Gå til innhold

George Floyd


Gjest

Tenk først, post etterpå. Persondiskusjoner og trolling vil kunne lede til advarsler og evt. utestengelse.

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Nærmere bestemt, de ansatte mente at en 20$-seddel han forsøkte å betale med var falsk, og han fikk ikke betale med den.
Vi har ikke fått noen bekreftelse på at han var i besittelse, eller ikke var i besittelse, av falske penger.

Han er var afro-amerikaner, (nå død afro-amerikaner), så han er skyldig til det motsatte er bevist.

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Senci7777 skrev (På 28.5.2020 den 14.46):

det allerede er laget en tråd om dette

Hvor da? Lette men så ingen annen tråd om det jeg

Men den saken der var høyst forstyrrende. Forstår opptøyene som skjer nå meget godt.
Måten det skjedde på, politidritten bør få livstid.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det er altfor mange slike saker som involverer politiet og afroamerikanske menn. De må rett og slett finne ut av dette på en eller annen måte. Kanskje kan man patruljere med afroamerikanske politifolk eller noe lignende.

Vil også legge til at en av politimennene var bekjent av Floyd ettersom de var dørvakter sammen. Virker som et litt merkelig sammentreff. Men kan selvsagt også bare være et sammentreff.

Lenke til kommentar
10 minutes ago, Drunkenvalley said:

debattklovn forsvare igjen å drepe tidligere kriminelle på pur mistanke...

Tidligere dommer er urelevant; han har framleis same rettigheter som andre menneske.

Jeg forsvarer det overhodet ikke. 

Quote

Men det betyr ikke at han ikke ble urettmessig drept av inkompetente eller mannevonde politibetjenter, som han tilsynelatende ble. 


 

  • Liker 5
Lenke til kommentar
tigerdyr skrev (3 minutter siden):

I følge https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6080222/ er 52% av ofrene som døde som resultat av "håndhevelse av loven" fra politiets side faktisk hvite (perioden 2009-2012), men hvem husker å ha sett en eneste sak i media om et slik tilfelle?  

Det der er beviset på at de svarte blir behandlet verre, ikke det motsatte. Afroamerikanerne er bare 13 prosent av USAs befolkning, men 32 prosent av de døde ifølge den rapporten.

Men det er selvsagt på alle som dør, selv om det i noen tilfeller er uunngåelig for politiet å ikke skyte tilbake og slikt. Vi må ta hensyn til slike faktorer også.

  • Liker 6
Lenke til kommentar
tigerdyr skrev (1 time siden):

Andelen kriminelle er også langt, langt høyere blant de svarte.

Det er veldig mange variabler man da unnlater når du uttaler deg så kortfattet. Som økonomisk bakgrunn, utdanning, hvem politiet leter etter. Jeg vil sammenligne situasjonen med Norge (siden vi bor her).

Det er velkjent at innvandrere blir tatt mer enn nordmenn av politiet, men at politiet i veldig stor grad overser kriminalitet begått av nordmenn. Her kan vi da peke på en så alvorlig forbrytelse som voldtekt, hvor overfallsvoldtekter i stor grad begås av innvandrere (asylsøkere primært), mens andre voldtekter ofte begås mer av den hvite befolkningen (selv om frekvensen er den samme hos mørke og hvite). Her blir overfallsvoldtektsmenn i stor grad tatt, mens andre voldtektsmenn ikke blir (faktisk blir den absolutt store majoriteten av voldtektssaker henlagt). Når vi vet at det skjer noen titalls overfallsvoldtekter mot, ifølge noen kilder som Amnesty International, flere titalls tusen andre voldtekter, så kan vi tenke oss at fokuset mot innvandrere er skadelig for samfunnet. 

Slikt skjer i alle nasjonalstater hvor man har en dominant gruppe med andre mindre grupper. Men det er ikke riktig. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
1 hour ago, Sandy Koufax said:

Det er veldig mange variabler man da unnlater når du uttaler deg så kortfattet. Som økonomisk bakgrunn, utdanning, hvem politiet leter etter.

Årsaken til de er kriminelle er jo overhodet ikke relevant i denne diskusjon.  Du insinuerer til og med at politiet ikke leter etter kriminelle som man av en eller annen grunn antar er hvite og at det er derfor der er flere svarte i fengsel.  Da er du temmelig langt ute...  

Faktum er at velger du ut en tilfeldig hvit og tilfeldig svar fra den amerikanske befolkning er der mange gange større sjanse for at den svarte er kriminell.  Årsaken til at nogen blir kriminell er irrelevant i denne sammenhengen, men jeg vedgår da gjerne det som svarte også selv sier om at vokse opp i et nærmiljø dominert av en gjengkultur som til og med forherliges i svart kultur er et stort problem for de som ikke ønsker å være en del av det.  

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
11 hours ago, Drunkenvalley said:

Han forsvare det ikkje, fortel debattklovn. Men han bruker samtidig retorikken kor han implisere at kriminelle kan drepes på mistanke. Det er jo det "No angel" argumentet er, kategorisk. Det eksisterer ikkje nokon anna funksjon med det.

Nope. Nå sprer du fake news, igjen. 

Det er ikke noe jeg har sagt, implisert eller ment. 

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Han døde på grunn av at en politimann trykte kneet inn i halsen hans i mange minutter i strekk. Fra videoen ser det ut som at han allerede har håndjern på. 

En veldig tragisk og unødvendig død som lett kunne ha vært unngått fra politibetjentenes side. Det ser ut som at dette er en gjeng politimenn som har drevet mye med maktmisbruk tidligere. Slike saker som dette er ekstremt sjeldne i USA og det er bra at myndighetene tar det seriøst når det skjer. 
 

Lenke til kommentar
MrLuni skrev (19 minutter siden):

Men.. Døde han faktisk på grunn av pågripelsen? 

Hvis du dreper en mann med underliggende helseproblemer har du fortsatt drept en mann. 

Tre politibetjenter holdt mannen nede mens den fjerde trykket kneet mot halsen hans så han ikke fikk puste. I ni minutter. Dette er ikke en ulykke, det er mord. 

Vi har sett overdreven makt- og voldsbruk skje altfor mange ganger mot amerikanere, og spesielt svarte amerikanere. Det er institusjonelt problem, et rasistisk problem. Velger man å snu ryggen til disse problemene er man så ignorant og forutinntatt at man selv er med på å skape dem.

  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...