Gå til innhold

Staten bør selge ut Equinors internasjonale virksomhet


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

"Det på høy tid å starte debatten om hvilken næring som vil ha ledertrøyen i det skiftet vi må gjennom det neste tiåret."

Freiberg sin utblåsning på TV i høst viser hvordan regjeringen ser på fremtiden. Vi skal holde på med olje og gass leng, lenge, lenge, lenge. Freiberg gjentok budskapet minst 4 ganger for å understreke hvordan regjeringen tenker omkring industri og arbeidsplasser fremover.

Det blir en kamp om disse spørsmålene fremfor stortingsvalget neste år, så får vi se om flertallet vil over på en grønn fremtid.

Etter min mening bør Equinor holde på med det de kan, nemlig olje og gass, og forvalte det vi har funnet til beste for landet.

Statkraft burde fått jobben med å høste energien fra vind og bølger i Norsk Økonomisk Sone.

Hvorfor Statkraft skal bruke pengene fra oss strømkunder i utlandet når vi har en kjempejobb å gjøre her hjemme, er for meg en gåte.

MDG har ambisjoner som skal høste 100 TWh fornybar energi fra havet innen 2030, men blir de større får de trolig inn folk med mer bakkekontakt.

MDG har viljen som dagens regjering mangler.

Endret av aanundo
  • Liker 1
Lenke til kommentar
TorEEE_1 skrev (1 time siden):

«For å få Norge på offensiven bør staten bruke sin eiermakt til å selge Equinors internasjonale oljevirksomhet»


Å selge dette nå må være noe av det mest økonomisk håpløse en kan gjøre. Er denne fyren virkelig konsernsjef i Trønderenergi?  

Det mest økonomiske håpløse er Equinor sin Business i USA og foreløpige tap på 200 mrd. Regner med tapene bare fortsetter. Har ingen tro på at denne virksomheten noensinne blir lønnsom. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
3 hours ago, aasATuio said:

Det å koma frå vesle Noreg og investere i det store utlandet er risikofylt. Dette fekk Telenor erfare i India, og det har Statoil nå fått erfare i USA!

Ikkje minst har Statkraft fått erfare det, etter at Stoltenberg-regjeringa i si tid gjekk inn på det som til då var den største enkelttransaksjonen eit norsk eslekap hadde gjort nokon sinne, med byte av svenske vasskraftverk mot tyske gasskraftverk.

 

Høgre går inn for at staten skal delprivatisere utlandsdelen av Statkraft.  Dvs selje seg ned.  Eg forstår ikkje kvifor ikkje dei skal gjere det same med Statoil.  Orsak, Equinor.

 

Om ein kastar fornybar-delen ut av Equinor og inn i Statkraft, svekkar ein begge selskapa.  Equinor er heilt avhengig av fornybar-satsinga,  som staten allereie finansierer 98% av, for å kunne late som om dei fornyar seg og vil gå over til fornybar energi.  Marknaden straffar reine fossi-selskap hardt.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
TorEEE_1 skrev (På 19.5.2020 den 20.11):

«For å få Norge på offensiven bør staten bruke sin eiermakt til å selge Equinors internasjonale oljevirksomhet»


Å selge dette nå må være noe av det mest økonomisk håpløse en kan gjøre. Er denne fyren virkelig konsernsjef i Trønderenergi?  

Tidspunktet nå er neppe det beste. Men jeg tror ikke det at det skal skje absolutt nå, var hovedpoenget til konsernsjefen, knapt noe poeng i det hele. Poenget hans var vel at en vurdering av både fortid og framtid, tilsier at oljeengasjementet utenlands er svært tvilsomt og har et dårlig langsiktig potensial.

TorEEE_1 må gjerne argumentere for at utenlands leting og produksjon av olje er noe Norge bør satse på!

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...