Gå til innhold

Norsk missilforsvar kan koste 20 milliarder


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Langtrekkende luftvern er stort sett en enormt dyr svindel. Bare se på når Saudi Arabia kjøpte luftvern for flere hundre milliarder kroner, og fortsatt ikke effektivt greier beskytte sin egen hovedstad mot sporadiske SCUD raketter fra 80 tallet.

Det er mye bedre å bruke penger på å hindre en eventuell fiende i å skyte rakettene i første omgang, og å spre og sikre dine egne fly over flere flybaser.

Om Russland angriper Ørland med kryssermissiler i, la oss være ærlig, det eneste mulige scenarioet hvor dette kan brukes, så sender de ikke en kryssermissil. De sender en skipslast. For å skyte ned si 50 kryssermissiler, må du antagelig skyte 200 raketter i retur for å ha noenlunde statistisk sannsynlighet for å skyte ned mesteparten, og selv da er du langt fra sikret i å treffe nok. Hvor mange raketter hadde de planlagt å anskaffe nå igjen, og hva hadde dette kostet?

 

Nei, som med alt annet er angrep det beste forsvar. Kjøp heller fler langtrekkende antiskipsmissiler som kan nå mål ut til 500-1000km. En fiende bryr seg ikke om du kan forsvare deg mot 10 kryssermissiler, når de kan sende 100. De bryr seg om å miste skipene sine i retur derimot.

Endret av likferd
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Er vel best å tenke helhetlig, vi er med i NATO, så det beste er vel å tenke hvordan vi best mulig kan bidra i det store bildet. Vi må vente på hjelp. Blir det verdenskrig, vil missilforsvar hjelpe oss i nevneverdig grad hvis fienden tar over landet vårt før vi rekker å mobilisere hjelp fra NATO-land? Da har fienden tatt over missilforsvaret før vi har rukket å mobilisere. 20 milliarder bortkastet og havner i fiendens favør.

Siden vi ikke får et helthetlig bilded av hvordan verdens militære kapasitetssituasjon foreligger, så er det umulig for oss på gølvet å komme til noen konklusjon rundt det her.

Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...