Gå til innhold

Skal fjerne ordene master og slave fra systemene


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
24 minutes ago, Harald Brombach (digi.no) said:

 

Avhengig av hvordan ordet slave(s) er brukt i kildekoden og dokumentasjonen, vil det bli erstattet av ordene dependent, dep eller dm-deps, som kanskje er vel så beskrivende.

Nuvel. Jeg setter spørsmålstegn ved om "dm-deps" er like beskrivende som "slave". Tror ikke de trenger være riktig så ivrige på forkortelser. 

Ellers støtter jeg forsåvidt endringene... Er "dependent" forresten å regne som et politisk korrekt ord i anti-sikkerhetsnettlandet? 

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9817234
Anders Jensen skrev (1 minutt siden):

Leader/follower funker også. Ser ikke helt problemet med å bytte ut begrepene. I flere tilfeller blir de også mer presise.

Det er jo vesens forskjell på innholdsverdien i ordene master slave og leader follower. I det første er det en som bestemmer og styrer mens en som adlyder rare. I den andre er det en som rusler av gårde og en som lunter etter. Det er pur idioti å forandre på uttrykkene når de er så reises som de er. 

Lenke til kommentar
plankeby skrev (1 time siden):

Det har bikket over til galskap og helt feil fokus.

Venstrefolket er nok derimot i ekstase.

Det er jo også spesielt å se alle de voldsomme opptøyene blant "thugs" (og sikkert en haug med folk fra kokko-venstre) hvor de nå raserer alt de kommer over. Skal dette liksom hjelpe på noe som helst? De setter seg jo ikke akkurat i noe bedre lys av å drive på slik. Snakk om idioter.

 

Endret av Simkin
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Stusser litt på når det i artikkelen står om svartelister: 

Sitat

Enkelte mener at blacklist og whitelist ikke har noe med hudfarge å gjøre, og dermed ikke kan være krenkende, mens andre mener at kostnaden ved å bruke uttrykk som ingen vil ta seg nær av, er så lav at det uansett bør gjøres. 

Om Wikipedia har rett er det vell ikke noe "enkelte mener" men at ordet rent faktisk ikke kommer av eller har noe å gjøre med hudfarge:

Sitat

 

Blacklisting is the action of a group or authority, compiling a blacklist (or black list) of people, countries or other entities to be avoided or distrusted as not being acceptable to those making the list, regardless of race.

https://en.wikipedia.org/wiki/Blacklisting

 

 

Ellers har jeg litt vondt for å tro at det egentlig er så skrekkelig mange som blir så krenket av disse ordene, og jeg synes det er synd om vi skal endre på alle ord som noen kan velge å bli krenket av på grunn av et slikt hysteri. 

 

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Terminologien Master - slave er ofte (oftest?) brukt på direkte misvisende måte i forhold til hva en "slave" betyr i ordboka. En slave skal  lyde ordre og jobbe hardt.

Typisk er det snakk om replisering av data når man snakker om "master-slave". Man har da en instans som gjør "alt" arbeidet (master), og så har man en annen instans hvis jobb bare er å holde samme datasett og være i stand til å ta over om master svikter. Ligner det på en slave?

At man kaller den instansen som står og kopierer data fra master for "slave" beint fram forvirrende for nybegynnere - og forstår ikke nybegynner terminologien så har man gjerne bomma da man lagde den.

Samme med svarteliste og hvitliste. Lite intuitivt. "blokkeringsliste" og "tillatelsesliste" er klarere.

Like greit å røske opp i buskaset og finne mer presis terminologi.

Endret av jpsalvesen
  • Liker 6
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...