Gå til innhold

Går USA i oppløsning?


Anbefalte innlegg

Storm_Eagle skrev (På 1.6.2020 den 23.56):

ingen måte. USA har både MYE bedre behandling, og MYE kortere ventetider.

Du sammenligner epler og romkapsler. I USA er det millioner som ikke engang har mulighet til å få helsehjelp fordi de ikke har råd. Folk utsetter det å oppsøke lege i det lengste fordi det er så jævla dyrt. Selvsagt er det kortere køer når det bare er de privilegerte som har råd til å oppsøke helsevesenet. En halv million i året går personlig konkurs i USA som følge av helseregninger.

Det man ser er at helsevesenet i et hvilket som helst annet moderne vestlig land har bedre resultater, ved at folk er friskere, lever lenger, lavere spedbarnsdødelighet, osv.

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
brbmay skrev (På 2.6.2020 den 12.49):

Hva skjer med at norske media som NRK fremdeles kaller det demonstrasjoner og unngår å vise noen som helst bilder av plyndring og brannstifting?

Det går stort sett rolig for seg. Det er veldig få hendelser sammenlignet med hvor mange som er ute i gatene. De som lager bråk, eskalerer og angriper er gjerne politiet.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Er så rart å se på amerikanske filmer.

 

Leger som holder pasienter hemmelige så de ikke skal betale 200k I regning fordi de er hjemløse.

Eller en annen slager, familiefar som er kriminell for å betale medisin til datteren sin, eller mor si som ligger med oksygen maske i en rotten leilighet fordi hun ikke har råd til sykehjem.

I Usa blir du kastet ut når du mister jobben, ikke noe Nav der bare litt suppe på frelsesarmeen og hva er det 500-1000kr ? i social security og eviction/utkastelse. Nåde de som ikke har en kompis eller foreldre de kan sove hos.

Endret av Gouldfan
Lenke til kommentar
scuderia skrev (På 2.6.2020 den 14.29):

Jaha? Ingen som forfalsker sedler i Norge.. Hmm.. Ikke så sikker på det.
https://www.nrk.no/tromsogfinnmark/kraftig-okning-av-falske-sedler-_-slik-avslorer-du-svindelen-1.13897099

Og ja, politiet i Norge rykker ikke ut på slikt men det er fordi politiet her ikke har kapasitet. Vi har både nød og dårlig helse her i landet vårt også. Slaveri har vi ikke men du får gjerne dokumentere at de har det i USA

klarer du egentlig å skrive noe som helst som er fakta?

Sitat, scuderia: "politiet i Norge rykker ikke ut på slikt"

Sitat, artikkelen: "Politiet har så langt pågrepet og siktet en mann, og avhørt ytterligere to mistenkte i saken. Mannen risikerer nå straff med bot eller fengsel inntil tre år."

?

  • Liker 1
Lenke til kommentar
ism_InnleggNO skrev (På 3.6.2020 den 1.25):

Om USA må bruke militærmakt for å kontrollere sitt territoriale område har de tapt som nasjon.

Vel, Kina må jo også gjøre det, som i Tibet og Xinjang, men så er det en viss forskjell på USA nå da som setter inn militærmakten over hele landet.

Lenke til kommentar

For å gå tilbake til topic, svaret er ja, delvis. 

To-partisystemet de har er for lite nyansert og bidrar mest til denne splittelsen. Trump er kun et produkt av en ellers kaldere verden som beveger seg i en retning av historisk gjentakelse. "Enten er du med oss ellers er du mot oss" mentalitet finner man på begge sider av politikken og det er ikke rom for andre meninger enn hva republikanerne eller demokratene har. Alt er svart og hvitt. 

Om Trump skulle tape valget med veldig små marginer tror jeg han kan lage mye drama og finne på å "ikke godta valget og går ikke av som president". Da er vi oppe i en massiv politisk krise og kan være på randen til en liten borgerkrig. Sjansene for at det skjer er nok ganske små, men jeg vil påstå at de absolutt er til stede. 

Men at de går i fullstendig oppløsning og blir DSA (divided states of america) tror jeg er temmelig umulig. 

Lenke til kommentar

Hei Morroman.

Jeg utvandret til USA for mange år siden, og sitter nok med litt mer innside-kunnskap enn andre. Her er min mening.

Det korte svaret er: Nei, jeg tror ikke USA vil gå i oppløsning. 

