Jump to content
akelbo

Infinity Ward trapper opp kampen mot rasisme i Call of Duty

Recommended Posts

Annonse

Det er bra selskapene begynner å våkne opp og ta ansvar for tjenestene de driver. De har litt av en oppgave foran seg, men jobben må gjøres og den kan bare gjøres av selskapene selv.

 • Like 8

Share this post


Link to post

Det er faktisk helt sjukt at jeg må til gamer.no for å se en journalist som skriver det rett ut. George Floyd ble drept av politiet. Han "døde ikke under pågripesle" som alle andre skriver.

Kudos Andreas!

bubba477 skrev (23 timer siden):

Javel. Hva med en blokker funksjon? Blokk dem så er marerittet over.

Ja, for da slipper bare du å treffe på rasshølet som det er minimal sjanse for å treffe igjen med tanke på antal spillere.

Hvis en ikke klarer å spille et spill uten å være et diskriminerenede troll fra historiebøkene, så kan man legge kabal, gå seg en tur eller i beste fall lese et eller annet som gir en et fnugg av selvbevissthet.

 • Like 7

Share this post


Link to post

Er ikke sikker på hva jeg mener om dette. Altså, når det gjelder åpenbare rasistiske navn så føler jeg det er greit, men så har man mange gråsoner, slik som mitt nick. Jeg har i flere spill måtte endre det pga at det blir tagget som rasistisk, men internet virker å være veldig delt når det gjelder ordet "gringo". Når man i tillegg kan påstå at nicket mitt egentlig er "grin gorilla", altså "glisegorilla", så har man det gående. Dette ser man mange eksempler på for eksempel i Playstation sitt PM-system, der ord som "shore" blir sensurert fordi det inneholder ordet "hore". Men om man staver "h 0 r e", så går det gjennom, til tross for at det faktisk var ment å være støtende. Slippery slope sier jeg bare.

 • Like 2

Share this post


Link to post

Håper flere selskaper følger etter. Er mye rasisme ute å går, og lite handling. Nå blir det vel en liten boost, men så glemmes det igjen etter noen uker (tror jeg), dessverre.

 • Like 1

Share this post


Link to post

Det er større sjanse i USA for ubevæpnede hvite å bli drept av politiet, enn ubevæpnede svarte. Det er også større sjanse for svarte å bli drept av en svart politimann, enn en hvit politimann. Som vanlig er mainstream media gjennomsyret av desinformasjon. I 2019 ble 10 ubevæpnede svarte drept, og 19 hvite drept. Legger man til antall konfrontasjoner med politiet, så får man konklusjonen nevnt overfor.

 

George Floyd var også en narkoman og herdet kriminell, som bl.a. brøt seg inn i et hus og truet en gravid kvinne med pistol mot magen (imens hans "kamerater" robbet huset). Dette er mannen som blir hyllet av media og demonstrantene.

 

Ja, han skulle ikke ha blitt drept. Men resten i media er mye nonsens, og handler vel mer om et indirekte angrep på Donald Trump. Pussig hvordan CNN, NYT, WP og co plutselig ikke lengre brydde seg om korona-faren, så fort demonstrasjonene og plyndringene startet. Nå hadde man nemlig et annet narrativ, for å angripe Trump-administrasjonen og hans vellykkede økonomiske politikk. Våkn opp, folkens...

Kilder:

https://www.nettavisen.no/nyheter/fakta-star-i-veien-for-slagordene/3423977712.html?fbclid=IwAR0l8e3jRwtf7OwPMtyCkHVbBKAocBYibZVZVN3btr9q6XPfFUFcpKjXto0

https://www.nationalreview.com/2019/07/white-cops-dont-commit-more-shootings/

Edited by Geir T
 • Like 1
 • Innsiktsfullt 1

Share this post


Link to post
Geir T skrev (9 minutter siden):

Bare så det er sagt, så er det større sjans for ubevæpnede hvite å bli drept av politiet, enn ubevæpnede svarte. Som vanlig er narrativet i media en masse løgn og desinformasjon.

I 2019 ble 10 ubevæpnede svarte drept, og 19 hvite drept. Leggre man til antall konfrontasjoner med politiet, så får man konklusjonen nevnt overfor. Det er også større sjans for svarte å bli drept av en svart politimann, enn en hvit politimann.

George Floyd var også en narkoman og herdet kriminell, som blant annet brøt seg inn i et hus, og truet en gravid kvinne med pistol mot hennes mage (imens hans "kamerater" robbet huset). Dette er mannen som blir hyllet av media og demonstrantene.

