Gå til innhold

Diskusjon.no kjøpes av Mediehuset VG


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Marella skrev (Akkurat nå):

"Alle" i Norge har en facebook-konto også.
Men ikke jeg, logga av der for 10 år siden. Schibsted-konto har jeg imidlertid fordi jeg abonnerer på ei av avisene.

Men jeg er sikker på at de aller fleste som er skeptiske til Schibsted-konto også er på facebook ?

Jeg har ikke noen Facebook-konto (om man ser bort fra skyggekonto). Ikke bruker jeg andre Facebook-tjenester heller. Snapchat? Æsj. Google har jeg boikottet. 
At Facebook er så stort som det er, er et veldig stort problem. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
2 minutes ago, Marella said:

"Alle" i Norge har en facebook-konto også.
Men ikke jeg, logga av der for 10 år siden. Schibsted-konto har jeg imidlertid fordi jeg abonnerer på ei av avisene.

Men jeg er sikker på at de aller fleste som er skeptiske til Schibsted-konto også er på facebook ?

Schibsted-konto har jeg kun pga. Finn.no Vil ikke ha noen Schibsted-konto noe annets steds! Ferdig diskutert. Så kan dere like å bli registrert, talt opp i mantall og det der så mye dere bare vil.

:realmad:

Lenke til kommentar
G skrev (47 minutter siden):

Da finner jeg meg en annen diskusjonsarena. Good bye diskusjon.no. Men gjør det selvsagt ikke før Schibsted faenskapet blir påtrykket. Håper dere VG mister 300 tusen debattanter på et Schibsted login stunt :p:fun:

Finnes ikke noe noe annet diskusjonsforum såvidt jeg vet om. Det er freak.no men det er akkurat sånn som folk frykter det skal bli her... nazimoderatorer.. har fått 4 separate brukere banna i tur og orden. Aldri vært frekk mot folk, bare vært åpen og ærlig, ikke brukt banneord. De skryter av å være "norges mest åpne forum", men når man prøver å diskutere åpent og fritt, åpne temaer opp, så blir man utestengt. Verste forumet som finnes.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
8 minutes ago, Dotten said:

Det ble solgt i 2005 til Orkla og skiftet eiere, splittet opp og mye mer siden da (Mecom, Tek, TU). 

De opprinnelige eierne fikk den gang en god og solid sum, grunnleggeren kunne vel (så vidt meg bekjent) ta seg en tidlig pensjon med mer på bok enn mange tjener i løpet av arbeidslivet. 

Det er ikke noe i mediehistorien som tyder på at det er drevet på ulikt vis enn hva som er normalt om man starter et firma. Da er det et krav og en forutsetning at du driver med balansert og god økonomi. 

Dette er ikke noe som kan plasseres på et politisk kart. Det er en illusjon. Grådighet og dårlig firmadrift vil du finne blant alle.

Mediehuset VG har høye lønninger, god trivsel blant ansatte (såvidt jeg vet) og økonomi til å takle blant annet enn pandemi. Produktene deres er variert, men avhengig av at kundene er fornøyd. Det kan også bli en langsiktig eier, noe forumet aldri har hatt. 

Likeledes kreves det at vi er fornøyd med Diskusjon.no og ønsker å bidra for at det skal gå rundt. Den dynamikken er nøkkelen. 

Og, jeg skal være ydmyk på det med å kunne takle en pandemi. Takk ellers for opplysende info. Ellers så vil jeg stå ved mitt at jo mer mot aksjemarkedet et eierskap får, jo mer profittmotiv sklir inn. Nå kan selvsagt en solid eier gjøre noe godt. Det har jeg ikke sagt at ikke er tilfelle. Jeg prater om skepsisen til at det sklir inn profittmotiv.

Redselen en slik eier som VG kan ha overfor de tøffeste meningene og sånt. Diskusjon.no er en bra arena her og nå før eierskapet til VG. Om det blir verre med VG enn TU kan jeg selvsagt ikke vite i dag. Jeg uttaler meg på bakgrunn av en oppriktig redsel for endringene, en oppriktig skepsis til endringene og fordi jeg er ordentlig glad i det gamle diskusjon.no som det er.

Endret av G
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Øystein skrev (På 19.6.2020 den 11.01):

Betyr det store endringer for Diskusjon at VG nå går inn på eiersiden? 

Nei, ikke umiddelbart. Det som måtte bli av endringer vil være av den positive typen. VG kjøper Diskusjon.no fordi det er et solid produkt, med gode debatter, en god teknisk plattform og et moderatorteam som år etter år har sørget for at kvaliteten er god. 

