Gå til innhold

Hjelp til å velge komponenter til nytt PC-bygg


Anbefalte innlegg

Hei

Jeg vil gjerne ha litt tilbakemeldinger, tips og kommentarer på sammensetningen av komponenter til en ny selvbygger pc. Jeg har en 8 år gammel pc jeg skal skrote og skal bygge ny fra scratch. Jeg kommer til å ta med meg 3 deler fra den gamle pc'en:

- Nvidia 1080 TI Founders edition

- Samsung 860 EVO 1TB SSD

- Samsung 840 PRO 256 GB SSD

Hovedprioriteten vil være stabilitet og lavt støynivå. Jeg kommer ikke til å overklokke hverken CPU eller RAM. Det estetiske er heller ikke viktig, som f.eks blinkende LED lys. PC'en kommer til å stå under en pult slik at den blir ikke så veldig synlig uansett.

Her er komponentene jeg vurderer:

Kabinett: Fractal Design Define 7 Mid Tower

Hvorfor: Det er stort og godt støydempet. Tenker 2 vifter i front som suger inn luft og 1 bak som flytter luften ut. Trengs det flere vifter? I bunn? på toppen? Andre kabinett jeg bør vurdere som er romslige og stille?

 

CPU: AMD Ryzen 9 – 3900X

Hvorfor: God performance og fremtidsrettet. Har egentlig ikke noe mere argumenter.

 

Hovedkort: Gigabyte Aorus X570 Ultra

Hvorfor: Gigabyte har et godt rykte så vidt jeg vet og har stabile bios. Jeg planlegger å bruke 2 RAM slotter (2x16 GB). For å utnytte dual channel memory trenger jeg å bruke slot 2 og 4 på hovedkortet, hvor slot 1 er nærmest CPU og slot 4 er lengst i fra. Forhåpentligvis vil Noctua cpu kjøleren passe med 2 vifter. Trenger jeg forresten X570 chipset, eller tror dere det nye B550 chipset vil gjøre samme nytten siden jeg ikke planlegger noe overklokking? Eller vil jeg ikke klare å utnytte en Ryzen 3900X med et B550 chipset?

 

RAM: G.Skill Trident Z Neo DDR4 3600Mhz (2x16) CL16 (16-19-19-39)

Hvorfor: Har lest en plass at 3600Mhz CL16 er raskere enn 3200Mhz CL14,  men jeg kan ta feil her. Hva tenker dere? Vil denne komme i konflikt med Noctua CPU kjøleren (se også kommentar til hovedkortet angående dette)? Kjøleren er 165mm høy, og kabinettet skal ha plass til 185mm max. Dette betyr at jeg har rom for å justere den ene viften opp litt hvis det skulle bli nødvendig.

 

SSD: Corsair MP600 1 TB M2 SSD

Hvorfor: Ser ut til å være en rask og stabil PCIe 4 M2 SSD’s. Vil kjøleribben på denne komme i konflikt med nevnte CPU kjøler? I tilfelle, kan jeg bare montere den i en annen M2 slot på hovedkortet? Jeg tenker at denne M2 disken skal være boot device som kjører windows 10. Burde jeg vurdert en mer utprøvd PCIe 3 M2 i stedet? For eksempel Samsung 970 EVO Plus 1TB?

 

Power supply: Corsair HX850i, 850W PSU

Hvorfor: Ønsker en 850W power supply. Corsair ser ut til å være gode og levere stabile og stille PSU'er.

 

CPU kjøler: Noctua NH-D15 SE-AM4

Hvorfor: Ser ut til å gjøre det veldig bra i tester og skal også være veldig stillegående. Ligger ikke langt bak vannkjølingsløsninger ser det ut til, i tillegg til å være mere stille slik jeg forstår det. Tar jo en del plass i kabinettet, så er jo viktig at denne for plass (med begge viftene montert på) og at det ikke går på bekostning av andre komponenter som RAM og M2 SSD.  Burde jeg vurdert vannkjøling i stedet? Husk jeg prioriterer lavt støy nivå, og skal ikke overklokke. I tillegg ønsker jeg ikke noe vedlikehold, så det må i tilfelle være en vannkjølingsløsning som ikke krever noe etterfylling av kjøleveske etc. Hva tenker dere?

 

GPU: nVidia 1080TI Founders Edition

Hvorfor: Har allerede et som ble kjøpt inn for å oppgradere den gamle pc'en. Denne har en lukket kjøleløsning som gjør at den varme luften blåses ut bak og ikke blir sirkulert inne i kabinettet slik som andre grafikk kort løsninger gjør.

Noe jeg har glemt å tenke på? Noen komponenter som ikke passer sammen? 

Alle tilbakemeldinger, tips og kommentarer mottas med takk :)


 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...