Gå til innhold

Hva lytter du til for tiden?


Anbefalte innlegg

Er nok også blitt langt mer nostalgisk med årene, der jeg angrer som fanden på at man ga bort flere av mine kjære Ravemeister og Rave Mission CD samlere, der ofte var å finne til langt hyggeligere priser over i Sverige, og handlet gjerne flere på en og samme tid. Ikke alltid like stor suksess, men Rave Mission (tror den gikk under Dream Edition ett aller annet) viste seg å være ei meget god deal. 

Ofte ei fin blanding av behagelige og oppløftende dance og trance låter, der disse to låtene (andre av Lava var fra den siste Rave Mission skiva en kjøpte, nummer 15 fra vår/sommer 2000) var gode bevis på:

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ser det er ei meget snasen tråd i filmforumet hvor folk har lagt ut sine filmsamlinger, mye artig å se gjennom. Blir alltid litt ekstra inspirert av å se hvordan mange har oppbevart filmene og musikken sin, men klart, mange av listene er nok godt over ti år eller mer, men håper de har beholdt kjærligheten til å samle og nyte film og musikk.

Husker jeg pleide å bare svippe innom og se gjennom forskjellige filmbutikker og hyller, hvordan de hadde samlet i hop titler og genrer, og forsøkte vel å bruke den som en slags "veiledning" i hvordan jeg selv ønsket å ha et visst system i "galskapen", og foretrekker fortsatt å stykke de opp under sjangere/tiår enn slik jeg gjorde i starten, hvor man hadde dem under regissører/skuespillere osv. Ble bare rot for min del.

Men moro å se hvor forskjellige folk er på det området, og hvilken måte de har løst det på.

På Youtube husker det var en kar som filmet seg selv mens stadig var på jakt etter nye filmer, tror han handlet for flere tusen kroner hver gang, men virket som han aldri åpnet filmene fra plasten, ble kun handlet så han kunne sitte å snakke om dem og vise dem frem. Klart, igjen, folk er jo forskjellige (og godt er nå det) men hadde aldri utstått fristen av å åpne opp plasten eller esken filmene var pakket inn i, og bare hatt dem stående i ei hylle, nei. De skal sees og koses seg med, ikke bare vært til pynt.

Lenke til kommentar
OC-Freak skrev (6 minutter siden):

Denne

Sant det, artig video/låt (ble spilt daglig på en eller annen norsk musikk-video kanal tidlig 00-tallet. Umulig å ikke trekke på smilebåndet når han kompisen går på trynet i "åkern" etter et par sekunder ut i videoen, og de bare fortsetter å filme videre, uten noe ny tagning. 

Elsker det med eldre musikkvideoer, der ikke forsøker å vinne "Oscar" for beste drama og film, men bare lar kameraet gå, og har det moro. Klart, skyldes nok også at budsjettene på den tiden var vel, tja ikke så altfor svære, men er jo nødvendigvis ingen garanti for at de med mest penger blir de mest underholdende eller spilte musikkvideoer heller.

Endret av Frank.N.Steen
Lenke til kommentar

Har også hørt en del på Obituary (så dem live på 90-tallet) Det er en sang som er VELDIG rar og det er Kill for me fra albumet World Demise fra 1994. 
Introen er spesiell men så går det over til mer "normal" Obituary. Etter 3 minutter når du tror sangen er over får vi afrikansk sang fra steppene med geitebreking i bakgrunnen. Dette er så merkelig men jeg digger det. Litt vanskelig å headbange til men men ?
 

 

Lenke til kommentar

For tiden så går det veldig mye i Ugress som har mye variert musikk. Er så heldig at jeg kjenner ham litt også, så det er litt spesielt.
Hehe.

Ellers så er det Groove Salad på SomaFM.com. For litt variasjon så går det i Zero 7, Røyksopp, Peter Gabriel og diverse annet. Sitter på 4G og venter på fiber, så tilkobling på nett er til tider helt håpløs, så jeg benytter meg av samlingen min som er lagt ut via Plex-server lokalt.

Lenke til kommentar
dengelgen skrev (19 timer siden):

Obituary

Et navn som høres kjent ut, og ikke så rart for tror jeg handlet inn et album ved navn The End Complete (1992) via en av Platekompens mange 3 for 2 (eller noe slikt) og hadde ikke all verdens tid på meg, så innså at ei Iron Maiden og Motorhhead skive, men sleit med å finne den tredje for å avslutte dealen, og gikk for skiva med kulest albumcover, og ja, slik ble den handlet inn.

Tror jeg hørte noe på den, men så endte all oppmerksomheten min i retning av et par andre band/skiver, og slik hender, så får se om jeg ikke kan gi det ei sjanse om ikke lenge.

dengelgen skrev (19 timer siden):

Etter 3 minutter når du tror sangen er over får vi afrikansk sang fra steppene med geitebreking i bakgrunnen. Dette er så merkelig men jeg digger det. Litt vanskelig å headbange til men men ?

