Jump to content

Recommended Posts

Hei. Er desperat trenger hjelp. Skulle bytte gamle radiospiller i en vw Touran for en DVD pioner spiller. Kjøpte iso overgang i Biltema. Så jeg klarte å koble ny spiller men den slås seg ikke av når man vrir nøkler. Dvs ingen kontakt mellom spiller og tenningslåsen. Den gamle funka som vanlig. Så det må være koblingsfeil. Gidder ikke å dra til verksted å bruker penger der når jeg vet at dette er bagatell feil. Kan noen fortelle meg på en enkelt måte hvordan jeg skal koble dette anlegget. Legger bilde fra Touran sin stikkontakt som kobles inn i gamle spiller. På forhånd takk. 

FDEE893A-D53D-4F1C-BA8B-F42E06E34509.jpeg

Share this post


Link to post
Annonse

Titta litt på samme adapter som selges i THansen. Og der står

Informasjon

ISO Kabeladapter m/tenningslogikk (dvs at spilleren slår seg av når tenningen på bilen skrus av). Hva betyr det ? At den fra Biltema ikke har samme greia som den fra Hansen ?

Share this post


Link to post

Det kan hende bilen ikke har eget Acc-signal men overfører alt over f.eks. CAN-bus. Da må du enten finne egen Acc eller bruke en med logikk som f.eks. den fra Thansen.

B+ er konstant spenning fra batteri/sikringsboks. Som regel gul hvis jeg ikke husker feil.

Acc er signal fra tenninga. Denne gir kun signal når tenninga er på. På noen biler er disse byttet om. Som regel rød tror jeg.

Du må nok frem med multimeter hvis du skal prøve å finne egen Acc og B+.

Share this post


Link to post

Det du sier er at enkleste blir å kjøpe den fra Hansen ? Blir det da bare å koble og ferdig med alt ? Ikke noe ekstra jobb med multimeter, finne acc osv ? 

Share this post


Link to post

Ikke bare det. Går ikke å koble ny spiller direkte med bil. Fordi det går ikke , passer ikke. Må ha adapteren. Så ut i fra det du sier det er forskjell mellom de to adapterne. 

Share this post


Link to post

Problemet her er at du har en bil med en type kobling og så har du en spiller med en annen type kobling. Du må enten vite hva du gjør for å få disse til å snakke sammen, eller så må du ha en adapter.

Universalkoblinger finnes men da må du vite hva du gjør og koble de rette ledningene sammen  det høres for meg ut som om det er dette du har.

Det enkleste for deg om du ikke vil få noen til å gjøre det for deg er å kjøpe en adapter. Da må du sørge for å velge en adapter som er laget for den bilen du har og den spilleren du har. Da vil dette være plug and play. Og har bilen din kontroller på rattet og spilleren din inngang for det, så kan du få adapter for det også.

Jeg har god erfaring med å kjøpe adaptere hos Bilradiospesialisten. Men om du vil handle hos thansen så bør du høre med de om adapteren du kjøper spesifikt passer med bilen og radioen du har. 

Share this post


Link to post

Som sagt jeg må ha adapter uansett. Tilfeldig kjøpte den i biltema, står at det passer til VW. Skal prøve den med Hansen. Er litt redd at uansett hva jeg kjøper så blir det ekstra tilkobling her og der. Og det er dritt. Jeg vet om Bilradiospesialisten, men gadd ikke å vente posten. Men hvis ikke det går med Hansen så må høre med noen andre. Er så mye styr for å bytte bilstereo faen 

Share this post


Link to post

Så jeg håper at dere skjønner problemet mitt. Jeg har adapter fra Biltema men sliter å finne kontakt mellom tenningslås og ny spiller. Jeg kobler radio, den funker men ikke samarbeid med tenningslås 

Share this post


Link to post

Og det er pga det som er påpekt tidligere av andre, at radioen din ikke får ACC signalet fra tenningen. Og det skyldes fordi det ikke er kontakt. Så enten må du fikse denne kontakten selv, og da må du nok søke litt på nettet for å få svar på hvor det signalet hentes fra, eller så må du ha en adapter.

Dersom dette er en nyere Touran så har den som og nevnt tidligere sannsynligvis CAN-bus kontakt og den henter da håndbrekk, tenning og lysnivå signal fra denne kontakten. Noe som betyr at du uansett må ha adapter for å hente ut minst tenningssignalet. Får du tak i en adapter som passer bilen(med årsmodell) og bilradioen så er det faktisk plug and play.

Edited by nomore
Mente CAN-bus, ikke VAG(selv om de er VAG).

Share this post


Link to post
48 minutes ago, rule78 said:

Touran er fra 2013, ikke noe fancy greia. 

Bilen min er fra 2006 og har Acc via CAN-bus. Må også ha adapter.

Share this post


Link to post

Sorry bilen er Touran 2006 modell. Har vært i butikken Hansen i sted, kjøpte adapter. Koblet inn men fortsatt 2 ledninger rosa og orange som må kobles inn i adapter. Og igjen jeg treffer direkte strøm men ikke tenningslås. Hva faen jeg gjør nå ?

Share this post


Link to post

ser du ut i fra bilde hvor er tenningslås kobling ? fordi rød er riktig, den skal under gul for å få direkte strøm 

Share this post


Link to post

Dette er enkelt. Du kobler B+ til et sted du har konstant +12V. Du kobler GND/jord til jord eller chassis. Du kobler Acc til enten en CAN-bus-adapter eller til en annen ledning som har 12V når tenningen er på. Dette kan du finne med multimeter f.eks. i sikringsboksen.

Det er alt du trenger for at spilleren skal skru seg av og på med tenninga.

  • Like 1

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...