Gå til innhold

Diskusjon.no kjøpes av Mediehuset VG


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

1 hour ago, Merko said:

Vel i dette tilfellet så fungerer forumet her bra slik det er i dag. Nye eiere med samme ledelse, som vil si at det sannsynligvis vil forsett å være bra. Ikke helt sammenlignbart med VGD som tydeligvis har vært dårlig i flere år ifølge de som bruker det. :) 

 

Helt fint at det er bra her. 

De lover imidlertid forbedringer av VGD også. En vise som har gått på repeat i mange, mange år..

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Memento scientiam skrev (1 time siden):

Visst dere klarer å holde unna Schibsted, er et eierbytte en gylden mulighet til å bytte reklameleverandør til en med bedre etikk, moral og personvern?

CACB41F1-6E93-45D9-B044-29FE1443887A.jpeg

Google ads er vel den mest utbredte reklameleverandøren. Tror ikke mange nettsider vil gå bort fra de. 

Eller finnes det vel ingen slike leverandører som har gode personvern, da de lever av så mye info om deg som mulig, ?

Lenke til kommentar
Gavekort skrev (17 timer siden):

Nå har vi ikke lov til å bare begynne å gi bort eposter og knytte epost opp mot f.eks. SPiD. Dere ga bort eposten deres til bruk for innlogging og informasjonsformidling (automatiserte eposter), ikke noe annet. Om dere ønsker så kan vi erstatte nåværende epost med noe annet, så tar vi en gjennomgang for å fjerne historikk.

Supert, den siste setningen var jo litt oppklarende.

Jeg har ikke vært bekymret for å måtte logge meg inn på diskusjon med SPiD, men at de nye eierne i VG vil få oversikt over brukerbasen her inne, inkludert e-post vi er registrert med. For de av oss som kjenner noen av snushanene i VG er det ganske åpenbart at de kjapt ville sjekke om adressen til en de kjenner (i deres systemer f.eks) er registrert her også, og dermed få full oversikt over alle dennes innlegg.

Jeg bryr meg ikke om de har IP-adressen min o.l. Om dere kan garantere at ingen in VG vil få så detaljert tilgang til brukerbasen her, så er det ikke noe problem for meg, men det ville vel være rart å nekte nye eiere noe slikt? Fint om dere kommer med en guide til å få slettet eposten vi registrerte oss med, sånn at den likevel ikke blir liggende i et søkbart arkiv for VG-ansatte.

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Merko skrev (6 timer siden):

Google ads er vel den mest utbredte reklameleverandøren. Tror ikke mange nettsider vil gå bort fra de. 

Eller finnes det vel ingen slike leverandører som har gode personvern, da de lever av så mye info om deg som mulig, ?

Det er jo Schibsteds våte drøm å ta tilbake reklamemarkedet i Norge fra Google. Det toget er kanskje gått, men det må være fristende for reklamehoder å kunne tilby reklame målrettet inn mot brukerprofiler generert ved hjelp av AI og med utgangspunkt i årtier med forumaktivitet og tusenvis av innlegg. Det ville være rart om det ikke finnes noen i Schibsted som har sett for seg denne muligheten.

Men som nordmenn er det muligens ikke noen større grunn til å mislike Schibsted enn Google - tvert imot, om man for eksempel legger nasjonaløkonomiske hensyn til grunn. 

Jeg bryr meg ikke noe større om reklame rent personlig annet enn at jeg frykter at stadig mer skreddersydd politisk reklame vil kunne påvirke demokratiet i en negativ retning. Men jeg misliker en vilje jeg mener å ha registrert hos nyhetsmedier og andre tilbydere på nettet til å prøve å skreddersy innholdet sitt til det de tror er mine preferanser, sympatier og antipatier. Jeg vil ikke at internett skal bli til et sted som fungerer som alle og enhvers personlige ekkokammer.  
 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
iStereo skrev (På 21.6.2020 den 20.54):

Det er jo i fra ditt synspunkt dette. Etter at profilen på TEK ble endret, har de en ekstrem økning i sidevisninger kontra gamle TEK. Og det er jo trafikk man lever av tross alt.. ?

Når en nisjeside for teknologi ender opp med å skrive mest om elbiler, elsparkesykkler, griller, osv, har de jo i praksis dreid fokuset over til typer teknologi størst mulig andel av befolkningen bryr seg om. Selvfølgelig er det da lettere å trekke folk, samt eksponeringen via vg.no er jo også vesentlig.

Men det endrer jo ikke på at nisjesiden er rasert i prosessen.

Er jo hele grunnen til å være skeptisk til investorer og nye eiere. De bryr seg ofte lite om hva produktet var, og hvilket marked det dekket. De ser på hva produktet kan bli, for å bli mer lønnsomt.

