Gå til innhold

Webinar: Boston-professor tror på oppsving for pumpekraft og felles kraftnett


Anbefalte innlegg

Fast tilkobling skyldes sikkerhet, men det hindrer ikke smart styring. VVB er en bra start, men også kjøleskap, fryseskap, varmekabler, temperatur i bygningselementer osv. Ser man litt mer industrielt på det så er det store fryselager, frysedisker og magasiner i vannbårne varmesystemer i bygg, i fjernvarmenett osv. Svært mye lar seg regulere til en viss grad.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
On 5/21/2020 at 5:46 PM, aanundo said:

Bygdin og Tyin er et godt eksempel, hvor en får ekstra energi dersom en pumper vann fra Bygdin til Tyin, som ikke blir benyttet i kraftverk i Gudbrandsdalen i vårflommen. En pumper 40 m fra Bygdin til Tyin, og tapper vannet i Årdal, og utnytter høyden på 1000 m. Ved å bruke 1 GWh til pumping får en 25 GWh i kraftverket ved Årdal. Samtidig som pumpekraftverket skaffer ekstra energi reduserer det flomfaren i Gudbrandsdalen. Problemet er at det finnes få eksempler av denne type, og trolig ville en slik utbygging også blitt møtt med protester.

  

 

Både Bygdin og Tyin er allerede regulerte vassdrag.

 

Når det gjelder CO2 fangst så er dette dødfødt utenfor oljeboblen Norge. Kinerserne har sagt at de har tenkt å bruke de nye reaktorene sine til å produsere hydrokarboner basert på atmostfærisk CO2.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Hvorfor skal de på kontinentet bruke norsk kraft ved en antatt erstatning av fossilkraft med atomkraft?

EU har allerede demonstrert at de kan variere effekten av en rask flytende salt reaktor med 100%.

Det er all grunn til å tro at markedet vil fordampe når man på kontinentet får kniven på strupen og må lage noe som virker og er realistisk.

Lenke til kommentar
14 hours ago, dahln said:

Hvorfor skal de på kontinentet bruke norsk kraft ved en antatt erstatning av fossilkraft med atomkraft?

EU har allerede demonstrert at de kan variere effekten av en rask flytende salt reaktor med 100%.

Det er all grunn til å tro at markedet vil fordampe når man på kontinentet får kniven på strupen og må lage noe som virker og er realistisk.

Akkurat som vi har forsynt EU med olje og gass i lang tid, for at dei ikkje skal få kniven på strupen, kan vi tene pengar i mange år til på å forsyne dei med balansekraft.  Ny kjernekraft ligg fleire tiår fram i tid.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 5 måneder senere...
Sturle S skrev (På 22.5.2020 den 2.06):

Lagringsplass har dei alltids nok av.  Dei må kunne lagre forbruket for eit par veker, ca.  Hugs at mykje av kraftforsyninga i Tyskland er bioenergi, som er lett å lagre og kan regulerast i mykje større grad enn det dei gjer i dag.

Det er veldig smart, for kjernekraftverka øydelegg mykje for fornybar energi.  Sidan dei ikkje er regulerbare, men produserer for fullt heile tida, fører den vidare drifta til stadig lengre periodar med negative prisar og propper i kraftnettet.  Tyskland treng mindre uregulerbar kraftproduksjon, som kjerne- og brunkolkraftverk, og meir regulerbar produksjon.

Hva er det eg les ? Mindre uregulerbar kraftproduksjon; det er jo solceller og vindturbiner som ikke er regulerbar. Og Tysk bioenergi (kvist og kvast) er vel bare en piss i havet med 16,3% (og krev oljeforbruk under produksjon), eller brenn Dei mykje torv (som er tilnærmet kull).

Biioenergi er jo regulerbart på samme måte som kull og gass. Kan batteribilen være aerodynamisk og av lette matrialer kan ICE (bensin) og hybrid bilen være det og. 

 

Man treng lokale varmepumper som bruker energi når uregulerbar kraft som sol og vind produserer. Og lagrer 5 gangeren mot varmt-vatn-tank (COP 5), gjerne i form av produksjon av is til avkjøling når det trengst, se mot «Radison Blue» attmed jernbanen i osloet.

Det er fan ikke rakettforskning dette, selv om både Professorer og batteribil-fantaster uttaler seg, og tildels blander ord og overdriver taller så det styrker eget velbefinnende (private totalitere regime/tro).

 

Les og lær litt av Siemen 1 til dømes; han besitter mykje kunnskap, er praktisk og har ikke noen kraftig slagside.

 

Det undrer meg litt at Du ikke har fått protester før, hopper folk bare over det Du skriv eller er det kunskapsløyse.

 

Joda litt manipulerte grafer, kuttet så det passer:

https://www.tu.no/artikler/fornybarrekord-i-tyskland-kullbruken-faller-kraftig/464981

22 april 2019 da rekorden var er helligdag i Tyskland (ikke nevnt)

https://www.timeanddate.no/kalender/maaned?aar=2019&maaned=4&land=8

Endret av Halvor Sølvberg- the MOV
Lenke til kommentar
MrAHB skrev (På 22.5.2020 den 19.13):

Ett "lokalt kraftlaget" som vi alle har hjemme, varmtvannsberederen, kunne vært brukt i større grad enn i dag til å styres. Men der er det både lagt inn hindringer fra EU om størrelse (ekstra avgift over 200 liter eller noe sånt?) Pluss at pga brannsikkerhet skal man ikke lenger koble den til stikkontakt. Her burde det være gode muligheter for utflating av strømforbruk ved å bruke stor varmtvannsbereder og smart relestyring.

Einig, men se hva Siemen 1 skriv.

 

Er litt artig sak er støvsugere, max 700W er direktivet fra EU. Vel er det slik at man og kone kommer heimatt klokka 17:00 og den eine lager middag, kjerringa støvsuger og ungene dusjer (med TV skjerm i dusjen) samtidig har man jo et problem.

Men at å begrense støvsugeren til 700W (sugeevnen) gjør jo til at det må støvsuges lenger. Er litt som ved høgtrykkspyling, har en 170 bar og 12-15 liter i minuttet tilgjenglig går det som en kule med flatstråle dyse (i forhold til 7 liter og 110 bar), overlapping blir også minimal. Langt over 10 gangeren i hastighet ved enkelte høve, og ved skylling, lett vask og «jaging» kan strålebredden / avstand økes betydlig, resultatet er muligens fra 9/10 overlapp til kansje bare 1/3 del.

Litt det samme som stordriftsfordeler, ved større freshode, elektode osv

 

Å generere klikk er jo så, å diffrensiere og gi ut flere magasin og å «kryss-bruke» delvis innhold. Komentarfelt hjelper til på visning av reklame osv. Men denne kortsiktighet og pulverisering overfor massene gir land som China betydlige fordeler i forhold til oss «Fake Newsere».

Plast i havet og CO2 er for bagateller å regne i forhold til pressen som er over 51% søppel.

Endret av Halvor Sølvberg- the MOV
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...