Gå til innhold

Investere 3 millioner kroner


Anbefalte innlegg

Hei! Jeg har nylig arvet ca. 6 millioner kroner. Kjæresten og jeg har akkurat kjøpt bolig sammen, men jeg har fortsatt 3 millioner igjen på bankkonto.

Hva ville dere investert de resterende 3 millionene i? Jeg har tenkt på å:

1) kjøpe en ekstra leilighet for å leie ut (vi bor i en større by og ville kjøpt en i samme by)
2) kjøpe meg gradvis inn i aksjefond og obligasjonsfond.
3) la pengene stå i banken.

Foreløpig vurderer jeg 1) å kjøpe en ekstra leilighet om ca 1 år for å leie ut. Problemet da er at jeg putter begge eggene i samme kurv. Samtidig er jeg ikke så sikker på om verdipapirmarkedet er noen god ide å investere såpass mye i. Problemet med å ha pengene i banken er at formuesskatt og inflasjon gradvis kommer til å spise opp pengene.

Håper på seriøse svar.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ikke økonomiekspert her, vanlig lønnsmottaker. Å bare ha pengene i banken er vel bortimot bortkastet, men fast eiendom har jo vist seg å være en ganske trygg investering over tid. 

Hva med å bruke noe av de 3 mill som egenkapital og låne mer til å f.eks kjøpe en leiegård, stor leilighet, eller hus som kan deles opp, eller kjøpe deg inn i f.eks et kontorbygg eller en bedrift eller annet?

Det tror jeg at jeg ville jeg gjort hvis jeg hadde 3 mill og nedbetalt bolig.

Lenke til kommentar

Jeg ville blitt en aktiv investor. Investert i unge håpefulle, håndverkere, frisører, hjemmesykepleiere, hva enn som trenger oppstartskapital. Og dermed blitt en økonom, hjulpet dem med finansene. Finansrådgivning, kontakt/nettverksbygning, hjulpet med å holde dem på rett kjøl. Satt meg inn i hva hver enkelt bransje krever, se hele løpet, bli en mentor.

Endret av Taurean
Lenke til kommentar

Ser mange svarer hva de ville gjort uten videre analyser eller særlige begrunnelser utover vage spekulasjoner om hva fremtiden bringer. Å anta at enhver prisnedgang er midlertidig ("buy the dip") har ikke vist seg å være en god investeringsstrategi. Dette er ganske enkelt å kraftig undervurdere markedet og profesjonelle markedsaktørers syn på fremtidig inntjening i selskaper.

 

 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...