Gå til innhold

Powerbank for PC med høy kapasitet?


Anbefalte innlegg

Hei, kjøpte en powerbank på Biltema med laptop-uttak og usb-c til magsafe plugg i tillegg, mest som et eksperiment, som i og for seg var vellykket; Har en sliten gammel MacBook Air som jeg liker veldig godt, men batteriet er gammelt og holder det ikke gående særlig lenge. Når jeg finner replacement-batterier på nett ser jeg kapasitet på under 6000 mAh. Biltema-powerbanken på sin side skryter av 12000 mAh, men den tømmes jo raskere enn raskest, hadde inbilt meg at den ville klare å holde liv i Macen lengre enn den klarte "selv" da den var ny og batteriet ferskt, men det gjør den jo ikke.

(https://www.biltema.no/kontor-teknikk/mobiltilbehor/powerbank/powerbank-12000-mah-2000042030)

Spørsmålet blir da; hvilken powerbank bør jeg kjøpe med 19V usbc og "voldsom" kapasitet? Finner en på Kjell&co med 27000 mAh (https://www.kjell.com//no/produkter/mobilt/powerbank/hyperjuice-usb-c-powerbank-for-datamaskin-og-mobil-27000-mah-space-gray-p99371?gclid=Cj0KCQjwuJz3BRDTARIsAMg-HxV1uXIl9ke6UhavrMTIEWnsWGpJz6Ob_9Da0zQLvIXTuehclKXapywaAvOLEALw_wcB&gclsrc=aw.ds), noen bedre?

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Mac-batteriene ligger på 7,3 - 7,6 V så der kan man ikke direkte sammenligne mAh med en powerbank på 3.7V, nei. Gikk litt fort i svingen der. Men jeg ser at ikke alle powerbanker er spesifisert med spenning, kun mAh. Tek hadde en test for et par år siden, https://www.tek.no/samletest/i/g7RXd1/store-ndladere, alle her opererer med batterispenning på 3,6 - 3,7 V, så spørsmålet blir da egentlig om det er "standarden", for det er definitivt ikke alle som annonserers på nett som har spesifisert spenning.

Mac Air batteri har ca 5,1 Ah x 7.6V = gir 38 760 mWh, mens det batteriet jeg har i Macen vel nå er ganske redusert i forhold til dette siden det er gammelt (kan ikke se antall ladesykluser siden den kjører Linux, men topplading rapporteres å inntreffe ved ca 75% nå) Biltema-pøkken burde fortsatt holde lenger enn internbatteriet gjorde i sin ungdom, dvs. en del timer, men jeg syns det går fort unna. (For ordens skyld er det sikkert bedre strømstyring i MacOS enn Linux for apple-maskiner, men jeg merket ingen voldsom forskjell da jeg byttet OS)

Anyways, for å presisere spørsmålet så er det altså "max" mWh jeg er ute etter, mulighet til å ta ut 19V spenning via USB-C og gjerne effektiv lading også.

Endret av quantum
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...