Gå til innhold

Jobbsøknad for student


Gjest f256d...6c3

Anbefalte innlegg

Gjest f256d...6c3

Hei!

Jeg er en kvinne på 25 år, som studerer økonomi og ledelse, 2. året. Jeg skal søke en stilling som er relevant til utdanning min. Akkurat nå jobber jeg i helsevesenet. 

Jeg er litt usikker på hva jeg trenger og ikke trenger å ta med i søknaden. I jobbutlysningen vil de ha økonomstudenter fra 2.-4. Klasse, med gode akademiske resultater. Problemet er at jeg ligger rundt C, D på nesten alle fag. Bør jeg nevne det i søknaden som " jeg er klar over at dere ber om kanditater med gode akademiske resultater, men...". Altså overbevise at jeg ville vært pefekt for jobben uansett. 

Jeg brukte 4 år på VGs  da jeg fikk et barn. Og rett før jeg skulle starte på universitetet fikk jeg et barn til, noe som gjør at det blir "hull" i CVen. Bør jeg forklare det i søknaden? 

Dette ville vært en drømmejobb, og håper derfor å få hjelp. 

Anonymous poster hash: f256d...6c3

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Nei, i søknaden skal man skrive om de positive sidene ved deg selv og hvis du må legge til karakterutskrifter så er det opptil arbeidsgiver å finne ut om de positive sidene dine veier opp for karakterene. Hvis du skal skrive om barna dine i søknaden så bør du gjøre det om til noe positivt og ikke fokusere på ting som er negativt.

Det jeg er usikker på er om du bør nevne barna dine i CV-en. En fordel med det er at du forklarer hullet i CV-en på en naturlig måte, samtidig så er jeg såpass usikker at jeg verken vil anbefale det eller fraråde det. Her ville jeg prøvd å finne råd fra andre. Husker i studietida at man kunne få hjelp til CV og søknad og du kan eventuelt spørre de som holder sånne kurs om hjelp.

Lenke til kommentar

Hei, spennende med jobbsøking!

Jeg jobber med rekruttering, og kan nevne et par ting/ tips:

1- Søknaden skal i all hovedsak formidle to ting. 1: Hva er din motivasjon for stillingen? Hvorfor motiveres du av å jobbe med økonomi? 2: Er du kvalifisert til å gjøre jobben? Har du noen verv/ erfaring med økonomistyring? Eller har du kanskje noen valgfag som er ekstra relevant til arbeidsoppgavene?

Det hjelper ikke å være kvalifisert, om man ikke er motivert, og vice versa.

Jeg ser personlig ingen problem med å «forklare hull» CV med at du har fått barn. Dette kan faktisk være positivt. Du har kanskje blitt god på organisering og planlegging?

En ting er helt sikkert. Du får ikke jobben med mindre du søker! Få frem din X faktor, det som gjør deg til en unik ressurs for arbeidsgiver.

Som student kan du også få gratis cv og søknadshjelp, så det kan du oppsøke.

Her er en bok jeg nylig har lest, som setter lys på hva «arbeidsgiveren» ser etter og tenker når de ansetter:

https://www.haugenbok.no/bok/I9788215025339?gclid=CjwKCAjw5cL2BRASEiwAENqAPmzJpmLuFk3PXaAsWqzkZsStRaEqfLGhdDvobG0QMgz5OtowirOKaRoClsEQAvD_BwE

Lykke til :)

 

Lenke til kommentar

Du bør ikkje gjette på kva du trur arbeidsgiver meiner med "gode akademiske resultater". Karakteren C er ikkje ein dårleg karakter. Som Rawls skriv, ikkje snakk deg sjølv ned ved å anta alt i søknaden at du ikkje er kompetent nok til å få jobben.

Dersom du blir spurt om karakterutskrift så legg du ved karakterane slik at arbeidsgiver sjølv får vurdere. Blir du berre spurt munnleg om karakterar så oppgir du heilt objektivt kva karakter du har fått i ulike fag utan å legge ved ein eigenevaluering på om karakteren er god eller ikkje. Dra gjerne fram dei mest relevante faga, særleg om du har OK karakter i dei faga. 

Sjølv om arbeidsgiver gjerne vil ha søkarar med gode akademiske resultat så er ikkje karakterar alt, personlege forhold og motivasjon er også viktige faktorar. Gode akademiske resultat må i denne samanhengen lesast som ønska kvalifikasjonar, ikkje påkrevde.

 

Angåande CV og VGS så er det heilt innafor å skrive "omsorg for eige barn" eller liknande på det året du hadde "pause" under VGS. Det å få barn er ikkje eit hol i CVen, hol i CVen er vanlegvis dei periodene der du ikkje har noke som helst fornuftig å vise til. Det ser mykje verre ut dersom du ikkje seier noke om kvifor du tok eit friår under utdanninga, det er dette som er hol i CVen.
(Eg kan også nemne at i mange tariffavtalar så er det avtalt at omsorg for eigne barn skal reknast som relevant ansiennitet og dermed vil medføre høgare lønn, så då er det spesielt dumt skulle skjule den erfaringa frå arbeidsgiver).

Om du bør opplyse om at du har barn eller ikkje må du nesten vurdere sjølv. Du må ikkje opplyse om private forhold, men samtidig så har det sine fordeler også. Det er ikkje uvanleg at ein 24 åring har barn, og i ein relevant praksis jobb så viser du ein grad av seriøsitet som dine medstudenter nok ikkje kan vise til ved å fortelle at du er mamma. Husk også at det å dele informasjon om private forhold bidrar til å knyte betre relasjonar slik at du har betre sjangsar for å få jobben. Ein "robot" som berre viser til karakterane og som oppgir at ein bruker fritida med venner er det ikkje like lett å knyte relasjon til.
Eg vil derfor anbefale at du skriv at har barn, og at dette var grunnen til at du ikkje fullførte VGS på normaltid.

 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...