Kan godt forstå at det kan bli noe interessant å headbange til de siste 3 minuttene, men joa, blir kanskje nesten noe "til overs" type "hidden track" der tar lytteren med total surprise. 

Husker det var ei black metal skive man var innom for evigheter siden, og der var jo så utrolig "ond" og "fæl", og ut av absolutt ingen steder ble den avsluttet med noe som hørtes ut som danseband/country og der trekkspill og det hele ruva ut, og nei, slikt var langt mer ondskapsfullt og truende, enn å høre enda ei låt om satan og kirkebrenning.

Lenke til kommentar

Frustrerende med artister/skiver som man så gjerne vil like, da de virker å inneha mye tøffe og gode låter, men greier aldri helt å falle fullstendig for dem, eller albumene og akkurat nå er frøken Bjørk (eller Bjork?) ei av disse, og hvor skiva Post (1995) har gått litt for mye, men minus et par låter her og der, sliter jeg med å bli for begeistra over helheten på albumet, veldig ujamnt og nei. Gir den en eller to gjennomlyttinger til, og så får det heller bare være. 

For det å fortsette  å "stange huet inn i veggen" har liten hensikt, og har stadig ei større bunke med uhørte skiver, liggende å vente, og skal man holde på slik med hver bidige plate, ja, da blir en jo aldri ferdig. 

Lenke til kommentar

Vel, oppnådde langt mer suksess med gjenhør av OMD og skivene Architecture & Morality (1981) og Dazzle Ships (1983) siste døgnet.

Ei imponerendes blanding av melankolske, oppløftende og nydelige låter, der viser et band på toppen av sin kreative og kommersielle periode, og hvor Dazzle Ships visstnok var farlig truende nær ei "karriere-killer", men virker å ha kommet seg godt ut av det i de senere årene. 

Tror faktisk jeg faller mest mot nettopp den skiva, men vanskelig å velge mellom de to, da begge er såpass godt likt og har jo enda ikke fått meg til å plukke opp deres tidligere eller senere utgivelser, men vil nok gjøre så før eller siden.

Synd Paul Humpreys ikke sang oftere, da den mer skjøre tilbakelente stemmen hans passet jo utmerket i hop med hiten Souvenir, men kan jo ikke si så mye i mot Andys innsats heller, der særlig International fortjener å dras opp.

Nei, vakker og elegant britisk synth pop, der stadig høres meget imponerende ut, i motsetning til mye av det som kom til å følge i årene som kom på 80-tallet, da "alle" skulle være synth stjerner, og der mye av det en gang så varme og fyldige preget ble etterhvert danket ut til fordel for jaget i å toppe listene eller slå gjennom i statene. OMD er jeg usikker på om noen gang greide å matche sine tidligere verker, men de fikk jo stor suksess med et par av John Hughes teen-flicks med blant andre Molly Ringwald.

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Mr_Spock skrev (15 minutter siden):

Orchestral Manoeuvers in the Dark er fine greier!

Ja, blei nysgjerrig på dem tilbake i 2005-06, og hadde vel knapt hørt noe annet enn et par av deres større hits utover fra midten av 80-tallet, så gikk vel ikke akkurat inn med all verdens forventninger eller erfaring, men fant jo kjapt ut at dette var min type 80-talls synth.

Husker at en av gutta (tror det var Andy) gjennom ei lengre musikk dokumentar fortalte om sitt første møte med Kraftwerk og via ei konsert tilbake i 1975 eller 76, og hvor Paul McCartney og the Wings spilte i nabolokalet (eller noe slik) da for fulle saler, mens Kraftwerk var mest for "spesielt interesserte" og han gikk inn og "forventet" en haug langhåra kraut-rock hippier, og fikk i stedet disse elegante og velkledde herrene fra Dusseldorf, og ikke et spor av rock eller punk takter å se, bare ei kjølig og minimalistisk opptreden, som bare Kraftwerk kan få det til. Og Andy innså kjapt at "Dette vil jeg også være med på" og mente at å se Kraftwerk for første gang, må ha hatt litt av samme effekt som alle der startet opp egne band, da etter å ha sett The Sex Pistols samme året.

Tror det var fra denne flotte musikk dokumentaren om britisk synth pop under navn Synth Britannia:

 

Endret av Frank.N.Steen
Lenke til kommentar
Frank.N.Steen skrev (På 6.6.2020 den 14.32):

Frustrerende med artister/skiver som man så gjerne vil like, da de virker å inneha mye tøffe og gode låter, men greier aldri helt å falle fullstendig for dem, eller albumene og akkurat nå er frøken Bjørk (eller Bjork?) ei av disse, og hvor skiva Post (1995) har gått litt for mye, men minus et par låter her og der, sliter jeg med å bli for begeistra over helheten på albumet, veldig ujamnt og nei. Gir den en eller to gjennomlyttinger til, og så får det heller bare være. 