Derimot så er det en korrekt observasjon av gnisningene mellom samfunnsgrupper har nådd kokepunktet. Vi lider av en rekke problemer. Ekstrem fattigdom, hjemløshet, urettferdig beskatning, manglende helsehjelp osv...

Floyd Opptøyene må sees i en større sammenheng. Dette handler om langt mer enn bare inngrodd rasisme og politvold. Det er et opprør mot urettferdighet og elitisme.

Ingen land er riktignok perfekte, men det spesielle med USA er at ting har forverret seg betydelig kun de siste 10 årene. Særlig ett problem uroer meg: Konflikten mellom de hvite og minoriteter. Motsetningene og ekstremismen på begge sider ser ut til å øke, samtidig som det Amerikanske samfunnet polariseres.

Det hjelper heller ikke at den amerikanske pressen er så partisk. Folk holder seg i sin egen lille boble og søker ikke informasjon utenom.

Ingen mellomvei, ingen kompromisser. Enten er du for, eller så er du i mot.

Mye av dette skyldes såklart Trump. Han har splittet oss og satt folkegrupper mot hverandre. Det er både trist og leit at lederskapet feiler på en slik måte.

Endret av Eirik99
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
12 hours ago, Eirik99 said:

Ingen land er riktignok perfekte, men det spesielle med USA er at ting har forverret seg betydelig kun de siste 10 årene. Særlig ett problem uroer meg: Konflikten mellom de hvite og minoriteter. Motsetningene og ekstremismen på begge sider ser ut til å øke, samtidig som det Amerikanske samfunnet polariseres.

Hvite er snart også minoritet i USA, så det er kun minoriteter der.

Hovedproblemet i USA virker som er det lave nivået på samfunnsdebatten. Det er fordummende for folk og media selger da inn enda mere av det som mindre opplyste folk vil lese, altså å få bekreftet lettvinte slutninger. Politikerne henger seg på eller går i forveien med alle retoriske knep de kan finne på.

Også problem at de ikke skjønner noe av hvordan andre moderne land fungerer, eller at de er fullt på høyde eller foran USA i velstand for folk flest. USA er nå vel egentlig ikke i sosiale ordninger så veldig langt unna Europa, de har Medicaid for fattige og food stamps for mat.

De klarer bare ikke å bestemme seg og ønsker fortsatt være gunslingers som skyter fra hofta, og der alle skal fortsatt være pionerer på prærien og kun ta seg selv og ikke ha velferd som de blaute Europeerne eller Canadierne. I praksis så blir det ramaskrik om noen truer de sosiale ordningene de har.

Lenke til kommentar

jeg tror USA er tapt.

samme som Russland.

Folk (velgerne) begge steder har resignert mot systemet, det er derfor de stemmer på figurer som Putin og Trump. Og tilsynelatende ikke engang bryr seg at de er usle personligheter, og vil fortsette å stemme på dem ved neste valg.

Det finne med andre ord ingen kime til forandring på noe som helst område. De er låst, uansett hvem som styrer.

Lenke til kommentar

Trump er gæern og inkompetent men han har snublet seg til å gjøre et par bra og viktige saker.

Han har tatt et oppgjør med Kina som trenger å møte motstand nå så de ikke tar seg for mye til rette. Kina har ikke onde hensikter generelt men de har vært et velsmurt maskineri i tiårsvis nå som kan spise opp alle konkurrenter, til de ikke har marked å selge til lengre, til skade både for seg selv og andre.

I tillegg var det viktig for verdens-husfreden at USA abdiserte fra rollen og selvbildet som verdenspoliti og verdens ledestjerne, som de ikke ville klare å leve opp til uansett. Trump har helt klart lykkes med dette, over all forventning kan man si.

Endret av tjavel
Lenke til kommentar
Storm_Eagle skrev (På 1.6.2020 den 23.56):

Og det man ikke får dekket får man ikke i det hele tatt, ikke en gang om man er villig til å betale for å overleve...

  

Og etter forsikringen dekker sin del hva koster det da? Når jeg kjørte på en asfaltkant med bilen min så kostet det 60 000 kr i reparasjoner, men jeg betalte da ikke i nærheten av det i egenandel...

Nei det gjør vi på ingen måte. USA har både MYE bedre behandling, og MYE kortere ventetider.

