Gå til innhold

Xbox Series X|S - Generell diskusjon


Skal du kjøpe Series X?  

325 stemmer

  1. 1. Skal du kjøpe Series X?

    • Ja, på lanseringsdagen
      107
    • Ja, men ikke på lanseringsdagen
      88
    • Nei
      81
    • Vet ikke
      49


Anbefalte innlegg

CaZpeR skrev (6 timer siden):

Har ikke brukt den enda da jeg har elite 2 kontrolleren. Syns den er bedre. Men kan vel si meg enig i at den som følger med konsollen er veldig "plastikk-aktig". Iallefall om jeg sammenlikner med elite-kontrolleren. Verste er nok joystickene som gnager rett på plast i kontrolleren. De burde absolutt ha brukt gummikanter slik de gjør på elite-kontrolleren. Kjennes mye mer behagelig ut når man bruker joystickene mot det kontra plast. 
 

Nå får jeg også en DualSense i løpet av uka så da kan jeg sammenlikne der også. 

OK, jeg har aldri brukt Elite kontroller. Jeg bare sammenlignet med de kontrollene jeg har hatt for alle de tidlgere Xboxene jeg har hatt, siden den første :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Sliter med at Kingdom Hearts 3 (Game Pass-versjonen) hard-kræsjer Series S'en min når jeg spiller i 2560x1440@120Hz modus (må trekke ut kontakten). Skyldes ikke overoppheting i hvert fall, var bare så vidt et hint av varme i luften som ble blåst ut. Leste at KH3 på Xbox One muligens ikke var den beste versjonen teknisk sett, så kanskje det  bare er det? Eller er det noen spill som ikke tåler 2560x1440@120Hz? I så fall, finnes det en liste? 🤔

Lenke til kommentar

Etter en del timer med Series S så må jeg si at jeg er særdeles imponert over hva den lille maskinen klarer, men nå skulle jeg gjerne hatt Series X isteden for sånn i ettertid. Jeg vippet mye frem og tilbake dagene før så da ble det Series S. Etter har å sett hva Series S klarer så legger det en demper på at jeg angrer hvert fall.

Man er ikke klar over hvor liten den faktisk er før man holder og ser den med egne øyne. Jeg har sett bilder og videoer som alle andre, men det er et helt annet perspektiv og holde slikt i hånda eller se hvor lite plass den faktisk tar. Den er så liten at jeg kan godt se for meg at den blir med på reiser, den kan enkelt bli plassert i ytterste lomme på sekken uten problemer f.eks og der får du også plass til kontrollen og ledningene. Det er ingen power supply som vi kjenner til fra Xbox One og Xbox 360 som er veldig gledelig. De er jo nesten på størrelsen med konsollen i seg selv. 

En eksempel på performance boost konsollen har kontra Xbox One er i Apex Legends. Dette er uten at spillet har fått next-gen upgrade. Som jeg i det minste håper blir 120fps.

I payloaden når man flyr over banen så var det 30 fps på Xbox One.
På Series S er det 60 fps.
På Xbox One så var du mer nede på 45-50 fps når du løp rundt og loot'a
På Series S er du mer oppe på 60 fps og veldig stabilt når du trasker rundt og looter. Unntaket er vel når det blir en del eksplosjoner da kan det droppe litt ned rundt om 50 fps avhengig av hvor crazy ting er selvsagt.

Nå var det jo gitt at en fikk en slik oppgradering med en mye bedre hardware, men selv den lille forandringen betyr at jeg nå kan nyte det spillet betydelig mer. Sånn sett en gamechanger for meg som spiller online og fast paced spill. Det blir nok bedre om spillet skulle få mulighet til 120 fps.

Det betyr at andre også spill også vil få det uavhengig om det er optimalisert eller ikke, som ikke er så overraskende. Kunne vært artig å lastet ned Just Cause og sett forbedringen der da det spillet var jo nede på 10-15 fps i eksplosjoner. Men tror uten at jeg er sikker at det er cappet til 30 fps uansett. Så hadde sånn sett kun blitt stabil 30 fps kan jeg tenke meg. Noe som er hvert fall bedre enn 10-15 :b

 Det var hvert fall endelig godt å bli Xbox One. Nå tenkte jeg vel kanskje at jeg kunne bruke begge, hvert fall i et par år. Det gir jo meg sånn sett mulighet til å spille disk om jeg skulle føle for det, men jeg tror det blir vanskelig å gå tilbake.

Ellers har jeg ikke møtt på noe problemer med selve konsollen eller kontrollen så langt. Jeg har latt konsollen stå på i over 48 timer nå også uten at det har bydd på noe problemer.. Det virker ut som UI render i 720p i et en halv sekund når du trykker innpå på "Add to Home", Add to Group" osv på spillene før den går over til 1080p. Det vet jeg ikke om er pga monitoren eller om det er noe jeg har tuklet med på settnings. Men sånn sett er det liksom det eneste negative jeg kan ta konsollen på , men det tror jeg blir løst veldig kjapt. Enten ved at jeg skaffer meg en bedre monitor eller at Microsoft oppdaterer UI'en.


