Gå til innhold

Endelig dreies formueskatten mot dyre eiendommer. Det vil styrke norske bedrifter


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

For å si det enda enklere så må norske bedrifter med norske grundere betale 40-50% skatt, mens norske bedriter med utenladske eiere må betale 5% skatt. Dette er idioti!

(Internasjonale selskaper som benytter smutthull for å betale skatt til Irland istedenfor Norge)

Det er jo ingen land i verden som behandler sine egne grundere på denne måten, forutenom ektremsosialist landet Frankrike.

Mediene har hittil vært tafatte fordi skatten er populær i befolkningen. Det er bra TU tar det opp, men artikkelen er altfor snill i forhold til problemene skatten medfører for de grunderne som klarer å lage store selskaper.

 

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Ja det er jo fint at det tenkes nytt rundt skatt men før eller siden må noen ha baller nok til slå knallhardt ned på globale bruken av skatterparadiser og skatteoptimaliserte bedriftsstrukturer som har ett eneste mål, å skatte minst mulig på bekostning av storsamfunnet til glede for eiere og aksjonærer. 

Norge kan ikke alene få stoppet skatteparadisene. Men det vi kan gjøre er å utarbeide nasjonale skatteregler som gjør at det blir både vanskeligere og mer risikofylt å drive kreativ internfakturering, sleske interne lisensavtaler og alt det andre globale aktører idag benytter seg av. Penger tjent i Norge bør og skal skattes til Norge. Drittlei av at eliten stadig stiller krav om infrastruktur, og offentlige tjenester når de og deres selskaper går ekstremt langt i å ikke selv bidra til skattedugnaden. For det kan ikke være slik de som tjener mest og har størst overskudd skal kunne sylte ned formuen i skatteparadiser. 

Det forsiktige fremstøtet til EU er en sped begynnelse, men de rammer ikke hardt nok og bredt nok. 

  • Liker 3
Lenke til kommentar
On 6/2/2020 at 7:21 PM, trikola said:

Også skatteparadiser har sjølråderett ?

Jaha? Så da tenker du resten av verden er fucka og ferdig snakka? Nei det er ikke sååå enkelt. 

Norge kan feks kreve at inntekter opptjent i Norge skal skattes i Norge. Idag skjer det i liten grad. Feks. Google, Face, Microsoft og svært mange andre globale selskaper har lagt opp til en foretaksstruktur som gjør at de kan bruke skatteparadiser. Mottrekket blir jo at vi endrer reglene for internfakturering, slår ned på interne lisensavtaler og alle de andre triksene som åpenlyst brukes kun for å legitimere slusing av penger tjent feks i Norge til et skatteparadis. Dersom vi ikke tillater den interne triksingen så vil inntektene opptjent i Norge også skattelegges i Norge. Idag skattelegges jo bare den pittelille delen av inntektene de ikke sluset ut av landet. 

For å gjøre dette enklere å forstå så la oss ta et reelt eksempel. For 2016 var omsetningen til Google bare i Norge ca 2.5 milliarder kr. Likevel skattet google fattige 2.9 millioner kroner. Fordi pengene snikes unna før skatt. Google og alle andre sleske selskaper som operer i fra skatteparadiser stjeler faktisk fra fellesskapet i hvert eneste land de operer i. For kreativ bokføring og regnskapsmessige "smutthull" gjør at de betaler knapper og glansbilder i skatt. Du kan jo ta en kjapp hoderegning på "skattesatsen" til Google fra AS Norge i 2016, hvor høy var andelen skatt? 

Problemet er jo ikke Google isolert sett, det er summen av globale skattesniker. For de lurer seg unna å være med på spleiselaget som skatt faktisk er. Og de som sniker seg vekk, jommen skal de ha skattegoder likevel. De er like avhengig som deg og meg av en infrastruktur som virker, at det er nok politi til å unngå kaos, de trenger stabilitet i landet som gjenspeiler seg politisk. De trenger skoler og helsevesen. Men de vil faen meg ikke betale for seg. 

Heller enn å bidra med skatt og dermed bidra positivt til vekst og velstand i de land de globale selskapene operer i så trikser og sniker de vekk pengene,  sylter ned formuen på konto i skatteparadiser slik at eliten blir ennå rikere og får kjøpt seg ennå mer innflytelse. Og de gjør på bekostning av fellesskapet. Det kan ikke være slik at kun "treller og husmannsfolk" skal dekke løpende drift av nasjoner budsjett og utgifter, mens eliten, de aller rikeste og deres selskaper fortsetter å snike seg unna sitt samfunnsansvar. 

Endret av bojangles
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...