Gå til innhold

Kan jeg bruke disse skjermene på mine skjermkort?


wil

Anbefalte innlegg

Hei. Jeg har da endelig fått bestilt nye skjermer. Jeg bestilte 2x Acer Predator XB271HU. Det var tilbud på komplett, og siden at de også så bra ut med G-Sync, 144hz (kan overklokkes til 165hz som jeg har forstått), 2560x1440 oppløsning og IPS Panel (som jeg har forstått er bra), så tenkte jeg at dette måtte jo være bra. Jeg er ikke noen skjermekspert. Det jeg ser på komplett da, er at denne skjermen får gode kommentarer av folk i kommentarfeltet på komplett og det er jo bra. Så og si bare bra faktisk, så det gjør det jo ganske greit og velge det.

Jeg har tenkt til å oppgradere de PC`ene som skjermene skal kobles på etterhvert. Hovedmaskina har en Intel i5 2500k med et 1060 6GB skjermkort og den andre PC`en har en eldre AMD A10 eller noe sånt med et 760 skjermkort. Det ser ut som at begge skjermkortene har Display Port utganger på seg, og 1060 kortet har også mulighet for G-Sync (Som også de nye skjermene har). Spørsmålet er om det blir bra bilder med skjermene på de PC`ene som jeg har nevnt her, eller om jeg skal vente med å prøve dem til jeg oppgraderer PC`ene mine?

De skjermene som jeg har bestilt i dag, er oppgradering på alle måter fra mine nåværende skjermer. Et eller annet Acer 24 Tommere med 60hz, fullhd oppøsning og TN Panel. De kjøpte jeg også på tilbud for en tid tilbake på komplett bare at disse skjermene kosta endel mindre enn de jeg bestilte i dag. Oprativsystemene som Skjermene skal brukes på, er Linux. Ser helst at Windows 10 ikke blander seg borti noe som helst inne på disse PC`ene (Og forøvrig nye PC`er) som hovedos.

Håper noen vet noe om dette.

Åja. Vent litt. Jeg må jo skrive litt hva jeg bruker PC`ene til også. Som oftest, så er det surfing, youtube, musikklytting, film, bilder. Tja. vanlige oppgaver da, men jeg spiller også endel. Da blir det som regel Euro Truck Simulator 2, og noen enkle spill, blant annet Spider som brukes i Windows XP VM og kanskje noe småtteri som jeg installerer fra repoet i Linux.

Hvis det var uklart, så skal ikke disse skjermene brukes på samme PC, men på hver sine PC`er. Skjermene skal stå ved siden av hverandre (Det er iallefall meninga).

Hilsen. wil.

Endret av wil
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Høres litt for min del ut som du har investert i noen litt gode gaming-skjermer uten at du faktisk får "bruk" for det.

Men for all del, med vanlig "kontorbruk" uten spilling, så er 144hz veldig mye mer behagelig enn 60hz skjermer, i tillegg vil jo skjermpanelet være mye mer behagelig å se på i lengda. Både fargegjengivelse og innsynsvinkel.

Tanken om at Windows 10 ikke skal blande seg inn i dine systemer kan du like godt bare legge igjen i søppelkassa ;) 
Både Windows og Linux har begge sine fordeler, så om du vil utforske "Gaming" mer så er nok Windows 10 litt mer utberedt. Er nok mange type simulator-spill som passer deg godt siden du allerede liker Euro Truck Simulator 2.

Når det er sagt, så er det vel ingen grunn til at du ikke skal bytte ut eksisterende skjermer med de nye når du likevel har kjøpt dem.
Helt klart en god oppgradering, selv om du nødvendigvis ikke utnytter det fulle potensialet i dem.

Går du opp til 144hz så går du aldri ned igjen til 60hz for å si det sånn.

Selv om du ikke får brukt G-sync på den ene PCen så er det fortsatt en helt annen verden.

tl:dr: Ja, du kan bruke skjermene på begge PCene dine. :) 

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬Signatur▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Innlegget nyttig? Gjerne
p%2FcCekIt6%2Fs%2Fc0055d5e8159ef002082002d4fdd957ea3f2f700997d71680fac236d7f76f2b8.png?alt=media&token=a4212806-1e92-4f27-8088-4e0a236dfdaceller p%2FcCekIt6%2Fs%2F8fad5e0eaf8e56c53a0435975507da422a2720d27948ca7425cfdaa539ce43fa.png?alt=media&token=65357791-b322-43bc-b72a-c0712e285364 innlegget!
Mine Anbefalte Chrome / Edge Plugins
Mine Anbefalte Web Applikasjoner - Rett i nettleseren

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jo takk for svar. At jeg har bestilt skjermer som er overkill og som jeg KANSKJE ikke så mye bruk for, er vel ikke noen hemelighet. Som du kanskje vet, så kjøper/invisterer folk i ting de ikke trenger hver eneste dag.

Grunnen til at jeg besilte dem, er fordi at det var godt tilbud og fordi at det virker som at skjermene faktisk er bra. Jeg har aldri hatt, eller kanskje heller aldri  brukt skjermer som har mere hz enn 60hz eller kanskje 75. Jeg vet ikke. G-Sync har jeg heller ikke prøvd.

Jeg skal se om jeg får bestilt et 1660 kort som støtter G-Sync etterhvert, så får jeg iallefall to skjermkort som støtter G-Sync.

Hva angår mitt Oprativsystemvalg, så er det min sak. Jeg bruker det som passer for meg og mitt bruk. Jeg får gjort det jeg vil på mine PC`er. Ja inkludert spill.

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...