Gå til innhold

Xbox Series X|S - Generell diskusjon


Skal du kjøpe Series X?  

325 stemmer

  1. 1. Skal du kjøpe Series X?

    • Ja, på lanseringsdagen
      107
    • Ja, men ikke på lanseringsdagen
      88
    • Nei
      81
    • Vet ikke
      49


Anbefalte innlegg

Virker til å være ett «handshake» problem mellom boksen og TV. Bruker ingen av disse HDMI CEC-funksjonen da. 
 

Om det forekommer om jeg slår på boksen før TV, eller omvendt har jeg faktisk ikke funnet helt ut av. 
 

Veldig utbredt «problem» og veldig tilfeldig ser du ut som.
 

 

Endret av Mala
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Sakset i fra linken over:

OK guys and girls I have a definitive answer to anyone that owns an LG C1 series or CX. There is a handshake issue that neither LG or Microsoft know how to fix. We all know our tvs are among the best for gaming that's why we bought them. LG and Microsoft are in official partnership promoting each others products but the issue persists. OK everyone pay attention. There is nothing wrong with your series x or your TV. Don't panic! You have the perfect setup but it's currently broken. Stop sending back your TV or xbox. They are not broken. The firmware is. Ive spent 30 years selling electronics so have obviously made contacts in that time. I know an operations manager for LG UK and they are aware of the issue and are leasing with Microsoft to reach a conclusion. A fix will be applied by either party or both. For the time being when it happens do the following. Don't start pulling out cables or changing sockets that pointless! Don't buy a replacement hdmi cable equally pointless. As annoying as it is do the following. Always turn on the series x first. Wait 30 seconds and turn on the LG. 9 times out of 10 this will work. When it doesn't take a breath. Your expensive equipment is fine! If you get low resolution on boot up and I know you shouldn't do the following. Atleast till they apply a patch. Go to TV and display options. Go to video fidelity and overscan.. In the overrides tab change to hdmi. I know before anyone loses their shit the max resolution will be 1440P! Bare with me. After selecting Hdmi let the LG reset and accept. Go back to previous menu. Go to video modes. One by one retick all boxes except allow YCC 4:22. You will see the screen blink black as you tick each box. After all boxes are ticked go back and enter 4K TV details. At this point you will smile when you see all modes have a green tick! 😍. Now play the game of your selection and know it couldn't look better! This Is Not A Fix!!!!!! This is a tempory solution until LG and Microsoft get their shit together and apply a permanent update. You've got the best console on the best TV. It's just a little bit broken due to a simple digital handshake. Chill and enjoy your gaming!

Lenke til kommentar

Kan samme bug mtp. lav oppløsning være forklaringen på Bluray-problemetatikken jeg fikk i helgen?  Klager over HDCP handshaking.

Vurderer å ringe support for å høre.  Kjøpt å betale for noe man ikke får.  Var jo et satans h*** for å få spilleren til å fungere, men nei da, ble Minecraft Dungeons i stedet. 😔

Jeg har som sagt over jul, kjøpt meg en LG C1 som jeg forventet ville fungere.

Lenke til kommentar
On 1/26/2022 at 2:08 PM, Mala said:

Hva er greia med Series X og LG OLEDs ? :D

Flere ganger når jeg har bootet opp boksen som er koblet til LG C1 så starter den med ekstremt lav oppløsning. Noen restarter og kluring fikser dette, av og til. Dette skjedde også med den første boksen jeg kjøpt, men da koblet til en LG CX, denne boksen er nå koblet til en Sony OLED nede i stua og problemet har aldri oppstått der.

Leser på nettet at dette virker å være veldig utbredt faktisk. Andre med disse TV'ene som har opplevd dette? Det brukes medfølgende HDMI kabel.

Det samme har skjedd meg noen ganger, og jeg har innbilt meg at årsaken kan være at TVen er 'opptatt' på en annen HDMI-inngang når Xboxen starter slik at den ikke får svar fra TVen og dermed starter med lav oppløsning for sikkerhets skyld. Som sagt er det bare å restarte så ordner det seg.

