Gå til innhold

Google Nest Wifi - Koble T-WE på routeren


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Får du T-We via IPTV eller via koaks?

Når du her ellers sier dårlig ytelse - er det da på enheter som er et stykke unna, slik at utfordringen er rekkevidde? I utgangspunktet ville jeg vel sagt at om det er en liten leilighet e.l., og at rekkevidde i utgangspunktet ikke er problemet, skulle Telenor-ruteren (4x4 MU-MIMO 802.11ac) i utgangspunktet gi bedre wifi-ytelse enn Google Nest Wifi (som vel er 2x2 MU-MIMO 802.11ac). 

Google WiFi/Google Nest Wifi er typisk ikke noe man velger om ytelse er høyt prioritert. Personlig nylig "kastet ut" Google WiFi til fordel for TP-Link Deco x60, som riktignok blir noe dyrere. Men hadde vel omså valgt et annet rimeligere TP-Link-sett. I hvert fall for meg er det helt sentralt at bridge-mode er støttet, noe (på en måte litt merkelig) Google-produktene ikke støtter.

 

Endret av NULL
Lenke til kommentar
henrikr skrev (23 timer siden):

Har T-WE med den snøhetta ruteren til Telenor, får dårlig hastighet så tenkte å bytte til Nest Wifi

Hei

Hvis du får tregt nett med wifi pleier en av disse å være årsaken:

1: Du er for langt unna ruteren. Enten flytt ruteren nærmere der du bruket wifi, eller skaff noen forsterkere du kan spre utover i boligen. Du kan logge inn på ruteren for å se hvor god tilkobling din pc/mobil har mot ruteren. Tror du ser det på lista over LAN klienter. 

2: PC/mobil du opplever tregt nett med har koblet seg til ruteren med en eldre teknologi. Det kan du sjekke samme plassen du sjekket signalkvaliteten i punkt 1 over. Har din pc/mobil koblet seg opp på noe annet enn 802.11ac(wifi 5) på 5GHz, så er det stor sjanse for at det er din PC/mobil som er årsaken til tregt nett, ikke ruteren.

3. All kapasitet på trådløs er delt med andre i nabolaget. Bruker naboene mye av nettet, blir det mindre kapasitet igjen til deg. Det er litt vanskeligere å sjekke, men hvis du får opp veldig mange nettverk når du sjekker wifi på pc/mobil så er dette en vanlig årsak. Isåfall er det begrenset hva du kan gjøre, og bytte ruter hjelper trolig lite/ingenting. Kan være verdt et forsøk å endre hvilken kanal som skal brukes til wifi. Det gjør du i tilfelle i wifi innstillingene til ruteren. 

Hvor tregt nett er det snakk om?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...