Gå til innhold

KOMMENTAR: Ny e-lov bidrar til et tryggere Norge


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
1 hour ago, Redaksjonen. said:

 

Men jeg er trygg på at loven er nødvendig i et demokratisk samfunn, og i tråd med grunnleggende prinsipper og verdier i en rettsstat.

 

 

Det er ikke jeg. Datainnsamlingen vil lagre all informasjon om hvem alle nordmenn kommuniserer med, hvordan de gjør det, når og til dels hvorfor. Og det er nær 100% av den informasjonen som vil bli lagret. Den har forsvinnende liten funksjon i forhold til terror i Norge, vil ikke redde ETT liv. Derimot har den enorm verdi dersom man ønsker overvåke og undertrykke politiske meningsmotstandere. 

Og ikke nok med det. Dette er det mest interessante "single point of attack" for langt tyngre utenlandske etterretningsaktører, eller bare kriminelle eller nysgjerrige siden jøderegistrene. 

Det staten her har laget er en Giljotin og det som i framtiden det kan brukes på er ytringsfrihet og politisk motstand. Det finnes ingen grunnleggende prinsipper og verdier i en rettsstat som har nytte av dette. 

Endret av tommyb
  • Liker 6
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar

Deilig å høre Staten Norge føler seg tryggere. Synd det Staten synes er fint og deilig sjelden er til befolkningens gode.

Spesiellt om SJW-generationen kommer til makt og får fortsette sin selvdestruerende kraft med å fjerne kunst, kultur og historie ved sensurering, forfølgelse og nedbryting av folks individualisme og tanker.

Endret av Sandormen
Idiotisk autokorrektur
  • Liker 5
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9817234

Hvis vi skal ha et tryggere Nore så skal politiet ha på seg fungerende bodycam hver eneste vakt, uansett stilling, der alle data lagres like lenge som politiet ønsker at andre potensielle digitale spor lagres. Jeg regner med politiet synes dette er en god ide, FRO ingen tror at politiet  har noe skjule så da er dette bare til fordel for politiet. 

Lenke til kommentar

Kanskje vi burde lage et program som sender 1000+ post/get request per sekund til random nettsider. Hvis vi har noen tusen folk som kan ha på programmet 24/7 kan vi fylle opp dritten med random metadata.

Ja Frank kanskje vi skal sette opp en boks på linjen fra huset ditt og logge alle nettsidene du og familien din besøker og publisere til allmennheten. Hadde du likt det?

  • Liker 4
Lenke til kommentar
spots skrev (7 timer siden):

Kanskje vi burde lage et program som sender 1000+ post/get request per sekund til random nettsider. Hvis vi har noen tusen folk som kan ha på programmet 24/7 kan vi fylle opp dritten med random metadata.

Ja Frank kanskje vi skal sette opp en boks på linjen fra huset ditt og logge alle nettsidene du og familien din besøker og publisere til allmennheten. Hadde du likt det?

Lurer på om Frank har Facebook? Nei? Mon tro hvorfor ikke?

Lurer på om Frank er flink til å sjekke om det ligger noen unødvendige prosesser som sender alle hans data gjennom en ukjent ruter, før dataen går videre til den riktige mottaker.

Nåhnej, Det er bare Statens E-tjeneste. Pøhjpøhj, så kan det ikke være så ille...

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Si meg; leser du ikke Digi? Skriver du bare innlegg her for å prøve å dysse ned motstemmene? Har du ikke fått med deg https://www.digi.no/artikler/eksperter-innen-teknologi-sikkerhet-og-personvern-har-signert-opprop-mot-e-loven/493881, eventuelt det den handler om; https://medium.com/@ti_opprop/opprop-mot-tilrettelagt-innhenting-507fdc0fb47f? Du har gjerne til og med fått den tilsendt av initiativtakerne også? Er du virkelig så høy på deg selv at du tror at du vet bedre enn alle som har skrevet seg på der, med alskens kompetanse innenfor teknologi, sikkerhet og personvern?

  • Liker 1
Lenke til kommentar
ButterScotch skrev (På 12.6.2020 den 12.55):

Dette er en selvmotsigelse.

Men hvorfor stopper dere her? Burde dere ikke installere kamera i alle hjem, overvåke alle private sfærer hele tiden "i tilfelle", gjøre det umulig å utføre kriminalitet eller planlegge aksjoner mot nasjonen Norge uten at det dokumenteres? Jeg mener, de som ikke har noe å skjule har jo ingenting å frykte med noe slikt, ikke sant? Og de som går inn for å gjøre kriminelle handlinger hadde sikkert ikke gjort tiltak for å omgå slik overvåkning?

Tilgi meg for at jeg fortsatt mener invaderende overvåkning av norske borgere bør godkjennes i en rettsinnstans før det settes i verk, samt at det er en dårlig idé å lage en slik gullgruve av personlig informasjon og handlingsmønstre.

Det samme argumentet kan være hos noen "ytringsfrihet er ikke viktig for meg, for jeg har ikke noen formeninger om politikk og sånt jeg".

Lenke til kommentar
MsSupporter skrev (På 13.6.2020 den 13.24):

"Burde dere ikke installere kamera i alle hjem"

Alle har jo et eller flere kamera hjemme allerede via sin mobil, så de har alt kamera i alle hjem.

1984 kom til Norge før vi ante det.

Og på PC-en. Husk teip og en liten papirdott når du ikke skyper med noen.

Lenke til kommentar
Gavekort skrev (På 13.6.2020 den 13.35):

Så Frank innrømmer at det er et inngrep i personvernet men benekter at det strider mot Grunnloven §102?

Masseovervåkning av lovlydige mennesker er ikke hva jeg vil kalle "verdier i en rettsstat".

Grunnlovens står over andre lover og derfor bør Datatilsynet ta denne loven til domstolene og eventuelt få den anket til den eruopeiske menneskerettighetsdomstolen.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Theo343 skrev (8 minutter siden):

Noen som kan oppsummere hva endringene i praksis er?

Kjenner jeg blir litt oppgitt og provosert og vil bruke minst mulig energi på det.

Litt av problemet er at endringene er intetsigende og vage, men at det åpner for lagring og bruk av såkalt metadata uten krav om avgjørelse fra domstol.

Du kan se Datatilsynet sin kommentar her:

https://www.personvernbloggen.no/2020/06/12/ny-lov-om-etterretningstjenesten-hva-er-egentlig-vedtatt/

Ønsker du flere kommentarer på hvordan dette er problematisk så kan du lese introduksjonen i dette oppropet:

https://medium.com/@ti_opprop/opprop-mot-tilrettelagt-innhenting-507fdc0fb47f

 

Håper du finner nok energi til å bli med å få bort Frank fra regjeringen. :)

Endret av Gavekort
  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...