Ja, han skulle ikke ha blitt drept. Men resten i media er stort sett nonsens, og handler vel mer om et indirekte angrep på Donald Trump. Pussig hvordan CNN, MSNBC, NYT, WP og co plutselig ikke lengre brydde seg om korona-faren, så fort disse demonastrasjonene og plyndringene startet. Nå hadde man nemlig et annet narrativ, som de kunne bruke for å angripe Trump-administrasjonen. Våkn opp, folkens...

Kilde:

https://www.nettavisen.no/nyheter/fakta-star-i-veien-for-slagordene/3423977712.html?fbclid=IwAR0l8e3jRwtf7OwPMtyCkHVbBKAocBYibZVZVN3btr9q6XPfFUFcpKjXto0

Nettavisen ja. Omtrent like pålitelig kilde som resett. Kildekritisk som en ungdomskole elev

 • Like 5

Share this post


Link to post
CetOr skrev (17 minutter siden):

Nettavisen ja. Omtrent like pålitelig kilde som resett. Kildekritisk som en ungdomskole elev

Nettavisen-artikkelen er skrevet av en norsk-iraner. Originalkilden er Washington Post, men artikkelen deres er bak en betalingsmur. Bedre lykke til neste gang.

https://www.washingtonpost.com/gdpr-consent/?next_url=https%3a%2f%2fwww.washingtonpost.com%2fgraphics%2f2019%2fnational%2fpolice-shootings-2019%2f

PS: Flertallet av journalistene hos Nettavisen.no tilhører venstresiden:

https://www.nettavisen.no/okonomi/valg-2019-slik-stemmer-journalistene-i-nettavisen/3423837796.html

Edited by Geir T

Share this post


Link to post

Og norsk-iraneren feiltolker Washington Post statistikken -- som også mangler det absolutt mest relevante for statistikken:
Hvor mange av de som blir drept av politiet var anklaget eller etterforsket eller mistenkt for et lovbrudd, og faktisk skyldig.?

 • Like 5

Share this post


Link to post
Red Frostraven skrev (På 6.6.2020 den 15.08):

Og norsk-iraneren feiltolker Washington Post statistikken -- som også mangler det absolutt mest relevante for statistikken:
Hvor mange av de som blir drept av politiet var anklaget eller etterforsket eller mistenkt for et lovbrudd, og faktisk skyldig.?

Du har åpenbart ikke forstått hva du har lest. Her snakker man om antall konfrontasjoner med politiet, politiet må jo gå dit kriminaliteten finner sted (svarte er 13% av befolkningen, men utfører halvparten av den totale kriminaliteten i USA). Faktaene overfor er bredt rapportert i konservative nyhetsmedier, inkludert FOX News (se link), men ignoreres av en ideologisk-drevet demokrat/venstrepresse i disse tider. 

Tucker Carlson går her igjennom *alle* 10 drapene av ubevæpnede svarte utført av politi i 2019 (fra 9:30), så kan jo du fortelle oss hvor rasismen er? youtube.com/watch?v=1qwif8PF1EI&t=624s

Legg merke til at FOX News refererer til fakta og de bakomforliggende hendelsene, og ikke kun pisker opp ukritisk massehysteri basert på generelle antakelser og opplevelser (jevnfør CNN og co).

 

PS: Hvor er fordømmelsen av all den blinde volden under opptøyene i USA den siste uken, hvor svarte mobber går etter uskylde hvite i gatene og hvite butikkeiere? NRK og CNN nekter å visse disse hendelsene, grunnet "politisk korrekthet". Er dette balansert og nøytral journalistikk?

 

Edited by Geir T
 • Like 2

Share this post


Link to post

Tucker Carlson er en uærlig fjomp, og Fox News er en elendig kilde til nyheter, da de pusher en agenda hardere enn de pusher fakta.
https://mediabiasfactcheck.com/fox-news/

Og Tucker Carlson er ikke engang nyheter, så han kan være enda mer uærlig enn Fox News allerede uærlige nyhetssegmenter, uten at det går ut over Fox News sin rating.

...

Her er en ganske omfattende liste over faktiske undersøkelser som totalt knuser den politiske høyresiden og deres medier sine falske narrativer:

https://www.washingtonpost.com/news/opinions/wp/2018/09/18/theres-overwhelming-evidence-that-the-criminal-justice-system-is-racist-heres-the-proof/

Nøkkelpunkter:
Politiet stopper fargede sjåfører dobbelt til fire ganger så ofte som hvite, selv om hvite er betydelig mye mer sannsynlig å funnet å ha ulovlige våpen eller gjenstander eller narkotika.