  • Liker 6
Lenke til kommentar
9 hours ago, Ernie said:

Det er nok godt mulig. Derimot er det også et klasseeksempel på hva som skjer når gutteromsprosjektet selges. På tek.no kan man «lese historien om hvordan Norges største teknologinettverk ble startet fra gutterommet.». Vi som har vært med en stund her veit inderlig godt at det ikke er noe som helst igjen av dette. I grunn er det pinlig lesing. Det vi har i dag er totalt ugjenkjennelig for faste lesere 10+ år tilbake. Antall sidevisninger har helt sikkert økt, men det er på bekostning av faglig kvalitet og yrkesstolthet. Man har ganske enkelt solgt sjela si her. Sikkert fint og flott for de som eier dette, men for et norsk datamiljø er det naturlig nok fullstendig katastrofe. Før kunne man holde seg relativt oppdatert med rent norske nyheter. Den muligheten har blitt helt borte på veien hit. Det synes jeg er direkte skammelig, men slik er det nå når man lar rent kommersielle krefter styre.

Sweclockers startet omtrent samtidig som HW.no og har stort sett lykkes i å holde seg seriøs og relevant etter hvert som årene har gått.

Det som har skjedd her i Norge er en stor skam. Alt av kvalitet, dybde og entusiasme har rent ut i sanden. Dybdeartikler og tester av hovedkort forblir erstattet med en test av kjøkkenmaskiner som resirkuleres med jevne mellomrom. En test utført av folk som verken kan bake eller er kvalifisert til å foreta en test. Det blir omtrent som å starte med femmere på skolen og så ende opp med stryk i alle fag.

Forumet startet å lekke entusiastiske og dedikerte brukere som ei som ei sil i 2008 og innen 2-3 år var det nesten tomt. Før var det hundrevis av brukere på nivå med Nizzen, tar meg friheten til å bruke han som eksempel og hvor mange er det nå, fem eller ti stykker?

I den grad tek og diskusjon er skoleeksempler på hvordan ting ikke skal gjøres er det kanskje like greit at de finner sammen med VG som er skolens verste elev.

Man kan si det er bare et forum, men det har vært en vesentlig del av livet til mange. I fjor prøvde jeg å lete opp flere tidligere brukere av forumet. Noen fant jeg, men jeg fant også ut at en av de jeg hadde pratet med nesten daglig på og utenfor forumet (IRC, MSN messenger) hadde tatt livet sitt. Jeg måtte bare avslutte å lete etter brukere, det ble for sterkt. Først så så det ut til at han hadde blitt til en vellykket utvikler i et anerkjent firma. Yes, tenkte jeg, men så gikk det opp for meg at det var en helt annen fyr med nesten identisk navn. Et par søketreff under slo det ned som et lyn på skjermen "Til minne om min bror som valgte å avslutte livet sitt.".

Veien fremover er mørk... Er dette slutten eller er det en ny start? 

Endret av BadCat
  • Liker 4
Lenke til kommentar
Gavekort skrev (6 minutter siden):

Uten at jeg kan love for mye så har vi noen prosjekter gående for å starte med in-depth brukertester av maskinvare, så vi håper jo på en ny start. :)

Hvem er vi? Forumet eller tek.no? Eller andre sider? :)

Endret av Merko
Lenke til kommentar

Håper at det ikke blir som på tek. Nesten hver gang de tester noe mangler referanser eller sammenligninger mot det som regnes som "best in class". Det blir nesten som å skrive artikkelen "fem hundre er den største valøren på sedler i Norge", "vi valgte å se bort fra at det finnes sedler pålydende tusen kroner". 

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
frohmage skrev (4 timer siden):

men det ville vel være rart å nekte nye eiere noe slikt?

Nei, det er ikke rart i det hele tatt. GDPR sørger for at det kun er mennesker som er nødt til å ha tilgang til data for å få gjort en nødvendig jobb som skal ha den tilgangen. Jeg jobber for en ISP, og det er kun en begrenset mengde mennesker som har tilgang til f.eks. databasen til fakturasystemet, og det er de som jobber med drift av den. Sjefen får ikke tilgang om han aldri så mye vil.

Videre er det sånn at data som er samlet inn om deg ikke kan brukes til noe annet enn det du fikk beskjed om på forhånd. Så med mindre du krysset av "ja" i en sjekkboks hvor det sto "jeg tillater at min info på diskusjon.no kryssrefereres med Schibsted sine databaser" så kommer det aldri til å skje.

Endret av henrikwl
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det går an å vokse uten å miste kjernen av brukere. Overclock.no forsvant relativt tidlig. Det var den som fikk meg interessert. Jeg har ikke troen på noe kommersielt i dag. Fremtiden er en dedikert entusiast som ikke bryr seg nevneverdig om profitt og følgere som bidrar via patreon til at det kan kjøpes inn 20 eller 40 hovedkort. 

Lenke til kommentar
Merko skrev (9 minutter siden):

Litt off-topic, men kunne selv tenkt meg å skrive brukertester av de feltene jeg har peiling på ? 

Nesten så det burde være egen forumkategori for brukertester. 

Satsingen jeg nevnte går på å tilrettelegge for brukertester. Hva testene innebærer er jo opp til dere.

Lenke til kommentar

Det er et vanskelig felt. Standarden har vært at entusiaster og pionerer selger ut prinsippene sine straks de når 100k i månedlige inntekter. Nye brukere kommer inn på grunn av kjendisstatusen og de opprinelige brukerne sitter med skjegget i postkassa.

EposVox er en av få som ikke allerede er korrumpert, men det er bare spørsmål om tid, så ryker han også. Han er flink til å informere om det som et relevant for tiden og lager mange gode tutorials og innsikter.

 

Endret av BadCat
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...