Nå kommer jeg til å skaffe meg enten Series X eller next mid-gen konsoll uansett en eller annen gang i fremtiden. Men jeg kan se for meg Series S fortsatt kommer til å bli brukt flittig on the go. 
Jeg spådde at Series S kom til å ha størst suksess i form av salg og det er jeg enda mer overbevist om nå. Konsollen kommer bare til å bli billigere og billigere som kommer til å friste flere og flere og da også folk som kanskje bare opprinnelig hadde tenkt seg en PS5 eller en Series X også. 

Hadde jeg kjøpt meg en Series X så ville jeg nok ha kjøpt meg en Series S også som jeg kunne hatt med on-the-go. Gitt at Microsoft ikke kommer med en "streaming stick" i nærmeste fremtid da selvsagt.

 

Dette er vel den konsollen man burde fått for 7 år siden er hva jeg hovedsaklig tenker, men som fortsatt den dag i dag holder nokså bra nivå.  
Men totalpakken gjør uten at jeg setter den opp mot Series X og PS en solid 9.5/10. For hva den er, for pris og ytelse så blir man ikke skuffet gitt at man åpenbart har sjekket opp hva konsollen står for. Skal jeg sette den opp mot Series X og PS5 så får den nok bare en 8'er, men det er jo ikke så rart sånn sett.

Endret av Ezio
  • Liker 4
Lenke til kommentar
2 hours ago, MistaPi said:

For dem som ikke vet så vil Quick Resume fungere selvom man restarter eller tar en full shutdown av XBSX/SS. QR statene blir lagret i SSD'en og XBSX/SS starter uansett ganske kjapt fra kald start. Kanskje noe å tenke på i forhold til å spare litt strøm og miljøet, mange bekker små osv.

Ble gledelig overrasket over det selv. Hadde tatt ut strømkabelen da jeg brukte den til min gamle One X for nullstilling og quick resume virket fortsatt. Skulle bare ønske det kom støtte til flere eldre titler samt en oversikt over hvilke spill som ligger klare i quick resume state.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg har problemer med paring av arctis 9x headset til XSX. Fungerte fint første dagen, men nå kobler de seg ikke til automatisk når jeg slår headsetet på.

Det som er ekstra rart er at paringsknappen på Xbox ikke ser ut til å virke lenger..! Jeg får ikke lyset i powerknappen til å blinke for alt i verden!

Noen som kjenner til dette problemet?

Lenke til kommentar
Theo343 skrev (13 minutter siden):

Finnes det noen oversikt over hvilke spill som støtter 120Hz (C9) på XSX? Dette er en grunn til at jeg ønsker å pakke opp XSX fremfor å sitte på 75Hz monitoren på PCen.

FH4? 

Et kjapt Google søk

www.pocket-lint.com/games/news/xbox/154481-xbox-series-x-120fps-fps-games-list.html

 

  • Call of Duty: Black Ops Cold War
  • Devil May Cry 5 Special Edition
  • Dirt 5
  • ExoMecha
  • Gears 5 (Multiplayer)
  • Halo Infinite (Multiplayer)
  • Halo: The Master Chief Collection
  • Metal: Hellsinger
  • Monster Boy and the Cursed Kingdom
  • Ori and the Will of the Wisps
  • Orphan of the Machine
  • Rainbow Six Siege
  • Second Extinction
  • The Falconeer
  • The Touryst
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Takk, man kan bli lei av google hele dagen når andre har svaret. Håper aldri vi når en state hvor forum blir lagt ned pga. google.

COD: BOCW - Impressive. Med high resolution assets er dette ganske tungt selv med 3080 på PC. 
Dirt 5, synd at dette er eneste i sjangeren.
The Touryst, ja her trenger jeg virkelig 120 FPS. Hvem tok den beslutningen.

Endret av Theo343
Lenke til kommentar
23 minutes ago, Ezio said:

Xbox Series X and S owners played nearly 3,600 unique games within 24 hours of launch

Bedre launch lineup enn det blir det knapt. Det viser jo bare hvor enorm betydningsfull "gamle" spill fortsatt er for folk. 
 

Jeg har vesentlig mer sans for initiativ som AOE3:DE, men det er ikke feil.

Endret av Theo343
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Erik skrev (12 timer siden):

Noen som har et forslag på en monitor til Series X? Er på jakt etter en med 1440p, ca. 27", 144Hz med VRR, men klarer ikke helt å manøvrere jaktmarkedene. 

Drev research i 4-5 dager på jakt etter den perfekte monitoren, men den er søren ikke lett å finne. Skal du ha en som er god på alt og veldig god på noe og er Freesync-vennlig, så virker det som om Samsung G7 er tingen, alle andre har en eller annen åpenbar svakhet, enten det går på feil HDMI-versjon, dårlig fargegjengivelse eller svartnivå, osv. Sjøl kunne jeg ikke rettferdiggjøre å kjøpe en premium-monitor når jeg først hadde valgt en billig-konsoll, og endte opp med AOC CQ32G1 isteden. Tror den er helt grei.

Lenke til kommentar
Smultring77 skrev (2 timer siden):

Det er så mange som sier konsollen er så stillegående. Stemmer dette? 
 

jeg starter Battlefield 5 og inder innlasting av spillet starter viften. Jeg måler til 70 db. Den slutter ikke heller så lenge jeg spiller. 
 

synes dette høres verre ut enn ps4 min gjør. 

Jeg har ikke hørt en lyd fra XSX så langt.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...