Der VG skal bidra, skal det være for å gjøre forumet bedre. Detaljene spikres gjennom sommeren, men forvent at begge forumene jevnt og trutt vil få hyggelige og gode oppdateringer utover høsten og vinteren. TU.no, Digi.no og Karriere360.no vil fortsette å bruke dagens artikkelkommentarsystem fra Diskusjon.no som før.

Det pleier som regel ikke å gå bra, da det som gjør et slikt forum bra i utgangspunktet gjerne ikke er kompatibelt med ønsket om inntjening og lignende. Forumet vil nok legges om så det blir dårligere funksjonalitet (f.eks. vanskeligere å følge hvilke diskusjoner man har deltatt i) slik at det blir mer vennlig for annonsører, og mer tilgjengelig for massene.

Vi så jo hvordan kommentarfeltet på tek.no ble. Det ser ikke ut som det legger opp til mye deltakelse. Hvordan holder man oversikt over hvilke diskusjoner man deltar i? Kan man velge å vise hele diskusjonen for en artikkel uten å måtte scrolle gjennom artikkelen først?

Og det at man må logge inn med en konto der eget navn oppgis er håpløst. Anonymitet er en forutsetning for fri og åpen debatt.

Et rent debattforum har sannsynligvis liten verdi for kjøper.

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
G skrev (7 minutter siden):

Schibsted-konto har jeg kun pga. Finn.no Vil ikke ha noen Schibsted-konto noe annets steds! Ferdig diskutert. Så kan dere like å bli registrert, talt opp i mantall og det der så mye dere bare vil.

:realmad:

Ja men da kan du garantert bruke den kontoen du har på Finn til å logge på med her.
Verre er det ikke.

Dersom det blir pålogging med Schibsted-konto da ?

Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (På 19.6.2020 den 12.17):

Regner med at VG vil reklamere for forumet på en eller annen måte i fremtiden. Jeg håper det kan føre til litt større mangfold blant brukerne. Uten at jeg er helt sikker på demografien her, så har jeg inntrykk av at den store majoriteten av brukerne her er menn (inkludert meg sjæl). Ikke så rart med tanke på hvordan forumet startet, men jeg tror det hadde vært fint med litt større diversitet blant brukerne i noen deler av forumet :) 

Jeg spør meg selv hvorfor VG ønsker et diskusjonsforum som primært retter seg mot forholdsvis unge, teknologiinteresserte personer. Hvorfor satser de ikke heller på VGD? De kunne jo gjort det forumet bra og bare etterlignet funksjonene på Diskusjon.no (eller brukt samme forumprogramvare).

Jeg prøvde VGD en liten periode, men det var et rent helvete å følge med på diskusjoner, vite når det var nye innlegg, når det kom svar, osv.

Hvorfor ønsker VG å kjøpe Diskusjon.no? Det lurer jeg virkelig på. Med de ressursene VG har så burde de jo enkelt klart å bygge opp et nytt og større forum. Men de ønsket ikke det, så da ønsker de heller å rive ned Diskusjon.no ved å sannsynligvis bytte forumplattform, gjøre det vanskeligere å følge diskusjoner, osv.?

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Just now, Marella said:

Ja men da kan du garantert bruke den kontoen du har på Finn til å logge på med her.
Verre er det ikke.

Dersom det blir pålogging med Schibsted-konto da ?

Jeg sa det var ferdig diskutert :wee:

Ikke at jeg kan hindre deg i å mene noe annet eller ytre noe annet. Men, hva om man liker den registreringordningen som finnes?

Jeg kommer forresten aldri til frivillig å knytte opp min identitet som jeg har på Finn.no opp i mot min identitet her. Det ville være et stort nederlag for privatlivet.

Husk hvor lett det er å knytte ting digitalt. Jeg er bedre utdannet om sånt noe, enn hva du kanskje forventet deg? Jeg vet om farene om sporing, og hvor lett det er å bli merket, målt og sortert i en digital hverdag.

Jeg har heller ikke Facebook!

  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
Memento scientiam skrev (På 19.6.2020 den 12.19):

Kampanje

Kan dette utdypes?

"Vi tror på forum der nordmenn kan søke råd, tips og ha både store og små diskusjoner med andre på norsk."

Dette må være noe av det dummeste jeg har hørt. Kjøpte de ikke opp tek.no og maltrakterte kommentarfunksjonen så det ble like ubrukelig som et hvilket som helst annet ubrukelig kommentarfelt?

Endret av hekomo
  • Liker 2
Lenke til kommentar
1 minute ago, Marella said:

Nei da kan du verken ha facebook-konto eller abonnement på noen avis.

Du blir rimelig ensom da ?

Ok, du leste kanskje ikke det at jeg ikke har Facebook, heller da?

Ensom, what the fuck. Dårlig argumentasjon.

Endret av G
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...