Gå til innhold

Forklar meg heller hvordan Trump fortsatt kan få stemmer


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Selv om vi liker å tro at vi lever i et nøytralt og fritt land så er min oppfattelse at vi daglig blir utsatt for en stor mengde propaganda.

Innbyggerne i de fleste land tror vel at informasjonen de blir servert av sine media er sann - akkurat som vi gjør.

Jeg følger ikke særlig med på presidentene i USA, men det slår meg som veldig tydelig at vi lever i et land hvor anti trump propaganda er ganske heftig. 

Trump slår meg som en spesiell type - men så vil aldri "normale" folk oppnå slike stillinger heller - og det er ting han sier som ikke helt henger på greip, men jeg tror nok det i stor grad er et resultat av at mange er lei påtvungen snillisme og politisk korrekthet og da får man gjerne en overkompansering ved at hardtslående folk til slutt blir valgt inn.

Jeg ser like mye tull fra eksempelvis John Oliver, som tilsynelatende er alle anti trumperes go-to saint.

Jeg tror nok vi vil se det samme her hjemme etterhvert. Når politisk korrekthet og sensur får holde på for lenge og i for stor grad så blir folk forbanna og vil ha endring. Da velger man enten en trump, om man kan, eller man får flere ekstreme hendelser som folk som skyter rundt seg. Med snillisme og politisk korrekthet tror jeg man herder og styrker den ekstreme kjernen. Litt som om man prøver å stenge en trykk kjele. Det går fint i en liten stund, men man vil få kraftigere utblåsninger når det går hull et sted.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Biden er et dårlig alternativ. Han er for åpne grenser inn til USA, han vil ta inn politikere med tullepolitikk som Alexandria Ocaso-Cortez og Beto O'rourke i sin regjering om han vinner. 

I tillegg er det nå voldelige demonstrasjoner over hele USA, som sannsynligvis har gitt ham enda flere stemmer. 
Folk ser gjennom disse "antirasistiske protestene" og ser at det er vold og plyndring som disse opprørerne virkelig er ute etter. 

Her er ISIS i 2015: 

ISIS militants destroy ancient statues, relics in Iraq (VIDEO ...

Og her er "demonstrantene" for 2 dager siden:

Why was the statue of Edward Colston so controversial? - ITV News

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Vi ser hvordan mediene er her i Norge, hvor vridd det er, man må jo deschiffrére hver artikkel hvis man skal lese den nøytralt uten å bli påvirket i én eller annen retning. Men i USA er det 20 ganger verre. Der lever alle under massiv suggesjon ... de blir indoktrinert med "USA" hele veien. De synger nasjonalsangen hver eneste morgen på skolen. Flagget henger over alt. Mediene er fullstendig kjøpt og betalt for å dreie folks syn på verden. Det er ikke uten grunn at stereotyper oppstår, om at amerikanere er selvgode og ekstremt patriotiske. Så sånne som Trump som lever av å drive splitt-og-hersk maktstrategi får jo perfekte forhold der borte. Det er så mange dumme mennesker at det er grobunn for psykopater til å få makt. Psykopati satt i system. Jeg håper fornuften vinner og han havner i fengsel. Bare å si noe så idiotisk som han sa i begynnelsen om kvinner fikk meg til å skjule enhver artikkel jeg så med navnet eller bilde av han på facebook. Det må ha vært over tusen artikler per nå. Jeg lurer på hvor mye penger norges medier har fått for å poste så utrolig mange artikler og navnet hans med siden han ble president. Det er kjøpt og betalt, korrupt, hele mediesirkuset. Man må ikke la seg påvirke eller affisere av det.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
2 hours ago, mr.wolf said:

Ja, forklar meg heller hvordan Trump fortsatt kan få stemmer i det hele tatt.

https://www.tv2.no/a/11493804/

Den forenklede forklaringen er fremmedfrykt. Jeg er redd for noe, han sier han skal beskytte meg mot dette, jeg støtter han derfor uansett.

Fremmedfrykt er fundamentalt for at arter skal overleve og derfor en essensiell del av evolusjonen. Unngår man farlige ting, så overlever flere i flokken. Fremmedfrykt er derfor noe absolutt alle har ( definisjonen for hva som er fremmed er subjektivt, og derfor vil fremmedfrykt slå ut forskjellig fra person til person). Fremmedfrykt er derfor ikke noe man skal skamme seg over, men man må jobbe med å gjøre det fremmed kjent, og dermed ikke farlig lenger. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Presidenten får ingen stemmer på grunn av fremmedfrykt. USA har svært mange kulturer og etniske personer med alle slags bakgrunner. 

