Gå til innhold

Sony utsetter PlayStation 5-sendingen


Anbefalte innlegg

Raul07 skrev (31 minutter siden):

Og med bruke tenker jeg god nok lyd til at de hører deg bra og ikke forstyrrelser fra TV lyd.

Trenger vel bare være en shotgun mic, da de ikke tar opp lyd fra sidene eller bakfra.

Kontrolleren skal jo holdes slik at mikrofonen vil peke mot brukeren.

 

Nimrad skrev (8 minutter siden):

Men det føles veldig som en gimmick som de bare gjør uten at det gir noe ekstra i spillet. 

Tja.

Kan man regne ekstra knapper som en gimmick?

Platen har jo de fordelene at den fortsatt er brukbar som 4-6 ekstra knapper, og den kan gjøre enkelte kontroller i spill enklere.

Kan forstå at høyttaleren kan regnes som en gimmick, men da må vel nesten vibrasjon i kontrolleren regnes som en gimmick også.

Om noe fungerer, og gir bedre innlevelse i spill, så kan jeg ikke regne det som en gimmick, spesielt ikke om det fungerer som et godt alternativ til noe annet man må ha.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Kjøleskap skrev (17 minutter siden):

Vi kan ikke presentere en spillkonsoll fordi det er noe opptøyer borti USA? Kunne skjønt det om det var rett etter 9/11 eller noe, men dette blir for dumt.

De fleste store firma stopper opp en dag nå.

En dag, ikke flere.

Og denne dagen var tilfeldigvis dagen Sony hadde tenkt å vise frem noe.

 

Om Sony hadde valgt å vise frem Playstation så hadde det nok godt akkurat slik de hadde tenkt, men nå får de i tillegg sjansen til å gjøre noe som gir dem god pr uten at det koster dem noe.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Iki skrev (8 timer siden):

Tja.

Kan man regne ekstra knapper som en gimmick?

Platen har jo de fordelene at den fortsatt er brukbar som 4-6 ekstra knapper, og den kan gjøre enkelte kontroller i spill enklere.

Kan forstå at høyttaleren kan regnes som en gimmick, men da må vel nesten vibrasjon i kontrolleren regnes som en gimmick også.

Om noe fungerer, og gir bedre innlevelse i spill, så kan jeg ikke regne det som en gimmick, spesielt ikke om det fungerer som et godt alternativ til noe annet man må ha.

Ja, jeg vil si man kan det. Poenget er at nesten kun Sony's egne spill bruker flaten til noe annet enn en knapp. Det tyder på at den egentlig ikke gir noe bedre innlevelse i spill. Kanskje det gir mening i noen helt få, nisje-spill, men å måtte sveipe for å bla i dagboka til Drake er bare mer tungvint enn å bruke piltaster. Vibrasjon er noe helt annet. Det ble oppstyr når de fjernet det i sixaxis, så det er helt åpenbart en viktig funksjon. Et annet godt tegn på det er at "alle" andre også har det. 

Lenke til kommentar
Kjøleskap skrev (8 timer siden):

Vi kan ikke presentere en spillkonsoll fordi det er noe opptøyer borti USA? Kunne skjønt det om det var rett etter 9/11 eller noe, men dette blir for dumt.

https://www.eurogamer.net/articles/2020-06-02-black-lives-matter

Eurogamer postet ingenting i går. Det vil kunne fremstå som usympatisk og umusikalsk for Sony å gå mot den strømmen. Da er det selvfølgelig mye mer logisk for dem å være på rett side av historien her. De taper ikke noe som helst på å utsette denne eventen.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Raul07 skrev (17 timer siden):

Utifra det jeg har sett og lest har vel Sony hatt tilnærmet null markedsføring rundt PS5, eneste som er bra for Sony at de knapt trenger å gjøre noe fordi konsollen selge like bra uansett. Den er svakere enn X series, den skal ikke ha like god bakover kompabilitet, den skal ikke ha smart delivery. Siste jeg leste at sony ikke ville la PS4 spill ødelegge for PS5 spill så virker som støtten der også ikke blir bra. Men likevel blir man hyllet som en pro konsumer. Sånn er det kanskje når man har vunnet denne generasjonen, da trenger man ikke gjøre mye forbedringer. Det er nå ingen hemmelighet at sony trenger å gjøre mye mindre for å bli hyllet enn resten. Synes nå Xbox er bedre på de fleste punkter utenom ekslusive spill. Eneste grunnen til å kjøpe en Sony konsoll er ekslusive spill. Den har ikke gamepass og den er svakere.

Sony har hatt lite markedsføring FORELØPIG! Fatter ikke at det er noe å henge seg opp i. Er du redd for at du ikke kommer til å få vite noe om konsollen før du lar være å kjøpe den?