For det å fortsette  å "stange huet inn i veggen" har liten hensikt, og har stadig ei større bunke med uhørte skiver, liggende å vente, og skal man holde på slik med hver bidige plate, ja, da blir en jo aldri ferdig. 

Kom vel frem til at skiva er absolutt godkjent, men vil tvilsomt bli noen stor favoritt, til det er det litt for "ujamnt" i lengden, og får være måter på hvor mange ganger en skal "tvinge" seg på det, uten suksess.

5-6 meget sterke enkeltspor, men resten blir mest liggende igjen på overflaten, og trenger seg ikke særlig dypere enn det, og for meg er det sjeldent noe positivt tegn med tanke på musikkalbum. Gir skiva ei svak femmer 7/10 men vil beholdes inntil videre, og får heller prøve meg på ei av damas senere utgivelser, og kanskje, om de blir mer givende, prøve meg så på et par gjenhør med Post ved senere anledning, og da høre etter om det ikke kan bli en viss forbedring. 

Av favorittene er nok disse to der står igjen som favorittene fra skiva Post (1995). 

 

Lenke til kommentar

Div. Nightcore.

https://www.youtube.com/watch?v=swRFLLsIkMU&list=RDEMqMGGOsrjRozfAFNIt99FGA&index=1

Jeg bruker stort sett VGM (Video Game Music - musikk fra f.eks. Legend of Zelda, SpellForce, Breath of Fire etc.) som konstant bakgrunnsmusikk, men når jeg vil lytte til noe for å koble av alt annet er det enten Metal (f.eks. Rammstein, Sabaton, Powerwolf, Beast in Black) eller Techno / Trance (...diverse artister - De-Grees, S3RL, Groove Coverage) det går i.

Når det blir hva jeg vil høre på (techno eller metal) synes å rullere på en måte jeg ennå ikke har funnet ut av.
Så, nå er det en techno-periode.

Men jeg tar gjerne begge deler i salig blanding når jeg enten kjører bil (f.eks. fungerer bra på lengre turer - "symphonic heavy metal with a symphonic heavy foot"), trener ("pump to da bass!") eller går tur (oppoverbakkene synes ikke så ille når man prøver å la føttene følge basslagene eller en som går berserk på trommesettet).

Endret av PaladinNO
  • Liker 1
Lenke til kommentar
PaladinNO skrev (2 timer siden):

Når det blir hva jeg vil høre på (techno eller metal) synes å rullere på en måte jeg ennå ikke har funnet ut av.
Så, nå er det en techno-periode.

Jeg lytter til begge deler konstant idet jeg stadig har behov for noe intenst for å kontre evig kjedsomhet. Jeg bytter imidlertid som regel fra metal til elektronisk nå om sommeren.

Jeg spurte på et musikkforum i fjor - hvorvidt det finnes metal med sommerstemning og fikk ikke så mange tilfredsstillende svar. Assosierer vanligvis musikken med vinterstid og høst. Det passer liksom ikke med Immortal når gradestokken nærmer seg 30+.

Nittitalls breakbeat hardcore av det mer intense slaget har like mye energi, endog en helt annen attitude.

 

Endret av Hitherto
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Hitherto skrev (18 timer siden):

sommerstemning

Akkurat nå om dagene kjenner man at "kreftene" blir litt vel tappet grunnet varmen, og ikke noe i mot sommer og sol, men har nok alltid vært mer ei høst/vinter type kind of guy.

De siste dagene har det gått mye i eldre film soundtracks, da gjerne avslappende, rolige og type natt-jazz aktige skiver, med fokus i forførende og stemningsfulle melodier, gjerne bruk av saksofon og piano. Rett og slett avkjølende musikk., utmerket for de varme og seine sommerkvelder, og fungerer jo bra i lag med ei iskald drink også.

John Barry - Body Heat Main Theme (1981)

John Barry - I'm Weak (1981)

 

Lenke til kommentar
Frank.N.Steen skrev (På 5.6.2020 den 14.48):

 

 

...Er dette samme Scoopex som har Forever og Are You Ready To Fly?
Snublet tilfeldigvis over Scoopex da jeg nylig gikk igjennom noen seriøst gamle techno mapper ("Date modified: January ‎2003").

Jeg har sjeldent tenkt over musikk kontra årstid (når man stirrer på en skjerm så gjør det ikke så mye hva slags vær det er ute), men spesielt Are You Ready To Fly fikk meg av en eller annen grunn til å tenke på...strandvolleyball.

EDIT:
Frank.N.Steen...

main-qimg-a78dfdccdd5f7d9b28a360cf736792

 

...hvis det er slik musikk du liker, ta en kikk / lytt på Lightforce.

 

Endret av PaladinNO
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...