Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Mini eller BMW?


Anbefalte innlegg

Jeg er nettopp ferdig som masterstudent, og trenger en ny bil. Jeg har enda ikke fått ny jobb, men har fortsatt en deltidsstilling i butikk. 
Fordi en i familien eier en bilforretning, ønsker jeg å kjøpe hos dem. Der kan jeg få god pris og service. 
MEN, ettersom bilen jeg har nå snart faller fra hverandre, trenger jeg en bil raskt. Og valgmulighetene er rake motsetninger, så jeg lurer på hvilke innvendinger folk har.

Valgmulighetene er: Rød mini cooper (google red mini cooper; den første du ser coupe); gått 23k kilometer, ca. 10 år - pris rundt 99k 
Svart BMW 1 modell (også coupe), gått 48k kilomter, ca. 10 år - pris rundt 140k 

Jeg får også hjelp av foreldrene mine til å betale, men noe dyrt føler jeg det blir uansett. Selv om jeg ikke har studielån er jeg ikke akkurat stinn. 
Er mini'n for damebil til at jeg bør kjøpe den? Føler meg ikke akkurat som tidenes machomann i en liten rød mini for å si det mildt. Er jo billigere i drift, billigere å reparere om noe skulle skje etc.
Eller bør jeg velge BMW uansett, selv om jeg fort kan risikere at den blir en del dyrere i løpet av de 2-5 årene jeg trenger bilen, alt etter som.

Er ikke en person som kjører mye eller langt, men trenger bilen stort sett til jobb, foreløpig er ihvertfall det ca. 10 min (med mindre jeg finner en ny snart)

Noen som kan gjøre valget mitt enklere? :P

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
JensHer skrev (8 timer siden):

Er ikke en person som kjører mye eller langt, men trenger bilen stort sett til jobb, foreløpig er ihvertfall det ca. 10 min (med mindre jeg finner en ny snart)

Noen som kan gjøre valget mitt enklere? ?

Jeg tenker en Nissan Leaf til 70 000. Bedre plass enn Mini og BMW 1-serie, og svært lave kostnader på service, vedlikehold, forsikring og drivstoff.

Etter en stund har du spart så mye penger at du kan kjøpe deg en Ford Raptor. Den er veldig macho. 

Lenke til kommentar

Mye gode svar her. Hodet sier minien og hjertet sier BMW. 

Jeg kan ikke så mye om biler da, det skal sies. Det jeg vet er at BMW'n er en limited edition om det utgjør noen forskjell, og har nettopp blitt lakkert på nytt. Den er fint holdt og ser ut som ny med unntak av en liten nesten usynlig skramme bak, etter at dama som hadde den før rygget inn i et eller annet. 

Minien har fått nye bremser bak, er holdt veldig fint og ser ut som ny den også. 

Begge er veldig fint holdt, og jeg kan få noe familierabatt på prisene jeg oppga. 

Hvis det er for dyrt, hvilken pris er "fair" da? Dette er også gjennom forhandler hvor jeg vil få god service, og enkelte småting gratis som andre vil ta betalt for. 

 

Minien er vel mer driftssikker, er den en sikker vinner da hvis BMW'n er for dyr? Får vel også mer igjen for minien om 3 år, eller hvor lenge jeg skal ha den..

Lenke til kommentar

Mini og BMW deler veldig mye deler, så jeg ville ikke påstått at den ene er mer driftssikker enn den andre. Rundt år 2010 kom det helt nye modeller. Håper for din skyld det er snakk om dem. Vanskelig for oss å si hva som er riktig pris uten å vite noe om motor og utstyr. Kan du si noe mer om det? Men isolert sett så er 140k mye penger for en gammel liten bil. 

Lenke til kommentar

Jeg ser på finn, men sliter med å finne tilsvarende priser på lignende biler (med ca tilsvarende kilomterstand). Fant en eller to på minier. Ingen bmw'r som er gått så lite når de er 10 år, få minier også. Så kanskje vanskelig å sammenligne. 

Kan så lite om biler, kunne spurt om størrelse på motor etc, men det sier meg ingenting uansett. Begge er bensindrevet er alt jeg vet. 

Og begge er svært lite utstyrt med ting. Ingen DAB, eller andre fancy greier. Alt jeg trenger er AUX eller noe annet til musikk da. 

 

Skal også sies at jeg bor i nærheten av kr. sand, så har ikke bilforretninger rundt hvert hjørne som i Oslo

Endret av JensHer
Lenke til kommentar

Ingen av bilene har turbo (virket som han på verkstedet mente at turboer kun er i diesel - uten at jeg har peiling), noe som også gjorde at den er mer driftssikker ifølge han. For eks. den gamle bilen vår, som noen andre hadde kjøpt brukt igjen, brøt sammen pga turboen og trengte ny motor. 

Lenke til kommentar

Om jeg har lest deg riktig, så virker dette utrolig ugunstig. Du har åpenbart ikke snøring på bil. Du ønsker å kjøpe en gammel 1 serie eller mini (den gamle typen som ble produsert fra 2006-2010 (ish) som er ekstremt lite bil for pengene og sannsynligvis kommer til å koste deg mye i verkstedkostnader. Tror du at du er i stand til å merke forskjell på en BMW eller en Toyota, annet enn det estetiske? Om svaret her er nei så vil på det sterkeste anbefale deg å kjøpe noe annet. Unntaket er hvis du har god råd, men da er det i utgangspunktet meningsløst å kjøpe en gammel overpriset BMW 1 serie eller mini Cooper.

Om du absolutt vil ha en BMW eller mini, så vil jeg anbefale deg å kjøpe en nyere bil med nybilgaranti. Hvis ikke kjøper du noe annet. Mange her på forumet som kan komme med gode råd. De fleste som har en snev av peiling på bil vet at gamle premium biler generelt sett er dyrere og vedlikeholde enn f.eks japanske biler. Kan jeg spørre hvor gammel du er? 

 

Lenke til kommentar

1-serie toppet vel statistikken på biler der eierne i særklasse visste minst om bilen sin. 80 % trodde den var forhjulsdrevet... Gammel undersøkelse dette. Men den nye 1-serien er vel faktisk forhjulsdrevet nå. Så der har du det. De fleste kjører nok 1-serie kun for merket, men det betyr jo ikke at det er en dårlig bil av den grunn.

Lenke til kommentar

Her er noen eksempler til 100 og 150.
 

Hvis du ønsker forslag til mer spesifikke biler er det greit om du kommer med geografisk område du kan handle fra, ca pris du vil bruke, evt utstyr du mener du må ha.
 

Jeg liker Ford Fiesta godt, og mener det er et veldig godt alternativ uansett prisklasse.

 

https://www.finn.no/178735646

https://www.finn.no/179392792

https://www.finn.no/179270180

https://www.finn.no/181062169

https://www.finn.no/179311592

https://www.finn.no/181650981

https://www.finn.no/181662836

 

 

 

Lenke til kommentar

Jeg er "nødt" til å handle i kristiansandsområdet som nevnt. 
https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=181921778
https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=181921820
https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=181086902

Jeg har sett litt på de over. Er ikke så interessert i å kjøpe el-bil. 
Ellers pris, jo nærmere 100k jo bedre. Men kan gå noe over. 130k er rundt maks jeg vil bruke. 

Endret av JensHer
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...