Videre har du sannheter med modifikasjoner, direkte usannheter, og rett og slett uvitenhet i resten av innlegget ditt:

PS5 er på papiret LITT svakere, men den nyutviklede SSDen veier mer enn godt nok opp for det og kommer til å spille en større rolle for spillutviklingen. I tillegg er den uhyre lett å programmere for, så den kommer sannsynligvis til å bli hovedkonsollen under utvikling, mens Xbox får portede spill.

Smart Delivery (eller hva enn de kommer til å kalle det) kommer nok på PS5 også. Er bare ikke annonsert enda.

Samtlige PS4-spill vil være kompatibel med PS5, så skjønner ikke hva slags støtte du føler at mangler.

Sony har vunnet samtlige generasjoner, om man ikke medregner Nintendos Wii og håndholdte. Og om man medregner dem så har de i alle fall alltid vært foran Microsoft. Det hindret ikke PS4 å ligge flere hestehoder foran X1.

Sonys maskiner har gamepass. Det bare heter Playstation Now i stedet.

Eksklusive spill er ALLTID en større avgjørende faktor. Hvilke faktorer skulle vært større? Og om den største faktoren heller mot Sony, hvorfor da velge noe annet?
 

Raul07 skrev (15 timer siden):

Jeg er ganske nøytral og føler at Sony har vist ekstremt lite. Nå har ikke Microsoft vist all verden heller men synes Microsoft har mer spennende ting på gang enn sony. Som sagt med Gamepass, bakover kompabilitet og forbedring av fps i gamle spill, smart delivery. Man må hate et selskap ganske mye for å ikke si at alle disse tingene er bra.

Ingen som påstår at disse tingene ikke er bra. Men samtlige av disse tingene kommer på PS5 også, så jeg ser ikke poenget ditt med at Microsoft har mer spennende ting på gang. 
 

barezell skrev (11 timer siden):

Jeg sporer det litt tilbake til kontrollere :p 

Nå er selvsagt hvilken man liker best preferanse, men personlig digger jeg xbox kontrolleren og jeg liker at jeg kan bruke de mange jeg har på en evt ny konsoll (om jeg skulle kjøpe en xsx) Kontrollen sitter konge i henda og er generelt av god kvalitet og har det man trenger av knapper. If it aint broke why fix it? 

Når det gjelder nyvinninger på PS5 kontrolleren så tenker jeg at det er jo helt ok, men hvor mye av disse tingene blir brukt om 3-5 år. Hvor mange av de siste storspillene til ps4 bruker touchpaden i særlig stor grad? Det er typisk at disse nye fancy funksjonene blir brukt i en del spill til launch, sikkert fordi Sony krever det (LES: antagelse) men så sitter man til slutt igjen med en pimpa dualshock som sikkert koster 1200kr :p 

Uten tvil at preferanser spiller en stor rolle. Jeg foretrekker PS4-kontrolleren når jeg tenker på det, men de gangene jeg bruker XBox sin kontroller merker jeg ærlig talt ikke noen særlig forskjell.

Når det gjelder nyvinningene på kontrollerne så er du litt ute og sykler. For det første er det ikke alle nyvinninger som må benyttes til alle spill. Så lenge nyvinningene ikke opptar en stor del av produksjonskonstnaden eller tilstedeværelsen på kontrollen, så er det helt greit at en mindre prosentandel av spillene benytter disse.

Det som var nyvinningene på PS4-kontrolleren var touchpaden, som nesten alle spill bruker, bevegelsessensor (ikke samme som Sixaxis), som et fåtall spill utenom VR bruker, høyttaleren, som omtrent halvparten av spillene bruker, og share-knappen, som forskjellige personer bruker i forskjellig grad (jeg bruker den HELE tiden). Utover disse var det ergonomiske endringer, hvor jeg føler alle var til det bedre.

Dual Shock har kostet 600 kroner til hver eneste generasjon, uavhengig av mengde nyvinninger. Ikke umulig at DualSense blir dyrere, men tvilsomt at det blir mye i så fall, og tar man høyde for inflasjon så er det vel på tide.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Nimrad skrev (2 timer siden):

Poenget er at nesten kun Sony's egne spill bruker flaten til noe annet enn en knapp. Det tyder på at den egentlig ikke gir noe bedre innlevelse i spill.

Grunnen til dette er jo så lett som at Xbox ikke har denne funksjonen.

Lager du et spill for begge konsollene så kan du jo ikke lage det slik at det blir nødvendig å bruke flere knapper når Xbox ikke har de knappene...

Du kan lage et spill som kan bruke flere knapper, men da blir det opp til brukerne om de vil legge til de ekstra funksjonene.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Iki skrev (1 time siden):

Lager du et spill for begge konsollene så kan du jo ikke lage det slik at det blir nødvendig å bruke flere knapper når Xbox ikke har de knappene...

