Gå til innhold

Bytte Altibox router?


Anbefalte innlegg

Hei!

Har Altibox hjemme, med 500/500, og samt TV fra dem. Sliter med at nettet til tider blir veldig treigt, og at jeg må restarte routeren. Noen måter å fikse dette på, evt bytte router? Hva slags router velger jeg, og hvordan setter jeg opp dette?

Ulleboy

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvilken Altibox-ruter er det du har per i dag? 

En forskjell her er vel at Altibox har enkelte løsninger der fiberen går rett i ruteren, mens andre har en mediekonverter først og så ethernet til ruteren. 

Når man tar TV med i regnestykket, kan det kreve litt konfig å bytte ut ruteren fra Altibox - i praksis: du bør vite litt om nettverk. Enkleste kan være å sette deres ruter i bridgemode og koble en annen ruter til. TV vil da fortsatt gå ut fra Altibox-ruteren.

Men hvis det er stabilitetsproblemer kan det jo tenkes at de fortsatt vil være der om man setter den i bridgemode. Slik sett ville jeg vel sjekket med kundeservice.

Lenke til kommentar

Det enkleste er nok å ta kontakt med Altibox og forklare problemene. En firmware-oppdatering kan fikse dette, eller så kan de sende en ny router.

Alternativt kan du bytte ut hjemmesentralen med Ubiquiti eller lignende. Selv kjører jeg en EdgeRouter og har fiberen fra Altibox rett i denne, og bruker ikke VMGen i det hele tatt.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...