Presidenten får stemmer på bakgrunn av sitt politiske syn, hans anti-PC retorikk som er forfriskende for mange. 
Det er også mange nå som er redde for disse "antirasistene" som påstår de er the good guys, men deretter river ned statuer, plyndrer butikker og utøver tilfeldig vold. Samtidig som lederne for disse protestene kommer med retorikk som få kjenner seg igjen i. 
 

Lenke til kommentar

For referanse, så er demokratene til høyre for partiet Høyre i Norge, sosialt og økonomisk.
Republikanerene er som demokratene, bare at de driter enda mer i minoriteter og arbeiderklassen -- de ønsker enda større klasseskiller på ikke-rike sin bekostning.

USA lider av mange problemer:
Først og fremst, klasseskiller.
Problemene her er mange:

1: Mennesker har større sjanse for å oppnå suksess i amerikanske markeder fordi foreldrene deres er rike, enn fordi de har gode ideer og har genuin forretningssans:
https://www.cnbc.com/2019/05/29/study-to-succeed-in-america-its-better-to-be-born-rich-than-smart.html
Intelligente mennesker kommer ingen vei, fordi de blir stoppet av klasseskiller og kulturer hvor barn av rike hylles og gis muligheter mens mennesker som ikke kommer fra gode familier har problemer med å skape suksess av gode ideer.
Det er ikke kapitalisme som driver økonomien i USA lengre, det er nepotisme.
Og den er selvforsterkende: Mindre og mindre begavede mennesker arver penger og makt, mens de stopper genuint flinke og dyktige mennesker fra å lykkes eller stjeler deres ideer og lar dem i beste fall jobbe under seg mens eierene tjener de store pengene.

2: Utdannelse er for dyrt, som forsterker nepotismen, og hindrer økonomisk vekst, som igjen tvinger lønningene til å forbli lave.
USA har ikke hatt reallønnsvekst for arbeiderklassen på 40 år -- de kan ikke kjøpe én liter melk ekstra i dag sammenlignet med for 40 år siden med normal arbeidstid -- og løsningen er ironisk nok høyere lønninger til arbeiderklassen slik at de kan få makt til å drive nyskaping som skaper en bedre økonomi som gir større overskudd til å lønne arbeidere, fremfor at mennesker som har arvet makt driver økonomien nedover mens de tviholder på makten og betaler politikere for å hjelpe dem med lovendringer som er nødvendige for å fortsette inntjeningen.
https://www.journals.uchicago.edu/doi/abs/10.1086/701424

3: Helsevesenet har vært ute av kontroll i 40 år, med økende utgifter til forsikringsselskaper og byråkrati innad i sykehusene, og de er på jumboplass når det kommer til den totale prisen for helsetjenester per innbygger, som innbyggerene selv må betale gjennom forsikringer og skatter og egenandeler.
https://www.forbes.com/sites/niallmccarthy/2019/08/08/how-us-healthcare-spending-per-capita-compares-with-other-countries-infographic/#52032ce8575d

4: Et topartisystem, hvor det ene partiet på grunn av sin anti-intellektualisme og anti-utdannelse og anti-vitenskapelige holdninger generelt har havnet på feil standpunkt i praktisk talt alle viktige spørsmål om amerikansk innenrikspolitikk de siste 50 årene, men fortsetter å eksistere nettopp på grunn av at konservative tror på sine politikere fremfor å høre på fagfolk, med politikere som tror på sine egne meninger og religiøse tro fremfor vitenskap og forskning, fordi det er den konservative måten å drive samfunn på.
https://theconversation.com/why-politicians-think-they-know-better-than-scientists-and-why-thats-so-dangerous-72548

...

Så.
Hvorfor velger folk Trump..?

Uvitenhet: Folk vet ikke hvem Trump er eller hva han gjør, eller at han er USA sin dårligste president noensinne -- og scorer dårligst av samtlige presidenter på en rekke viktige områder;
Intelligens, kommunikasjon, kunnskap om internasjonal politikk, kunnskap om amerikansk politikk, kvalitet på ansatte han selv ansetter, og ledelse.

