Gå til innhold

Blizzard avlyser presentasjonen av World of Warcraft: Shadowlands


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
ism_InnleggNO skrev (17 minutter siden):

Nærhet til hendelsene er, som alltid, relevant og stort nærmere enn dette kommer du ikke. Jada, CDPR holder til i polen, men spillindustrien er ikke så stor og "mine venner" er direkte nok til at man oppfatter og reagerer på hendelser på en annen måte enn noe som skjer en helt annen plass.

Dette er hendelser som har en umiddelbar og direkte innvirkning på både ansatte og ledelse. Selvsagt reagerer de på det og like selvsagt ville de gjort akkurat det samme om det tilfeldigvis ikke var god PR.

Du liker å tro at de ville det, men det kan jeg love deg at de ikke ville. Det finnes haugevis med eksempler på det.

Senest Covid-19. Alle de spillselskapene som ga ut gratis ting til spillerne sine. All den PR de fikk ut av noe som ikke kostet de en krone.
Det holdt folk inne og de fikk noe å gjøre i isolasjonens tid, men viktigst av alt, PR.

Dette er store private selskap vi snakker om her, ikke velledighetsselskap. Alle beslutninger de tar bunner i penger. Kan de gjøre noe fint i samme slengen, så er de ikke fremmed for det så lenge det fører til mer penger i fremtiden. Det er dessverre slik den kapitalistiske verden fungerer.

Lenke til kommentar
ism_InnleggNO skrev (6 minutter siden):

Da er vi tilbake til nærheten til problemene. Det spiller en rolle.

Nå er det forsåvidt ikke mitt poeng å forsvare Blizzard spesifikt, det var snarere en kritikk av priviligerte, sytete "gamere" som i hver eneste melding utsettelse er forferdet. "Buhu, jeg får ikke se dette pga PR".

Du ser vel forskjellen på at de syter og det faktum at de gjennomskuer et smart PR trekk?  

Lenke til kommentar

Uansett grunn, så har de lykkes noe inn i granskauen. Positivt eller negativt, folk snakker om dem. Bare se kommentarfeltet her.

I tillegg så gjør de igrunnen det motsatte av de det påstår er grunnen.

"Avlyser for at viktigere stemmer skal bli hørt", men hvor mye omtale og spalteplass rundt om har de ikke fått av denne kunngjøringen?

Hadde de derimot avlyst eller utsatt i stillhet, da hadde de virkelig gitt plass til andre stemmer da. I et markedsføringsperspektiv er dette et genialt trekk.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Egentlig litt gøy. I denne artikkelen er det en youtube-link, bilder, info om utvidelsen etc. og også andre som har gjort det samme.

Det betyr at når andre selskaper gjør det samme, vil Actiblizz bli inkludert i senere artikler slik som CDPR, Epic og Actiblizz(igjen) blir i denne. Det genererer klikk og annonseinntekter for nettsidene og interesse/godvilje for bedriftene. Jevnt over en vinn-vinn for alle involverte.

Lenke til kommentar
GnilreG skrev (3 timer siden):

Voldsom diskusjon når Blizzard gjør dette i forhold til alle andre sakene :)

Blizzard er spesiell fordi selskapet har ingen historie med å støtte undertrykte minoriteter. I fjor ofret de Hong Kong på det kinesiske pengealter. Nå er de plutselig blm når det er PR å hente.

Endret av Donkey Kong
  • Liker 1
Lenke til kommentar
entername skrev (6 timer siden):

Viktig og gi rom for stemmene so sant dei ikkje er kritiske til kina. Då bør stemmene helst halde kjeft.

Viktig at det er firmaet som bestemmer seg for å støtte en sak, istedenfor at en person skal bruke kanalen deres til sitt eget politiske budskap uten å ha tillatelse til dette*

Lenke til kommentar

Til alle dere som ikke skjønner dette.

Hvis dere bare leser avisene, så forstår jeg at dere ikke skjønner dette, eller bare avskriver det. Men hvis dere hadde fulgt med på hva som FAKTISK skjer på gata, over hele USA (for vi må ikke glemme at dette er amerikanske selskaper, og at det største markedet er USA og Kina), så hadde dere skjønt hvorfor ting stanser.

Folk sitter ikke hjemme for å se på pressekonferanser for spill, folk er ute på gatene og sloss for en ny hverdag etter årevis med håpløst vanstyre.

NRK, VG og Dagbladet har hatt elendig dekning av hele greia.

Sjekk Twitter, sjekk all gas no brakes, sjekk instagram. Søk på byer i USA. Det er der det skjer.

Edit: Når det er sagt, så gir jeg også beng i Blizzard og spillene deres. Og jeg bryr meg heller ikke om at selskapene skal vise at de er PK. De er bare ute etter å mele sin egen kake, hele gjengen. Kommersiell co-opting av politikk er latterlig, uansett om det går til høyre eller venstre.

Endret av Sauermugg
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...