Gå til innhold

Hva lytter du til for tiden?


Anbefalte innlegg

:utakt skrev (3 timer siden):

Det er jeg.

Første gangen jeg hørte den, så satt jeg "krympa" og lent dypt tilbake i tannlegestolen i høst 2002, men fikk ei slags "trøstende" stemme å fjerne noe av ubehaget, da av å høre igjen ei splitter ny Phil Collins låt. 

Ikke hørt særlig annet av hans "nyere" solo-materiale, men vil tro han fokuserte kanskje mer på Genesis og turneer de senere årene, vel, han hadde jo også en del problemer med helsa og det private opp i alt sammen også, så slikt tok vel på.

FrihetensRegn skrev (40 minutter siden):

Yup, elsker Phil Collins og Genesis. Det tidligste blir dermed litt for progressivt for meg.

Skal ikke dra frem hele Patrick Bateman (Christian Bale) monologen fra American Psycho, men første som dukket opp når jeg leste det, var jo scenen der han forteller om sin dype kjærlighet til Collins og 80-talls Genesis, fra og med Duke og oppover. ?

Er nok litt mer svak for Peter Gabriel eraen, men ingen ting i veien for ei større dose med Phil Collins og Genesis (spesielt skiva Duke), men Mike and the Mechanics tror jeg en kun husker fra den svære men koselige midten av 90-talls hiten Over My Shoulders.

Av 80-talls Genesis blir jeg nok aldri lei den herlige avslutningsnummeret:

Flott måte å gradvis gå bort i fra 70-talls progen og over til ei mer stadion/pop-rock vennlig stil på, men klart, 1980 kontra det Genesis som herjet hitlistene og MTV et par år senere, var jo ganske så forskjellige utgaver.

Foretrekker nok der hvor de smeller til litt ekstra godt, og særlig hvor Phil leverer varene og vel så det, bakom trommene, fremfor den mer dominante bruk av trommemaskiner osv. 

Endret av Frank.N.Steen
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Angående dette med passende sommermusikk, så dro jeg frem noen eldre rockeskiver fra første halvdel av 90-tallet og må si at Kim Deal og The Breeders plata Last Splash (1993) var meget godt egnet til varme og solfylte dager. 

Cannonball er kanskje den åpenbare hiten derfra, men akkurat nå satt jo den heftige låta No Aloha som et blinkskudd, bare synd den ikke varte i et par minutter lenger.

 

Lenke til kommentar
Frank.N.Steen skrev (23 timer siden):

Akkurat nå om dagene kjenner man at "kreftene" blir litt vel tappet grunnet varmen, og ikke noe i mot sommer og sol, men har nok alltid vært mer ei høst/vinter type kind of guy.

Samme her. Været inspirerer musikken jeg hører på, og med hett og varmt vær blir jeg nødt til å sette på noe lettbent. Blir mye punk. Ska-punk spesielt. Oppdaget genren en gang jeg satte ut for å finne energisk musikk som ikke var forbanna eller handlet om hvor mye livet sugde.

 

Endret av Hitherto
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Hitherto skrev (2 minutter siden):

Samme her. Været inspirerer musikken jeg hører på, og med hett og varmt vær blir jeg nødt til å sette på noe lettbent. Blir mye punk. Ska-punk spesielt. Oppdaget genren en gang jeg satte ut for å finne energisk musikk som ikke var deprimerende

Ja, i går hadde jeg nok ikke greid å høre gjennom mye til "hyperaktiv" rock, og ville nok ha blitt kjapt små-irritert, men nå sitter man mer med et stort smil om munnvikene, når den slags går i bakgrunnen. Ska-punk er jeg nok ganske lite oppdatert på, men har jo vært innom noe lignende og der via "nyere" amerikanske pop-punk band, og kanskje mest kjent type No Doubt osv, som jo virket å være store fans av britiske Madness, før Gwen Stefani gikk solo.

"Lyden" av sommer og sol er liksom ikke det samme på kveldene uten Christopher Frankes theme låt til Pacific Blue (1996-2000):

Synd denne ikke er å finne i ei forlenget utgave, for meget heftig surfe-rock sound og nei, en skikkelig klassiker fra 90-åra. 

Tror Franke var ei del av Tangerine Dream, om man ikke blander ham i hop med ei annen. Men virket i likhet med det tyske bandet å gjøre mye film og tv-musikk på 90-tallet.