Disinformasjon: Folk får ikke vite sannheten om hvem Trump er, fordi de har Fox, OAN, Breitbart, RT, eller andre medier som har en agenda om å få republikanere valgt.
For referanse, så er det ingen slik organisering for demokratene i store medier -- de andre mediene støtter Demokratene uten å gjøre noe aktivt, fordi demokratene ikke får seg selv til å fremstå dårlig slik som republikanerene.
Republikanske senatorer får for eksempel ikke lov til å fortelle at de tror på menneskeskapt global oppvarming - om de gjør det. De må holde det hemmelig, eller miste støtte fra partiet og deres donorer.
De må være for eller nøytral i spørsmålet om kreasjonisme skal sidestilles vitenskap i skolene.
De har valgt feil posisjon i klimaspørsmålet, og i spørsmålet om fornybar energi versus olje.
De er pro-rasisme, og er det eneste partiet som støtter kandidater med høyreekstrem ideologi og tilknytning.
Altså fremstår republikanerene som idioter for intellektuelle, bare de åpner munnen om temaene som opptar dem, bare avisene gjengir hva de sier.
Dermed har mange medier et bias mot republikanerene, både fordi de gjengir hva republikanerene sier og mener, og fordi meninger fra redaksjonen forteller hva de mener om politikken som føres.
Biaset til høyremediene er eksplisitt -- og republikanerene har et samarbeid med disse mediene for å fremme et narrativ.
Biaset til venstremediene er implisitt -- og demokratene har ingen samarbeid med disse mediene, de bare rapporterer hva som skjer og kommenterer det.

Egoisme og grådighet: Trump lover lavere skatter. Noen bryr seg ikke om landet brenner, og ser ikke lengre enn sin egne nesetipp. De vil ha lavere skatter, selv om det betyr at de taper penger gjennom svakere dollarkurs, sosial uro og stagnasjon i økonomi, tapt nyskaping, dårligere internasjonale forhold og dårligere handelsvilkår.

Nasjonalisme og rasisme: Noen stemmer på Trump fordi han ønsker minoriteter vondt. Samfunnsforskning viser at amerikanske velgere med fascistiske tendenser støtter Trump fordi hans politikk skader deres politiske motstandere.
https://www.psypost.org/2018/07/authoritarian-aggression-and-group-based-dominance-distinguished-trump-supporters-from-other-republicans-in-2016-51821

...

Dårlig verdensforståelse eller dårlig forståelse av politikk: Noen forstår ikke politikken, eller hva som foregår.
For dem så kan Trump sitt språknivå på 8-12 år -- 12 år i skrevne taler, 8 år når han taler spontant av skriptet -- være lettforståelig nok til at de stemmer på Trump, fordi de ikke forstår hva det andre partiet sier eller ønsker.
Økonomi er et eksempel: De vet ikke at USA var i en opptur, og at økonomien, arbeidsledigheten og renten var gunstige for fortsatt økonomisk vekst inn i Trump sin administrasjon. Alt han trengte å gjøre var å ikke gjøre noe alvorlig galt for at trenden skulle fortsette.

---

De norske mediene får ikke frem hvor absurd det faktum at Trump faktisk er president er.
Det finnes ikke noen norske politikere på stortinget som er på et like lavt funksjonsnivå som Trump, selv ikke i lokalpolitikken i en eneste kommune.

Endret av Red Frostraven
Følte for å utdype grundig, siden denne diskusjonen kommer til å gå samme vei som alle Trump-diskusjoner, ut i gish galopp med mennesker som ikke bryr seg om fakta eller seriøse kilder.
  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar
4 hours ago, mr.wolf said:

Ja, forklar meg heller hvordan Trump fortsatt kan få stemmer i det hele tatt.

https://www.tv2.no/a/11493804/

Han har levert ganske så bra helt til 2020. Med økonomien, oppgjør med Kina, handelsavtaler og til og med fått Tyskland til å øke forsvarsbudsjettet. Mindre bra er alt det idiotiske han twittrer og sier men det faktisk en stor forskjell mellom hva han faktisk gjør og hva han sier han skal gjøre. Mye skrtk og skrål og han er absolutt ikke en samlende president men her har også media et stort ansvar.

Epidemien  og protestene/opprørene nå kan han ikke få skylden for. 

Lenke til kommentar
3 minutes ago, scuderia said:

Han har levert ganske så bra helt til 2020. Med økonomien, oppgjør med Kina, handelsavtaler og til og med fått Tyskland til å øke forsvarsbudsjettet. Mindre bra er alt det idiotiske han twittrer og sier men det faktisk en stor forskjell mellom hva han faktisk gjør og hva han sier han skal gjøre. Mye skrtk og skrål og han er absolutt ikke en samlende president men her har også media et stort ansvar.

Epidemien  og protestene/opprørene nå kan han ikke få skylden for. 