Lenke til kommentar

Har de siste dagene prøvd boksen på min LG 65" CX med noen Sea of Thieves økter. Har en 20 meter lang optisk HDMI 2.1 kabel liggende rundt loftstua, opprinnelig brukt til PC (men nå er PC koblet opp til 48" C1, sammen med SX) og har ikke opplevde dette "problemet" enda. 

 

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Tilgjengelighets, pris- og variantspørsmål:

Kan en forvente noe like rundt hjørnet? Var jo god tilgjengelighet en kort stund, og jeg hang meg ikke på. Scalperpriser på Xbox er kanskje ikke like forferdelig som for PS4.

Men, er det lurt å prøve å få tak i Halo-utgaven dersom noen har den? Gir det egentlig en så mye høyere bruktprisverdi inn i framtiden? Hvor mange Halo-editions er det produsert i verden av Xbox Series X?

Er fortsatt litt på gjerdet ift. å kjøpe Xbox Series X eller PS5 først. Men ingenting annet enn scalpede produkter ser ut å være tilgjengelig i nær framtid.

Endret av G
Lenke til kommentar
G skrev (9 timer siden):

Tilgjengelighets, pris- og variantspørsmål:

Kan en forvente noe like rundt hjørnet? Var jo god tilgjengelighet en kort stund, og jeg hang meg ikke på. Scalperpriser på Xbox er kanskje ikke like forferdelig som for PS4.

Men, er det lurt å prøve å få tak i Halo-utgaven dersom noen har den? Gir det egentlig en så mye høyere bruktprisverdi inn i framtiden? Hvor mange Halo-editions er det produsert i verden av Xbox Series X?

Er fortsatt litt på gjerdet ift. å kjøpe Xbox Series X eller PS5 først. Men ingenting annet enn scalpede produkter ser ut å være tilgjengelig i nær framtid.

Er det slutt på at Elkjøp tar imot bestillinger i butikk (ikke nett) og du får levert innen 3-4 uker? Slik har det vært mulig å få Series X siden lansering og i hvert fall (sist jeg hørte) rundt juletider.

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Takk for tipset, går an å forhøre seg. Er sikkert en ny ladning også som gjør at man kan dukke opp på dagen og hente seg selv snart også vel?

Sjekket Finn.no for nysgjerrighetens skyld, og da dukket det opp en til kr 6000 uåpnet. Den har fått en del medfart på esken med smadrete hjørner. Er den på Orre jeg tok en kjapp titt på. Om slik er uåpnet er ikke godt å vite ??? Noe sier meg at jeg gjerne skal være tålmodig en 2-3 uker her.

Og tipper at scalperne på Xbox X begynner å få halvkalde føtter. Prisleiet begynner å tilsi det. Om ikke den til kr 6000 er et røverkjøp da for den som absolutt må ha det på timen. Har kun fulgt med på Finn.no i et par dager selv.

___________________

Det jeg lurer mest på. Iom. at R* har sluppet katta (info) ut av sekken rundt GTO transfer. Så fant jeg at de åpner for kryss-overføring fra PS4 til Xbox Series X. Det er det jeg har lurt mest på, fordi det kanskje er sunt å komme ut av det klamme grepet som Sony har hatt til nå.

Jeg er ikke overbegeistret da jeg regner med at det er like mye juksing i GTO på Xbox over P2P. Men, en slipper det klamme kalde prisleiet til PSN hos Sony, som ser ut å bli noen kroner dyrere. Alle små slumper bidrar.

En annen fordel på Xbox om de ikke har endret kontrollere mellom generasjon er batteri på kontroller.

Og heldigvis så er krysset forsvunnet og erstattet av kopp for D-pad. Standardkontroller fra Xbox One til Xbox Series. Det krysset gnagde no jævlig i tommelen med sånn streetfighting type gaming merket jeg.