Han har flere sommer, sol og strand relaterte låter/melodier liggende ute, og mye heftig, oppløftende og nostalgisk feel-good stemning er det. Får meg til å tenke i retning av barndommen, og der man spiste is til man ble kvalm, badet og lekte ute, men ble det for varmt, så tok man heller ei time-out og endte opp med å se noen av de mange Australske såpe-seriene som herjet på 90-tallet, og nei, mye gode minner.

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hadde ei meget varm sommer tilbake i 2006, og der jeg sleit en periode med å få særlig til søvn, og endte opp med å bli fullstendig oppslukt av Blade Runner (1982) og kanskje desto viktigere musikken/stemningen i den filmen, og det var jo ei helt unik verden av følelser i spill, der aldri ville vært det samme uten Vangelis sitt fantastiske bidrag. Soundtracket passet jo ypperlig til de sene sommerkvelder, og selvfølgelig også sånn ellers, men det var noe helt spesielt med det ensomme og noe triste melankolske preget, der går igjen i flere av låtene, og, nei, et meget vakkert og uforglemmelig album og selvfølgelig film.

 

Endret av Frank.N.Steen
Lenke til kommentar

^Gøy å lese om flere som har sansen for ska-punk - når dette treffer, finnes det knapt mer fengende musikk. Av nyere band kan Kill Lincoln og Catbite anbefales, selv om de "mangler" blåsere.  

Om sommeren blir det roligere, og da passer Bedouin Soundclash perfekt. Ska/dub/reggae. Selv om siste plate ble litt for eksperimentell for min del, kan man alltids gå tilbake til Street Gospels og Sounding a Mosaic for musikk som passer perfekt til late sommerdager!

 

Lenke til kommentar

Sprøtt å tenke på at det har gått nesten 25 år siden Batman Forever (1995) skulle markere skiftet fra de gotiske og mørke Tim Burton filmene, og over til Joel Schumachers mer campy og fargerike eventyrfilmer. Selv husker jeg med stor glede hvilken opplevelse det var å få med seg Forever på kino den sommeren, og ikke minst hypen der var i forkant blant media og hva folk fortalte eller forventet seg i retur. 

Det manglet jo ikke akkurat på stjerner, der blant andre Val Kilmer, Nicole Kidman, Jim Carrey og Tommy Lee Jones dukket opp i hovedrollene, men det ble vel kanskje litt vel mye Carrey klovnerier, og ei rotete historie, men som guttunge var man jo bare overbegeistra for endelig å få sett ei Batman film på kino.

I ettertid har jeg knapt sett filmen på årevis, og faktisk endt opp med å se den mer utskjelte Batman & Robin (1997) med jevnere mellomrom, så kanskje på tide å ta seg et gjensyn til tiden av Gotham så mer ut som ei eneste svær nattklubb enn ei gotisk og dyster storby.

En annen grunn til at filmen gjorde inntrykk var nok også filmmusikken, der det ikke manglet på store hits, og mulig Seal nøt størst suksess med Kiss From A Rose det året, men U2 hadde definitivt den tøffeste låta fra den Batman filmen.

 

Lenke til kommentar

Vel, får poste en til fra samme film, den var jo umulig å unngå det året, men kom vel også ut forskjellige utgaver/videoer, men huskes nok best den Batman relaterte videoen, og tror faktisk den kom ut før U2 sin, og var der man jo først fikk sett klipp fra den kommende storfilmen, og slikt gjorde at pulsen begynte å stige rimelig fort, da for ei kort stund, tross av musikkens rolige og behagelig stemning.

Usikker på om Seal hadde også ei annen hit vedrørende Batman & Robin, eller om jeg blander ham med R. Kelly, men begge dukket jo opp i fleng gjennom diverse store sommer filmer på den tiden, Space Jam blant annet, året etter Forever.

Hm, endte opp med ei annen video (uoffisiell sådan) men meget velgjort og innehar langt mer av den originale singel utgaven (der varte vel oppunder 5 minutter).

Rask gjennomgang av den viser jo til at filmen så absolutt hadde mye å by på i imponerende detaljer, preg og stil/utseende, men der det kanskje ble ei total overdose av de feil "tingene".

 

Lenke til kommentar
Frank.N.Steen skrev (17 minutter siden):

Det manglet jo ikke akkurat på stjerner, der blant andre Val Kilmer, Nicole Kidman, Jim Carrey og Tommy Lee Jones dukket opp i hovedrollene, men det ble vel kanskje litt vel mye Carrey klovnerier, og ei rotete historie, men som guttunge var man jo bare overbegeistra for endelig å få sett ei Batman film på kino.