Han har absolutt skyld for å forøke å overse pandemien og dens alvor og han er også ansvarlig for myndighetenes voldelige reaksjoner overfor fredelige demonstranter.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
6 minutes ago, ism_InnleggNO said:

Han har absolutt skyld for å forøke å overse pandemien og dens alvor og han er også ansvarlig for myndighetenes voldelige reaksjoner overfor fredelige demonstranter.

Jaha.. alle land overså pandemien.. Skal Italias venstreregjering gå av fordi ting gikk til helvete der? I etterkant er det nok mange myndigheter rundt omkring som skulle ha ønsket at de hadde reagert annerledes men det er kun et regime som er skyldig for denne epidemien, CCP.. 

Så Trump er ansvarlig for politistyrkene? Du kan virkelig ingenting om hvordan USA fungerer og hvordan politistyrkene er organisert.

Endret av scuderia
Lenke til kommentar

Det er en ganske stor gruppe mennesker i USA som ikke liker kompleksitet. De foretrekker enkle og oversiktlige forhold. Et demokrati er ikke det. Demokrati er kompleksitet, endring og kompromisser. Demokrati er mangfold. Man sier at disse har en autoritær predisposisjon

https://morgenbladet.no/ideer/2018/03/trollenes-psykologi

Quote

Personer med en autoritær predisposisjon vil for eksempel kunne ønske lovlig diskriminering av minoriteter, begrenset innvandring, grenser for ytringsfrihet, og regulering av «moralsk adferd» som abort og homoseksualitet. Dette er autoritære trekk fordi de forener et ønske om undertrykke mangfold og oppnå en ensartet, autokratisk sosial orden, hvor individets autonomi må overgis til gruppens autoritet.

 

Disse menneskene utgjør Trump sin base. De vet at han lyver og de vet at han er i ferd med å ødelegge demokratiet. Dette synes de er helt greit for de anser han som sin ødelegger. En mann som skal beskytte dem og deres verdier mot endringer som de anser som truende. En mann som står opp mot truende ting som for eksempel at to av samme kjønn skal kunne gifte seg og at fargede skal få samme rettigheter som de selv har. Endringer som truer deres verdensoppfatning.

Det er også derfor Trump oppfører seg som han gjør. Han skaper normative trusler som fyrer opp og holder engasjementet ved like i "basen" hans.

Problemet hans nå er at stadig flere av de som ikke følger så godt med og som ved forrige valg stemte av gammel vane eller stemte på bakgrunn av massive reklamekampanjer har begynt å få øynene opp for hvor elendig han er som president og basen alene er ikke nok til å gi Trump seieren i høst.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
11 minutes ago, scuderia said:

Jaha.. alle land overså pandemien.. Skal Italias venstreregjering gå av fordi ting gikk til helvete der? I etterkant er det nok mange myndigheter rundt omkring som skulle ha ønsket at de hadde reagert annerledes men det er kun et regime som er skyldig for denne epidemien, CCP.. 

Så Trump er ansvarlig for politistyrkene? Du kan virkelig ingenting om hvordan USA fungerer og hvordan politistyrkene er organisert.

Ingen forutså hva som skjedde i Italia, men når man så hva som skjedde i Italia var det mange land som kastet seg rundt og tok grep. Mange tusen hadde allerede dødd i Italia og Trump lot fremdeles som ingen ting.

Trump har i tre år mast om at pressen er fienden og han har fortalt politiet rett ut at han vil de skal gå hardt til verks. Ja Trump er ansvarlig for hva som skjer. Han er tross alt presidenten. Han er ingen god president, men det er fremdeles han som er presidenten.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Det må heller ikke glemmes at USA hadde en plan liggende for et SARS-lignende virus, et virus som angriper lungene, men at Trump og Mitch McConnel  -- presidenten og majoritetslederen i senatet -- tørket seg i rompa med den og trodde de visste bedre enn pandemieskpertene som satte sammen denne planen.

Om de hadde fulgt planen, og høyreekstreme ikke gikk til opprør for å gjenåpne, så ville USA lagt på 30 000 døde etter to år.
USA er nå på langt over 130 000 døde etter fire måneder.

  • Liker 5
Lenke til kommentar
23 minutes ago, Red Frostraven said:


Om de hadde fulgt planen, og høyreekstreme ikke gikk til opprør for å gjenåpne, så ville USA lagt på 30 000 døde etter to år.
USA er nå på langt over 130 000 døde etter fire måneder.

Tallene var på vei nedover og landet var under gjennåpning. Så fant venstreekstreme ut at nå tar vi ett opprør dere.. Og nå øker de igjen

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...