Oppsvulmede PS4 lithiumbatteri i kontrollere. Nei det er ikke framtiden synes jeg. Selv om det er enkelt å finne batteri på Ebay, så må man brekke opp kontrolleren for å komme til.

Regner med at OS-et i Xbox fortsatt ikke kan måle seg med Playstation og Mac-tilnærming. Har tross alt vært Microsoft-bruker selv på PC siden 1994 og vet hvor mye dårlige OS som har vært opp igjennom tiden.

Er det virtualisert Windows 10 som er på Xbox? Jeg har hatt en del trøbbel på Win10 og Win11 også men det er på PC. Selv om det er bedre enn steinalder-windows. Utfordringen ser ut i Windows å være at de aldri får til minneforbruket. Fryser i hytt og gevær om en har oppe for mange vinduer. Selv deres eget Edge browser er ikke bra nok. Har 64 Gig RAM. Hver jævla innstallasjon jeg har gjort de siste 10 - 15 årene av Windows har gitt røde flagg i Event Viewer. Dette på vidt forskjellig hardware. Jeg ønsker bare å glede meg over den hardware jeg har, og nå sitter jeg nok på noe hardware til 30 tusen kanskje på PC.

____________________

Hvor kommer jeg i fra nå mhp. gaming kan en jo kort ramse opp:

Ok, sist jeg hadde gaming-dilla var på 90-tallet og over på Red Alert 2 like over tusenårsskiftet.

Så kjøpte jeg PS4 og har stort sett brukt den til R* spillene GTA og RDR2/RDO. Deretter så har jeg i pandemien tattt steget å våge meg på galskapens GTO-verden.

Jeg har rank 280-ish i RDO og rank 360-ish i GTO. Har grindet som faen under pandemien, til krampa tar en og en blir svak og pinglete av all tidsbruken.

___________________

Gidder aldri å bygge opp en slik rank om igjen. Derfor har det vært viktig å være avventende til R* slapp katta ut av sekken for min del.

Ref. og kilde til kryssplattform migrering av GTO:

https://www.youtube.com/watch?v=N7ESa8w9d1M

 

Videre:

Dersom gaming skulle bevege seg til en sunnere spillelivsstil. Jeg gjør jo for mye i bolker når jeg først gjør noe. Så, kan jeg gjerne eie en PS5 som jeg ikke alltid har PSN aktivt på. Jeg synes de PS5 som er er stygge og liker bedre firkantede design. Jeg synes både Xbox og Playstation er litt ræva når det kommer til å spandere SSD på dårlige 1 Terabyte. Come on, her må en kunne få storinnkjøpsavtaler og kunne velge seg 2 TB og 4 TB uten å måtte gjøre den oppgraderingen selv.

Xbox sitt innstikks SSD er genial i designet, men forferdelig i pris. Playstation vinner dessverre litt der, på tross av at en må løsne en skrue. En kan jo håpe at Microsoft gjør det mulig å nappe ut SSD og spille hos venn, men da må en jo kunne logge inn som seg selv hos denne vennen for å hente progressjon og spillkarakter, f.eks. om det er noe en skal vise/dele om spillet til venn. Er jo nesten enklere å forholde seg til konsollet under armen egentlig der.

Å gå for Xbox vil kunne kjøpe meg mer tid for å se hva Sony skviser inn i sin Pro. Og om Slim får nærmere ytelse til Standard med bedre wafer-tilgang (nanometer).

På Pro så kan en jo håpe at de hopper til Zen 3 opp i fra Zen 2 i CPU-delen. I grafikkdelen så er det jo også nytt potensiale. Flere transistorer på laver nanometer kan jo gi ende mer rå hardware for pengene. Kan hende at Sony får ut noe quality of life-endringer på brukervennlighet og ny funksjonalitet mhp. den dynamikken en er i ferd med å se i våre dager. Da vil jo det å bygge en ny Pro gi Sony anledning, om de da ikke venter helt til PS6 (seks). Jeg tror ikke de gidder å sjonglere med for mye hardware å kode spill opp i mot. Ergo så er det kun en drøm antar jeg.