Det er ikke samfunnsnyttig å dekke en kreftbehandling som koster 800k og forlenger livet til pasienten med kanskje 3 måneder. Men dette bør snu for AS Norge har kastet bort hundrevis av milliarder på disse tiltakene. 

 

Du ønsker forsikringer istedet for offentlig helsevesen? Ingen som nekter deg å forsikre deg. Men du har det offentlige tilfelle det skulle skje noe med deg. Kjedelig hvis den asfaltkant ulykken hadde endt med at bilen rullet rundt og du mått bli hentet av ambulanse og kjørt til sykehus men dessverre hadde du feil forsikring for selskapet du hadde forsikringer i ikke hadde avtale med verken ambulanse eller sykehuset.

 

Du kan velge kortere ventetider i Norge også. Velg privat og betal for det akkurat slik de gjør i USA. 

Har gjort dette selv. Istedet for å være sykemeldt i måneder valgte jeg privat og var tilbake i jobb etter 5 uker. Kostet meg noen tusen men tok det igjen på overtiden jeg kunne jobbe.

Lenke til kommentar
DiskusDød skrev (13 minutter siden):

Det er ikke samfunnsnyttig å dekke en kreftbehandling som koster 800k og forlenger livet til pasienten med kanskje 3 måneder. Men dette bør snu for AS Norge har kastet bort hundrevis av milliarder på disse tiltakene. 

Tja, ikke helt enig i det.

Hadde kreft for 10 år siden, som sikkert kostet noen millioner i behandling (hver kur kostet i overkant av 100k, hadde 18 stk + alt det andre som medfølger en behandling). Den ble jeg helt kvitt etter ca. 1 år på sykehus.

Fikk nå i påska ny kreftdiagnose med spredning, hvor man ikke vet om jeg vil leve ut året eller ikke, men tar fortsatt imot behandling. Man kan være "heldig" og få mange års levetid, selv om det ikke ser så lyst ut akkurat nå.

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬Signatur▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
-
Merko // Innlegget nyttig? Gjerne p%2FcCekIt6%2Fs%2Fc0055d5e8159ef002082002d4fdd957ea3f2f700997d71680fac236d7f76f2b8.png?alt=media&token=a4212806-1e92-4f27-8088-4e0a236dfdaceller p%2FcCekIt6%2Fs%2F8fad5e0eaf8e56c53a0435975507da422a2720d27948ca7425cfdaa539ce43fa.png?alt=media&token=65357791-b322-43bc-b72a-c0712e285364 innlegget!
Mine Anbefalte Chrome / Edge Plugins
Den store 3D-print tråden - Printer du?

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Merko skrev (2 timer siden):

Tja, ikke helt enig i det.

Hadde kreft for 10 år siden, som sikkert kostet noen millioner i behandling (hver kur kostet i overkant av 100k, hadde 18 stk + alt det andre som medfølger en behandling). Den ble jeg helt kvitt etter ca. 1 år på sykehus.

Fikk nå i påska ny kreftdiagnose med spredning, hvor man ikke vet om jeg vil leve ut året eller ikke, men tar fortsatt imot behandling. Man kan være "heldig" og få mange års levetid, selv om det ikke ser så lyst ut akkurat nå.

 

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬Signatur▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
-
Merko // Innlegget nyttig? Gjerne p%2FcCekIt6%2Fs%2Fc0055d5e8159ef002082002d4fdd957ea3f2f700997d71680fac236d7f76f2b8.png?alt=media&token=a4212806-1e92-4f27-8088-4e0a236dfdaceller p%2FcCekIt6%2Fs%2F8fad5e0eaf8e56c53a0435975507da422a2720d27948ca7425cfdaa539ce43fa.png?alt=media&token=65357791-b322-43bc-b72a-c0712e285364 innlegget!
Mine Anbefalte Chrome / Edge Plugins
Den store 3D-print tråden - Printer du?

Håper du blir bra igjen. Bra å bo i Norge tror jeg, imot dyr forsikring i USA, med liten skrift, -gjelder ikke den og den kreftsykdommen og ikke inkludert medisiner.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Svein M skrev (På 7.6.2020 den 21.23):

Tror heller at Trump har tapt. Går ikke å velge han igjen. Jeg mener også at republikanerne må finne en annen kandidat til valget.

