Gå til innhold

Det ble solgt 40 prosent flere biler som går på strøm i 2019


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Complexity skrev (1 time siden):

WLTP

Har god tro på at man kan nå det i praksis og. Har hatt så lavt forbruk i sommer på min Long Range at jeg kunne kjørt mer enn de 560km den har oppgitt som WLTP

 

Les det du svarer til. Du har ikke LFP celler I din bil, og du har ikke kjøpt den i Kina. 

Endret av oophus3do
Lenke til kommentar
2 hours ago, uname -l said:

10 000 kroner er lommerusk.  Med 3 milliarder liter og 1500 stasjoner så er det 0,005 øre per liter i kost.

Ja, for alle stasjonane samarbeider og fordeler inntektene solidarisk mellom seg uavhenging av omsetnad.  Det gløymde eg.

 

Virke Servicehandel har tydelegvis misforstått fullstendig.  Dei som organiserer ein del av bensinstasjonane trur faktisk at kvar stasjon er sjølvstendig og må gå med forteneste for at eigaren/eigarane skal kunne ta ut løn.  Då er 10.000 kroner ei stor utgift for ein liten automatstasjon med ein kunde om dagen i snitt.  Faktisk ber Virke Servicehandel spesielt om å sleppe å betale den avgifta for å unngå bensinstasjonsdød som ein konsekvens av den pågåande pandemien:  https://dagligvarehandelen.no/kbs/2020/ber-om-statlige-krisetiltak-for-bensinstasjonene

 

Det er godt vi har deg her til å setje desse uvitande bransjefolka på plass!

Quote

Er det ikke Elbilforeningen som maser om enda mer penger fra skattebetalerne slik at man får flere ladestasjoner? Og de som driver på taper enten penger(Tesla), eller må ta høyere betalt enn den dyreste bensin(Ionity) for å få det til å gå rundt.

Det er slutt på dei vanlege støtteordningane til hurtigladarar.  I 2020 har berre to prosjekt i Finnmark fått støtte.  Utbygginga av hurtigladarar elles i landet held på i høgt tempo, men her er det på vanlege marknadsmessige vilkår.  Her i byen er det no tre hurtigladestasjonar utanfor to store butikkar og eit handlesenter.  Berre den fyrste fekk støtte, og det er mange år sidan.

Quote

Jeg har 8 bensinstasjoner i 5 minutters omkrets. Om noen av de skulle bli automatstasjoner eller én eller to skulle forsvinne så er det null problem. Det er forøvrig ikke en eneste hurtiglader i det samme området.

Du har kanskje ein stikkontakt heime?  Då treng du ikkje hurtigladestasjon på nokre titals mil i alle fall.  Eg har ca tjue superladarar innan rekkjevidde med fullt batteri.

Endret av Sturle S
  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
FrihetensRegn skrev (På 17.6.2020 den 21.46):

Jeg har ikke det, fordi batteriet lader seg selv mens jeg kjører. Og i motsetning til elbiler, tar det bare fem minutt for meg å lade 1000 km rekkevidde.

Det er velkjent at batteriet kun får litt lading mens du kjører. Skal ikke så mange småturene til før det begynner å bli tomt. Flatt batteri til biler med forbrenningsmotor er jo en av de vanligste årsakene til oppdragene til viking. Jeg bruker bare noen få sekunder på å lade hver gang. Slipper heldigvis å hver eneste uke oppsøke fyllestasjoner for drivstoff, og jeg trenger ikke å stå i nærheten av kabelen mens jeg lader. Det tok så unødvendig mye tid, og penger. Jeg sparer altså nå flere minutter hver uke fremfor å bruke din metode. Så har en jo den langt høyere brannfaren med å ha en bil med brennbart og ofte eksplosive stoffer parkert ved huset. Elbilen er mye tryggere.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...