Endret av G
Lenke til kommentar
On 3/5/2022 at 8:09 PM, fnwilborn said:

Er det slutt på at Elkjøp tar imot bestillinger i butikk (ikke nett) og du får levert innen 3-4 uker? Slik har det vært mulig å få Series X siden lansering og i hvert fall (sist jeg hørte) rundt juletider.

Hadde en samtale med en butikk. Vet ikke om jeg har fått spesialbehandling. Ble mye fram og tilbake. Tipper at noe av det var FUD. F.eks. fikk jeg lovet den til i morgen. Og plutselig, oppsann, der glapp den til en annen kunde. Men nå har jeg kvittering på ca. 18 dagers levering. Så ikke så verst det heller i grunn.

Jeg hadde ikke noen forventning om i morgen heller. Det eneste som fikk meg av gjerdet er at da har jeg bestemt konsoll for de neste månedene, samt at jeg har sikret meg en spillkarakter overføring for de tidl. nevnte spillene mine. Nåja, er ikke helt sikker på om de noensinne kommer til å tilby RDO slik. Men, det spillet er jo blitt så kjedelig likevel. Det eneste kjipe er at jeg må reaktiver PSN dersom noe spennende skulle skje med tittelen.

Spørsmål:

Hvordan er det med disse Gamepass-greiene? Er tiden for å sikre seg rimelige slike forbi, eller er det enda mulig å trikse? Hvordan går man fram for å få det rimeligst mulig? Noen har jo greid å karre til seg 3 år eller hva det nå har gått i / går i.

Jeg er ikke vant med R*-titler på Gamepass. Vil jeg måtte abonnere på noe abonnement for å kunne spille Online selv på Xbox?

______________________

Nå skal jeg fryde meg litt over at jeg fikk varen til MSRP, og bye-bye scalpers :love:

Kan de sitte der å scalpe noen andre, videre :mrgreen:

Bye bye Finn.no

Endret av G
Lenke til kommentar

https://www.youtube.com/watch?v=eSyF4yPrdII&t=208s

Nå er dette kun en av skuespillerne. Men, hun hevder at det er et helt nytt Saintsrow. Jeg har ikke så god erfaring med tidligere Saintsrow-titler.

En venn av meg likte best Saintsrow 2 tror jeg det var. (det ser ut å være et 2008+ DLC-er tittel) Den hvor du har hjertestarter som våpen og det også er zombier i en av bydelene. Dette var en stund før jeg fikk mitt første konsoll i 2013, en PS4. Så det var vel på PS3 mener jeg.

Men åpenbart et lite pust i gamingen fra GTA en stund. Noen hevder at GTA 6 kommer i år, men det ser ut til å kanskje være tullerykte. Tipper at GTA 6 kanskje kommer i 2024 eller senere, men kan fort ta feil. Et av R* sine gamle meritter er jo å lage spill til fingerspissene og ikke forhaste seg, men alle selskap kan jo være i endring selv R*, så kan jo hende at det tas snarveier når det har skjedd en del endringer i mannskapet.

Endret av G
Lenke til kommentar
On 2/14/2022 at 9:05 AM, MindTooth said:

Kan samme bug mtp. lav oppløsning være forklaringen på Bluray-problemetatikken jeg fikk i helgen?  Klager over HDCP handshaking.

Vurderer å ringe support for å høre.  Kjøpt å betale for noe man ikke får.  Var jo et satans h*** for å få spilleren til å fungere, men nei da, ble Minecraft Dungeons i stedet. 😔

Jeg har som sagt over jul, kjøpt meg en LG C1 som jeg forventet ville fungere.

Ser ut som dette skyldes originalkabelen som kom med boksen.  Fungerte fint med en annen kabel.  Ringe support i morgen.  Veldig dumt at jeg ikke har prøvd 4K Bluray før ett år etter jeg fikk boksen. 😔

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...