elsparkesykkler, griller, osv, har de jo i praksis dreid fokuset over til typer teknologi størst mulig andel av befolkningen bryr seg om. Selvfølgelig er det da lettere å trekke folk, samt eksponeringen via vg.no er jo også vesentlig.

Men det endrer jo ikke på at nisjesiden er rasert i prosessen.

Er jo hele grunnen til å være skeptisk til investorer og nye eiere. De bryr seg ofte lite om hva produktet var, og hvilket marked det dekket. De ser på hva produktet kan bli, for å bli mer lønnsomt.

You nailed it. Dette innlegget fortjener minst 15 tomler opp.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...