Gå til innhold

B-52H sammen med sju norske jagerfly: – Dette er nøkkelen til å styrke sikkerheten i nord


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Sitat

B52 er det de samme bombeflyene som USA brukte til massemord i Vietnam? Skal de liksom forsvare Norge? Er det Russland de skal bombe?

1) Ja, om enn i en annen variant.

2) Ja, om nødvendig, men da er det ikke på liksom. De har sin åpenbare bruksverdi, ellers hadde de ikke fremdeles vært i tjeneste.

3) Tja...avhenger vel av hvem NATO er i konflikt med, men det burde ikke komme som en overraskelse på noen at Russland er den åpenbare kandidaten til en slik situasjon i Nordishavet selv om Kina(!) seiler opp som en potensiell kandidat med sine uttrykte ambisjoner i den retning, bl.a. bruk av nordøst-passasjen.

Endret av 3L5Y3RE8
la inn sitat
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Kommentar til: - disse flygingene synliggjør vår evne til å forsvare, avskrekke og stabilisere sammen i et stadig mer komplekst miljø. Integrasjon av våre bombefly over hele Europa og Arktis er nøkkelen til å styrke den regionale sikkerhetssituasjonen, uttaler generalen.

- Ville ikke moderne radar og moderne luftvernmissil være mer enn nok avskrekking og stabilisering av nordområda, uten jagerfly med piloter i ?

Lenke til kommentar
aasATuio skrev (36 minutter siden):

- Ville ikke moderne radar og moderne luftvernmissil være mer enn nok avskrekking og stabilisering av nordområda, uten jagerfly med piloter i ?

Ideelt sett ville det ha vært sånn forutsatt at motparten også har samme tilnærming. Det er et lite sannsynlig scenario.

Midlene du beskriver har ingen offensive kapabiliteter, og da er man begrenset til kun reaktive handlinger. Det er kanskje greit som en første respons (altså at man ikke er aggressoren konflikten), men det vil ikke fungere veldig bra om konflikten først har oppstått. I en etablert konfliktsituasjon er det viktig å kunne foreta både proaktive og reaktive handlinger for på den måten å kunne påvirke forløpet av konflikten. Alternativet med kun reaktive virkemidler er i beste fall å utsette erkjennelsen av å ha tapt.


Du kan jo forsøke å spille sjakk og se om du klarer å vinne et parti med å bare foreta defensive trekk :)

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Den som har avskrekkende midler og etteretning til å iverksette "first strike" har som regel overtaket i en krig. Det går igjen i nesten alle kriger. Den som trykker av på avtrekkeren først får som regel overtaket. Bare det å vise muskler i form av øvelser kan være avskrekkende nok til at motparten ikke gjør det første skrittet. Men det er jo bare en teori, det finnes jo fortsatt atomvåpen i mangfold som kan utslette jorda flere ganger. Men igjen så skaper jo det en kald krig og opprustning av forsvar som man ser i russland, USA, Kina osv. Bortkasta penger men sånn er mennesket av natur. Skal forsvare sitt folk og fe, og det er jo forståelig. Ingen som vil være et stakkars lam i en flokk med ulver.

Lenke til kommentar
7 hours ago, leifeinar said:

Dette er vel nøkkelen til å lage ufred? Russerne er ikke våre fiender selv om de rivaliserer med USA. Det er vel heller ikke så nødvendig for USA å øve på bombing.

Bombefly må øve på bombing.  Det er liksom det dei skal brukast til i tilfelle krig.

 

Som medlem av Partnarskap for fred sidan 1994 har Russland òg tilbod om å delta på øvingar saman med NATO, dersom dei ynskjer det.  Akkurat som Sverige og Ukraina.  Etter at Putin tok over har Russland delteke mindre og mindre i fellesaktivitetar, samstundes som han har hausa opp NATO som den store ytre fienden for å styrke sin eigen posisjon nasjonalt.  Då er det vanskeleg å få til eit tettare samarbeid.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Etter kalddkrigen har russerne fått usa og nato helt opp på dørmatta og ringeklokka, og vi bare fortsetter å terge dem, og det tror jeg er farlig. Russerne kommer aldri til å angripe oss, og det her handler ikke om annet enn å holde usa sin militærkvern gående, om ikke den kverna virker går de under økonomisk. Merkelig at alle klikkhorene er så hjertens enige i at et barslagsmål med nabon er bedre enn litt fred i nabolaget.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Sitat

Då er det vanskeleg å få til eit tettare samarbeid.

Eneste som er tett her er vel usa sine militerbaser som omringer Russland, dette finner du lett på google. samt det er lite Russiske baser som ligger i Mexico og Canada,

 

Sitat

Bombefly må øve på bombing.

Usa har bombet  i mange år de trenger ikke øve på dette.

 

Norge trenger ikke være en del av dette.

Endret av leifeinar
  • Liker 1
Lenke til kommentar
leifeinar skrev (14 timer siden):

Russerne er ikke våre fiender selv om de rivaliserer med USA

Om stormaktsspillet skulle tilspisse seg, vil russerne ikke ha noen kvaler med å offre lille Norge for å forsvare sine atomubåter og baser i nordområdene. Det kalles "Bastionforsvaret" og er høyst levende, noe russernes pågående øvelser rett utenfor norskekysten stadig minner oss om.

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...