Nettopp poenget mitt. Det finnes ikke noe bruksområde i spill hvor det faktisk gir noe ekstra med touchpaden, de må finne på noe ekstra utenom. Og for de som har funnet på noe ekstra utenom har jeg ikke vært borti noe som gjør det bra. Har du? 

Det morsomme er jo at mange spill bare bruker det som én ekstra gigantisk knapp for å få opp kartet. ?

En gimmick i mine øyne, men samtidig en gimmick som ikke ødelegger for noe annet, så det gjør egentlig ikke noe at den er der. Koster vel nesten ingenting, men jeg liker bedre både haptic feedback, høyttaler, mini-jack og bedre batteri. Virker dog som at de har lagt ned mye i dualsense. Med unntak av fargevalget synes jeg det virker som de har fått til alt med den.

Endret av Nimrad
Lenke til kommentar

Tenk å sammenligne Game pass og Playstation now, da vet man at man ikke er nøytral. De to tjenestene er så langt unna hverandre som man kommer.  Er vel en grunn til at gamepass har over ti ganger flere abonnenter. Husker når PS4 hadde release, folk snakket knapt om annet at den var kraftigere enn Xbox one. Når det er snudd så er den bare litt svakere. 

Endret av Raul07
  • Liker 2
Lenke til kommentar
1 hour ago, Raul07 said:

Tenk å sammenligne Game pass og Playstation now, da vet man at man ikke er nøytral. De to tjenestene er så langt unna hverandre som man kommer.  Er vel en grunn til at gamepass har over ti ganger flere abonnenter. Husker når PS4 hadde release, folk snakket knapt om annet at den var kraftigere enn Xbox one. Når det er snudd så er den bare litt svakere. 

Ja, PS Now er en streamingtjeneste som tillater at man laster ned spillene. Slik sett har jo Xcloud og Stadia mer til felles med PS Now.

Lenke til kommentar
On 6/2/2020 at 9:23 AM, Noiz said:

Toppen av idioti. 

Sony lever i ein fantasiboble der di har fått for seg at deres gaming even på noen måte kommer i veien for verdensnyhetene, fantastisk. 

Nei her er de vell heller Sony som har gått på ein smell i planlegginga, men har tatt så mange tap i de siste at di prøver å finne noe annet å pinne det på, isteden for å bare utsette det. Men det ser bare ekstremt respektløst ut å bruke enn sånn sak pga elendig planlegging. 

Desverre ser det ut som taktikken deres fungere når eg leser på nett. 

Det er vel kanskje heller det at verdensnyhetene ville ødelagt for publisiteten til Sony? 
Dårlig planlegging? Mener du Sony skal kunne spå fremtidige hendelser og planlegge deretter? ?

Lenke til kommentar
Raul07 skrev (4 timer siden):

Tenk å sammenligne Game pass og Playstation now, da vet man at man ikke er nøytral. De to tjenestene er så langt unna hverandre som man kommer.  Er vel en grunn til at gamepass har over ti ganger flere abonnenter. Husker når PS4 hadde release, folk snakket knapt om annet at den var kraftigere enn Xbox one. Når det er snudd så er den bare litt svakere. 

Kan du utdjupe ka forskjellene er mellom Gamepass og PS Now? For meg virker det som det er akkurat samme tjeneste, bare med litt forskjellig bibliotek...

Har du og gått i dybden på forskjellene mellom PS5 og SX? Bortsett fra å sjå på det som ein bil der "den eine har 600hp og den andre har 500hp"?

Lenke til kommentar
Pallehysa skrev (28 minutter siden):

Kan du utdjupe ka forskjellene er mellom Gamepass og PS Now?

Forskjellen er vel at med gamepass må du laste ned spillene, mens med ps now kan du i tillegg streame spill.

 

Ellers ser jeg ikke hvorfor noen skulle mene de er forskjellige.

 

Du betaler for å abonnere på en tjeneste hvor du får tilgang til et utvalg spill som du kan laste ned og spille.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Raul07 skrev (5 timer siden):

Husker når PS4 hadde release, folk snakket knapt om annet at den var kraftigere enn Xbox one. Når det er snudd så er den bare litt svakere. 

Folk snakket om mye annet enn det, blant annet Kinect- og DRM-fadesene. Ellers ved release var jo ikke bare PS4 kraftigere, den var også billigere. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
23 minutes ago, Mr.Sorter said:

 Forskjell på utvalg av spill på de to tjenestene er det ja. Må da være enig med at utvalget av spill er mye bedre på gamepass.

Tviler sterkt du får noen til å innrømme at gamepass har et bedre utvalg av spill. De er helt like bare at den ene har ti ganger flere brukere, ellers helt like :p

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...