Det kommer ikke til å bli flere presidentvalg. Det er jeg overbeivst om. Det er kaos, anarki, sekterisme og massakre som kommer til å komme i kjølvannet av den galskapen som utspiller seg nå.

Lenke til kommentar
Eirik99 skrev (På 7.6.2020 den 6.47):

Hei Morroman.

Jeg utvandret til USA for mange år siden, og sitter nok med litt mer innside-kunnskap enn andre. Her er min mening.

Det korte svaret er: Nei, jeg tror ikke USA vil gå i oppløsning. 

Derimot så er det en korrekt observasjon av gnisningene mellom samfunnsgrupper har nådd kokepunktet. Vi lider av en rekke problemer. Ekstrem fattigdom, hjemløshet, urettferdig beskatning, manglende helsehjelp osv...

Floyd Opptøyene må sees i en større sammenheng. Dette handler om langt mer enn bare inngrodd rasisme og politvold. Det er et opprør mot urettferdighet og elitisme.

Ingen land er riktignok perfekte, men det spesielle med USA er at ting har forverret seg betydelig kun de siste 10 årene. Særlig ett problem uroer meg: Konflikten mellom de hvite og minoriteter. Motsetningene og ekstremismen på begge sider ser ut til å øke, samtidig som det Amerikanske samfunnet polariseres.

Det hjelper heller ikke at den amerikanske pressen er så partisk. Folk holder seg i sin egen lille boble og søker ikke informasjon utenom.

Ingen mellomvei, ingen kompromisser. Enten er du for, eller så er du i mot.

Mye av dette skyldes såklart Trump. Han har splittet oss og satt folkegrupper mot hverandre. Det er både trist og leit at lederskapet feiler på en slik måte.

Du har rett men jeg registrerer at alt for mange i Norge alt for lett henger seg på denne polariserte ekstremismen og prøver å kopiere denne i fredelige og tilitsfulle Norge. Mellomveier og kompromisser er jo et grunnleggende trekk ved hvordan Norge fungerer og nå står det i fare fordi noen historieløse og kunnskspsløse ungdommer med i-landsproblemer tilbringer for mye tid på sosiale medier.

Nå observerer du mer enn meg der du er, men jeg synes det er merkelig at Demokratene plutselig har blitt det partiet som er mest entusiastisk for amerikanske krigseventyr og at USA skal være verdenspoliti - bare for å utvise uenighet med Trump. Aner de i det hele tatt rekkevidden av hva de driver med?

Lenke til kommentar
2 minutes ago, Morromann said:

Det kommer ikke til å bli flere presidentvalg. Det er jeg overbeivst om. Det er kaos, anarki, sekterisme og massakre som kommer til å komme i kjølvannet av den galskapen som utspiller seg nå.

Ja, det spørs om de ikke har dratt strikken litt for langt...

Det minner litt om mellomkrigstiden da revolusjonære anarkister og kommunister i Tyskland opprettet Sovietrepublikker i hytt og pine og det endte med en slags borgerkrig der Freikorps til slutt rykket inn og henrettet lederne...

Fra en av de okkuperte sonene...

Lenke til kommentar
pappkake skrev (2 minutter siden):

Ja, det spørs om de ikke har dratt strikken litt for langt...

 

 

Litt? Det som skjer er mer ekstremt enn noenting jeg noensinne kunne forestille meg ville skje i min levetid.

Vil februar 2020 gå over som den siste måneden i menneskehetens historie hvor et snev av normalitet eksisterte?

Lenke til kommentar
1 minute ago, Morromann said:

Litt? Det som skjer er mer ekstremt enn noenting jeg noensinne kunne forestille meg ville skje i min levetid.

Vil februar 2020 gå over som den siste måneden i menneskehetens historie hvor et snev av normalitet eksisterte?

"Litt". Det er komplett galskap, og det hjelper ikke å knipe seg i armen heller, man våkner ikke. Hvordan ting kan bli normalt igjen etter dette kan jeg ikke forstå, spesielt for USA der ting virkelig har gått over alle støvleskaft med revolusjonære kommunister/anarkister/antifa som får herje fritt.

Det er sterke paralleller til tiden etter WWI som for Russland endte med kommunistisk tyranni og for Tyskland med Weimar. Det få vet er at kommunistene hadde planer om å lage en Soviet-stat i norden også. Vi får håpe det ikke er mange nok igjen av disse til å kaste seg på bølgen og ødelegge Norge.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...