I ettertid har jeg knapt sett filmen på årevis, og faktisk endt opp med å se den mer utskjelte Batman & Robin (1997) med jevnere mellomrom, så kanskje på tide å ta seg et gjensyn til tiden av Gotham så mer ut som ei eneste svær nattklubb enn ei gotisk og dyster storby.

You ain't seen nothin' yet!

De største stjernene der er vel de som er tegnet på når noen blir slått ut. ^^

Endret av PaladinNO
  • Liker 1
Lenke til kommentar
PaladinNO skrev (1 minutt siden):

De største stjernene der er vel de som er tegnet på når noen blir slått ut.

?

Ja du sier så absolutt noe der, klart Batman med Adam West og Burt Ward var jo, vel, noe helt annet men likevel mye herlig underholdning, der spesielt filmen fra 1966 og seinere Return to the Batcave ga meg mye glede. 

Selv husker jeg deler av tv-serien ble sendt på enten norsk eller svensk tv på tidlig 90-tallet, og at flere av episodene ofte hadde ei "skummel" cliffhanger, der Batman og Robin ble forsøkt druknet i vanilje/eller sjokolade, og måtte vente ei til neste episode for å se an om de ville overleve all dramatikken.

Var vel et sjokk for mange, da å gå fra den slags, til Batman i sommer 1989. Men er glad man har såpass mange forskjellige og underholdende utgaver, bare synd det ikke har blitt like imponerende og interessant variasjon med Supermann filmene, selv om enkelte av de fra seinere 80-tallet kanskje dro stikken litt vel langt.

Lenke til kommentar
FrihetensRegn skrev (1 time siden):

Mange TV serier som jeg ikke husker så mye av, men intro-musikken er ofte det som henger igjen. Noen som husker disse TV-seriene som gikk på TV2?

Aldri hørt om Passions før, men Sunset Beach huskes meget godt, da særlig den forførende og stemningsfulle theme låta var jo legendarisk, og det var vel ei av de større såpe-drama satsingene fra tv-kongen Aaron Spelling. Men ble vel aldri like stor suksess som en del andre såpeserier da med fokus på et yngre publikum. Likevel, den gikk vel i årevis på andre halvdel av 90-tallet, og det var vel TV2 som sendte den på ettermiddagene.

Theme låta (ei forlenget versjon) er som sagt nydelig, og hendte jeg ofte så et par episoder, kun for stemningen/musikken, og ble veldig positivt overrasket over å se at det var jo Tim Truman som stod bakom, for han tok jo også over roret etter Jan Hammer i de siste sesongene av Miami Vice. Ingen enkel oppgave, men han ga serien et finte og sterkt trengende løft når det gjaldt musikkdelen, synd det hjalp lite på ei synkende skute.

Av andre midten av 90-talls såpe-serier der åpenbart rettet seg mot et yngre publikum, og der jeg husker ble sendt mye etter skoletid i perioden 1995-97, var jo den australske såpe-dramaet Pacific Drive, der jeg tror kun gikk i en eller to sesonger, men grunnet at den ble sendt såpass ofte, var man jo skråsikker på at det var ei svær hit over hele verden. 

Serien greide nok aldri å bli like langvarig som andre australske såper, som Neighbors, Home and Away eller et par andre jeg har glemt navnet på, men nå tror jeg også at seriens skapere prøvde å bryte seg inn på det amerikanske markedet, og serien var reine parodien, massevis av sex, utroskap, folk knallet på alt og alle og midt opp i alt dukket en sinnsvak seriemorder opp, der virket å være som tatt ut av Scream filmene, igjen, det var så gjennomført latterlig og over-the-top, så ikke rart vi ungene digga den slags, i forhold til de gørrkjedelige såpeseriene for det mer voksne publikumet.

Serien hadde ei ganske så tøff theme låt, kanskje ikke den mest fengende, men tidsriktig og ganske så stilig, bare synd den ikke varer lenger. 

Angående australske 90-talls såpe-dramaer med fokus på det unge publikum, og der virket å lykkes bedre, så hadde man jo selvsagt Paradise Beach, der jeg ofte blandet i hop med Home and Away og Pacific Drive som guttunge.

