Gå til innhold

Konflikt mellom mesh wifi og Telenor T-we?


Anbefalte innlegg

Jeg har i dag internett fra Telenor, av typen kabel-TV hybrid, dvs får nett ut av kabeltvuttaket inn i et modem. Har koblet på "standardrouteren" fra Telenor som vel er Zyxel p8702n. Har koblet TV-dekoderen til nettverket over wifi med en wifiadapter som er koblet til dekoderen med USB. Dette funger helt fint.

Nå tenker jeg å kjøpe en mesh wifi-løsning siden det er litt svar dekning på nettverket utenom i stua. Ser ut som om TP-link deco m9 er det jeg vil gå for. 

Imidlertid leser jeg innimellom at T-we ikke fungerer uten denne zyxel p8702n routeren, og da forsvinner jo litt av poenget med nytt nettverksutsyr dersom jeg likevel må ha det gamle stående.

Noen som kan bekrefte evt. avkrefte at et rent mesh-nettverk ikke fungerer me T-we?

Vil en evt løsning være å trekke en ethrenetkabel fra mesh routeren til T-we dekoderen? Eller må jeg uansett ha denne zyxel-routeren koblet til for å få T-we?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Burde være uproblematisk for deg å bruke en tredjeparts ruter i utgangspunktet. Utfordringen du refererer til kunne nok ha vært tilfellet om du hadde hatt IPTV, men siden du får selve tv-signalet via koaks, skall et gå greit. Om du hadde hatt tv via IPTV blir det heller ikke slik at du må bruke P8702N, men du må ha en ruter som støtter IGMP ( i riktig versjon) og som må konfigureres til å ha dette aktivert. 

Er det slik at selve ruteren har du et stykke unna der du har tv-dekoderen? Kommer du til å ha en mesh-satellitt rett i nærheten av tv-dekoderen? I såfall ville jeg kanskje heller koblet dekoderen med kabel til denne satellitten i stedet for å bruke usb-adapteren.

En annen løsning er å fortsette å bruke P8702N og deaktivere wifi på denne. Videre kan normalt TP-Link Deco kjøres i bromodus. Fordel med dette kan være hvis du har problemer med aksessen og må kontakte brukerstøtte, da brukerstøtte kan bli litt mer begrenset når du ikke bruker internettleverandørens ruter.

I den grad man kan kable opp noe, er det ofte å foretrekke. Husk også wifi-ytelsen ellers også vil kunne være bedre om mesh-satellittene (altså de av mesh-enhetene som ikke står som ruter) også er kablet. 

Lenke til kommentar

Aha, ja det er vel en del forskjell på IPTV og koaks-TV, så mulig problemet ikke er så stort som jeg frykter. Det som går over nettverket for T-We med slike TV-signaler er kanskje helt uproblematisk å håndtere fra en annen type router... Vi får sjekke det :)

Som du sier er det jo en løsning å ha en kabel mellom meshsatelitten (som også blir hovedenheten), det som er litt dumt er at selv om de bare er 4-5 meter fra hverandre, så blir det veldig lang kabel dersom jeg skal føre den langs veggen. Har ikke så lyst å bare legge den over gulvet (eller taket), naturlig nok. 

Det blir nok til at jeg kjøper Tp-Link deco M9, og så får jeg ta det derfra. Har tenkt på flere mulige varianter, også dette med å kjøre kabler rundt over alt, men det får nesten vente til jeg skal pusse opp stua. Er litt lettere å få til skikkelig kabling dersom en elektriker kan gjøre det meste av kabeljobben da. 

Lenke til kommentar

Flat nettverkskabel og løsne gulvlister litt for å få lagt den bak?  ?

Hvis du har usb-dongle for boksen, vil jo det trolig fungere helt greit. Live-tv går jo ikke via dette, så blir evt. når man bruker apper som Netflix og NRK på dekoderen, samt filmleie/arkiver. Så lenge det heller ikke er 4K blir det begrenset hva man her trenger, så trolig vil det fungere helt ok

 

Lenke til kommentar
  • 3 år senere...
Jon_ skrev (På 4.6.2020 den 9:12 AM):

Oppdatering: TP-Link Deco M9+ fungerte utmerket for meg, både som erstatning for telenors router, og i samarbeid med T-We over wifi. 

Hei Jon,

Lurte om du kan hjelpe meg. Jeg skal sette opp Deco M9+ til T-We. Får nettverk men ikke direkte tv.

Hvordan løser jeg det?

På forhånd takk for din hjelp!

Vennlig hilsen,

Lars

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...