Jump to content
NTB - digi

Under halvparten har gitt Smittestopp-appen nødvendig tilgang

Recommended Posts

Jeg, som sikkert mange andre, bruker kun smittestopp når jeg er ute blant folk. Ellers er appen avsluttet, og posisjon, etc. deaktivert.

Hva regnes egentlig som aktive brukere?

En annen faktor for synkende antall brukere er at vi foreløpig ikke har fått noe igjen for å gi fra oss alle disse dataene. Jeg kan ha vært i kontakt med hundrevis av koronasmittede uten at appen varsler meg, da den nå bare er i "innsamlings"-modus. Bruken av smittestopp er avhengig av at man får noe igjen for det. Så langt gjør den ikke annet enn å spore dine bevegelser.

  • Like 5

Share this post


Link to post

Hvis dette kan tilskrives kritikken fra datatilsynet eller rett og slett at en del folk er bevisste på å gi tillatelser kun der det er nødvendig, så blir jeg imponert! Men jeg frykter at folk fortsatt er ganske bevisstløse i forhold til det og er mer oppdatt av at batteriet skal vare lengre.

  • Like 2

Share this post


Link to post
Annonse

Det er ikke så lett å vite om den kjører eller ikke. Når den starter kommer det en notification om at den kjører, men det varer ikke lenge. Det er mulig at den (alt for) aggressive strømsparingen til Huawei-Android tar livet av appen etter kort tid.

Noe lignende vil vel gjerne gjelde for mange som vil bruke appen.

 

Share this post


Link to post

Den massive kritikken mot appen gjør vel at den ikke blir installert og/eller aktivert hos mange. Det var vel høyt strømforbruk også i starten og dermed skremte vekk mange.

Edited by Svein M
  • Like 1

Share this post


Link to post

De millionene kan bare avskrives som nok en offentlig datautviklings-fiasko. Antall reelle SMS’er for å fortelle at man har vært utsatt for smitte blir bortimot null.

Ca. en prosent av Norges befolkning er smittet, det vil si at en halv prosent akkurat nå er smittebærere. Det er fem av tusen mennesker og for at appen skal virke må man være i nærheten av en av disse fem og de må ha installert appen, fått den til å virke og ha den aktivert.

Det å få hele dette kompliserte systemet til å virke slik at en frisk person med aktiv app kommer i nærhet av en person som har gitt beskjed om at han fremdeles er syk er minimal.

 

  • Like 2

Share this post


Link to post

"nå er det under halvparten som har gitt tilgangen som er nødvendig for at den skal fungere"?

Problemet er jo at appen ikke kobler seg til igjen når jeg slår av til bluetooth og gps i telefoninnstillingene et øyeblikk. Da må jeg gå inn i appen og slå dem på der også. Hver gang. Dette burde appen gjort selv.

Share this post


Link to post

Kan vi ikke bare låne noen fotlenker fra kriminalforsorgen, og gi dem til alle registrerte ‘urene’?

Ville fungert fint som gull, det. Så får Staten all den informasjonen de vil ha, eller, vent nå. Staten vil ha MER innformasjon. Herlig.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...