Lenke til kommentar

Ikoniske låter fra TV, ja! Sunset Beach hadde jeg glemt (serien altså), men den låta husker jeg godt. 

Man kommer nesten ikke utenom "I'm Always Here" i en slik sammenheng. Naturligvis kortet ned i introen til Baywatch, men knakandes god låt. Sjekk det pianoet da!

Pacific Blue var jo også en sommerslager på 90-tallet. Eller hadde vi bikket 2000? Denne serien gikk hver sommer, år etter år. Låta sitter klistra. Og alle hadde crush på hver sin politisyklist ... 

 

Endret av :utakt
  • Liker 2
Lenke til kommentar
PaladinNO skrev (3 timer siden):

Smash it Up

Passet greit, det med smashing, for The Riddler og Two-Face lykkes jo i å bryte seg inn i Bat-caven og sprenge Batmans kjøretøy, og kom som et lite sjokk når man først så den. I ettertid virket det mest å våre ei "unnskyldning" (men tviler sterkt, for her var nok større krefter inni bildet, som leketøys firmaer som ville tjene masse penger osv) til å introdusere noen nye Bat-gadgets og kjøretøy i filmene til Schumacher.

Likevel, Batman bilen er jo ei legendarisk dame-magnet, hvert fall den i filmene fra 80 og 90-tallet:

 

Endret av Frank.N.Steen
  • Liker 1
Lenke til kommentar
:utakt skrev (10 minutter siden):

Man kommer nesten ikke utenom "I'm Always Here" i en slik sammenheng. Naturligvis kortet ned i introen til Baywatch, men knakandes god låt. Sjekk det pianoet da!

Definitivt en av de mest ikoniske og klassiske tv-themene fra 80 og 90-tallet. Ei hverdag etter skolen uten ei episode av Baywatch med Erika, Pamela og Alexandra løpende mot deg i slow-motion, det var liksom ikke det samme. 

Tror jeg så mye av serien frem til Pamela forsvant, og det forsøkte å flytte fokus på nye karakterer, eller rettere sagt babes, men det ble liksom aldri det samme, og så hadde jo serien holdt det gående i nesten et tiår, samt klemt ut tv-filmer, spin-offs, samt at Baywatch: Hawaii og en der foregikk på kveldstid også gikk i samme periode, men igjen, den gjorde seg best på stranda i dagslys.

:utakt skrev (13 minutter siden):

Pacific Blue var jo også en sommerslager på 90-tallet. Eller hadde vi bikket 2000? Denne serien gikk hver sommer, år etter år. Låta sitter klistra. Og alle hadde crush på hver sin politisyklist ... 

Moro å se flere (ikke at det er direkte et sjokk her i Norge, da serien fikk vel nærmest kult-status over natta når den først ble sendt) dra frem denne serien, og tror jeg selv faktisk posta samme videoklipp tidligere i tråden, kul theme låt og masse heftige minner fra ungdomstiden.

Ja, ikke lett å bli klok på hvem av damene i den serien som var heitest, men innså med nærmere gjensyn at hun blondina og brunetta) var nok favorittene, ikke at de yngre nykommerne som dukket opp i senere sesongene, var noe "dårligere", men likte nok best kjemien mellom den originale gjengen best. 

Serien gikk nesten hver sommer, og ble visst bråk (eller tonnevis av sinte og frustrerte nordmenn) som ikke var fornøyd når TV2 ikke kom til å sende serien ei sommer, og usikker på hvordan den hele gikk til, men sa litt om hvilken betydning showet hadde på manges oppfatning av sommer underholdning på kveldene. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Av andre klassiske 90-talls tv-themes, kommer man vel ikke utenom ei annen TV2 sendt og meget populær her til lands, krim-serie ved navn NYPD Blue (1993-2004), der seriens musikk ble vel skapt av Mike Post, som jeg tror også sto bakom blant andre The A-Team introen i sin tid.

Men vanskelig å toppe den intense og pulserende themet til nevnte politishow:

 

Lenke til kommentar

NYPD Blue er en kjent klassiker, selv om det kan være omtrent en overdose med trommer i denne themesangen, men jeg mistenker at det kan ha en sammenheng med den voksende populariteten av "stomp" musikk på den tiden?

En annen klassiker fra TV2 er Ally McBeal:

 

En mindre kjent serie fra Australia er Ocean Girl:

Simbad Sjøfareren:

Og Stingers, som gikk på NRK:

 

Endret av FrihetensRegn
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...