Politiet i New York stopper fargede betydelig mye oftere enn hvite -- og blant de de stopper har 97% av fargede ikke gjort noe galt.
Likevel får 54% av de som blir stoppet lommene sine sjekket, 24% blir utsatt for bruk av makt, 6% blir arrestert.
90% av de som stoppes er ikke-hvite.
Hvite er MER sannsynlig å bære ulovlige våpen og/eller narkotika.
https://archive.thinkprogress.org/white-people-stopped-by-new-york-police-are-more-likely-to-have-guns-or-drugs-than-minorities-9bf579a2b9b3/

Fargede er 8 til 12 ganger mer sannsynlig å bli arrestert for besittelse av marihuana.
Flere hvite røyker marihuana enn fargede -- og politiet får flere tips og klager på hvite som røyker marihuana enn på fargede, av naboer og tipsere.
Fargede er også falskt anklaget og dømt for besittelse eller bruk av narkotika 12 ganger oftere enn hvite.

Politiet behandler i snitt fargede med mindre respekt enn hvite.
...

Totalt sett skaper politiet altså unødvendige konfrontasjoner mange mange ganger oftere med fargede enn med hvite -- og utøver vold og unødvendig makt mange ganger oftere mot fargede enn mot hvite.
De går etter fargede sjåfører selv om undersøkelser viser at de har lavere odds for å ta kriminelle.
De arresterer også fargede mange ganger oftere for besittelse eller bruk av narkotika, mens de lar hvite gå eller ignorerer dem for samme forbrytelser ti ganger oftere enn fargede.

Husk også at de fargede som ble påstått å bære våpen ikke nødvendigvis bar våpen.
Politiet kan mene å ha sett et våpen.

Når noen blir drept av politiet, så er det generelt bare politiet sin versjon av saken som kommer frem.

---

Du cherrypicker Fox News i et underholdningssegment, altså meningsprogrammeringssegment, som ikke helt tilfeldig velger seg ut ett år hvor de føler at de har en god sak -- og hører på deres misrepresentasjon og de involverte politibetjentene sine uttalelser og kjøper det som bevis for at det ikke finnes bias i politiet.

Jeg poster lenken igjen til Washington Post artikkelen som inneholder dusinvis av datapunkter som knuser ideen om at politiet ikke har et rasebias.

Åpne i inkognitofane om du ikke abonnerer:
https://www.washingtonpost.com/news/opinions/wp/2018/09/18/theres-overwhelming-evidence-that-the-criminal-justice-system-is-racist-heres-the-proof/#section1

 • Like 3
 • Innsiktsfullt 1

Share this post


Link to post
18 minutes ago, Kennet Gjersdal said:

Helt øverst i artikkelen din så står det at det er et meningsinnlegg. Forfatteren er veldig selektiv av sine kilder og han tar selvsagt ikke hensyn til personenes kriminelle historie som forklarer mye av poengene hans.

Litt mer kvalitetssikret dette kanskje?

https://www.ncjrs.gov/App/Publications/abstract.aspx?ID=174599

Å vise til en artikkel fra 1994 kan ikke kalles kvalitetssikring…

 • Like 1

Share this post


Link to post

Men å vise til et leserinnlegg er?

Jeg tenkte mer på at kilden er mer troverdig og kvalitetssikret enn et leserinnlegg i en aktivist avis.

Det skjønner du, ikke sant?

NCJRS, an Office of Justice Programs resource, offers juvenile and criminal justice information to support research, policy, and program development worldwide.

 

Share this post


Link to post

Haha, tror du USA er mer rasistisk nå enn i 1994? Hvilke relevans har det at artikkelen er fra 1994? Allerede i 1994 var ikke rettsystemet i usa rasistisk.

Men hva tenker du om at personenes kriminelle historie spiller en rolle hvilke straff man får, og hva som skjer når du møter rettssystemet og politiet?`

Tror du kanskje det er større sjanse for å bli stoppet om du har rulleblad eller bli ransaket når du først blir stoppet? Eller havne i fengsel for marihuana? osvosv..

 

Share this post


Link to post

Et sted må man starte. Kan se ut som en umulig oppgave, men kudos for at ting endelig blir tatt seriøst. :) 

Edited by Nettels
 • Like 1

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...