Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Berge eide aksjer i et selskap som slås konkurs?


Gjest a2cb4...0ff

Anbefalte innlegg

Gjest a2cb4...0ff

For å gjøre en lang historie kort, driver jeg to bedrifter, der bedrift A eier bedrift B. I bedrift A leverer vi tjenester og har ansatte, så det løper høye driftskostnader. I fjor ble vi utsatt for økonomisk kriminalitet når to av våre ansatte startet bedrift på siden og drev butikk i butikken uten at vi visste om det i flere måneder. I tillegg saboterte de jobber for mange hundre tusen kroner, som vi fremdeles får reklamasjoner på den dag i dag. Vi har klart oss greit til tross for å ha vært langt nede i hele fjor, men når coronakrisen slo inn, har salget blitt redusert med over 90%. Fjorårets reklamasjonssaker + driftskostnadene våre tar oss dermed igjen, og det kan se ut til at vi må slå selskap A konkurs på sikt. 

Problemet her er at selskap A eier 50% av selskap B, og i selskap B har vi flere ansatte og jeg er selv daglig leder i det selskapet, så jeg ønsker nødig å miste disse aksjene i et konkursbo. Vi har sett på en del muligheter med vår revisor, men jeg tenkte kanskje noen smartinger her inne hadde noen gode råd som potensielt kan være bedre. Mulighetene vi har sett på har ikke vært optimale, for å si det mildt, og bærer en del risiko for at aksjene går tapt eller at bostyrer ugyldiggjør aksjeoverføringen etter bedrift A slås konkurs.

Setter pris på alle tilbakemeldinger. 

Anonymous poster hash: a2cb4...0ff

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du må i praksis kjøpe aksjene i selskap B fra selskap A, eller fra selskap As konkursbo. Så lenge du betaler riktig pris for aksjene, og melder transaksjonen til styret i selskap B, så kan ikke konkursboet i selskap A gjøre noe. (det du for all del må unngå er å betale for aksjene før styret har mottatt melding om overdragelsen) 

Problemet er at det er vanskelig å vite hva som er "riktig pris" for aksjene. Du risikerer å betale overpris, eller at bostyrer omstøter transaksjonen fordi du har betalt underpris. Det kan du i praksis unngå ved at du rett og slett lar boet overta, og så kontakter du bostyrer og tilbyr å kjøpe aksjene i selskap B fra boet. Da må dere naturligvis bli enige om en pris, men bostyrer selger vanligvis billig om det bare finnes én kjøper. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...